Παράταση ζωής στον Ολυμπιακό

Μέτοχοι και φίλαθλοι θα χρηματοδοτήσουν την ομάδα και θα διορισθεί νέο ΔΣ από το Πρωτοδικείο

Aπλοί φίλαθλοι θα είναι αυτοί οι οποίοι θα “μπουν μπροστά” για να σώσουν την κατάσταση αναφορικά με τον διοικητικό τομέα. Τα επτά άτομα που το πρωί της Πέμπτης θα συγκροτήσουν τη νέα διοίκηση της ΠΑΕ, στο Πρωτοδικείο, είναι απλοί φίλαθλοι με την πλειοψηφία τους να προέρχεται από τις τάξεις των οργανωμένων είτε των Austrian Boys είτε του ΣΦΟΒ. Μόνο ένας προέρχεται από τους παλαίμαχους και ο λόγος για τον Γιάννη Θεοδωρίδη αντιπρόεδρο της Ένωσης Παλαιμάχων Ολυμπιακού Βόλου , ο οποίος μάλιστα είναι διατεθειμένος να αναλάβει και τη θέση του προέδρου. Από κει και πέρα όλοι οι υπόλοιποι είναι μέλη-οπαδοί της ομάδας και ο λόγος για τους Δημήτρη Μανίνη, Γιώργο Πανταζόπουλο, Κώστα Κρίκη, Χαράλαμπος Καρκατσέλη, Σταύρο Γουλιώτη και Νίκο Ορφανό.

Παράταση ζωής

Ο Γιάννης Θεοδωρίδης αντιπρόεδρος των παλαίμαχων του Ολυμπιακού Βόλου, θα αναλάβει το πόστο του προέδρου στη νέα διοίκηση Πρωτοδικείου.
Ο Γιάννης Θεοδωρίδης αντιπρόεδρος των παλαίμαχων του Ολυμπιακού Βόλου, θα αναλάβει το πόστο του προέδρου στη νέα διοίκηση Πρωτοδικείου.

Παράταση ζωής δόθηκε στον Ολυμπιακό Βόλου μετά την σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο “Τάκης Συνετόπουλος”. Ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Νίκος Τσεκούρας που τις τελευταίες ημέρες είχε μια σειρά επαφών για να βρεθεί λύση στο διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο της ΠΑΕ, ανέλυσε σε όλους τους παρευρισκόμενους το πώς έχει η κατάσταση.

Επί της ουσίας είπε ότι εάν απόψε (Τετάρτη βράδυ) δεν βρισκόταν λύση, η ομάδα μοιραία θα αποσύρονταν από το πρωτάθλημα μιας και θα έμενε χωρίς παίκτες αφού και οι εναπομείναντες θα αποχωρούσαν. Με συντονιστή τον δημοσιογράφο Χρήστο Λουκά, τον λόγο έλαβαν εκπρόσωποι των οργανωμένων, παλαίμαχοι και απλοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου. Πρωτεύον στόχος από την σημερινή συνάντηση ήταν να προκύψει νέα διοίκηση, ή καλύτερα τα άτομα τα οποία προτίθενται να συμμετάσχουν σε ένα νέο διοικητικό σχήμα, πρωτοδικείου πάντα, ώστε η ομάδα να ολοκληρώσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις με αξιοπρέπεια και να μην αποσυρθεί.

Τα επτά αυτά άτομα βρέθηκαν και είναι διατεθειμένοι να δημιουργήσουν την διοίκηση πρωτοδικείου με μοναδική προϋπόθεση οι μέτοχοι να τιμήσουν το λόγο τους και να χρηματοδοτήσουν την ομάδα με ένα ποσό που θα της επιτρέψει να είναι συνεπής στις άμεσες υποχρεώσεις της. Την επαφή με τους μετόχους είχε ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ν. Τσεκούρας ενώ το υπόλοιπο ποσό που χρειαστεί για να βγει οικονομικά η χρονιά θα καλυφτεί από τους φιλάθλους που ήδη συγκεντρώνουν χρήματα, ονομαστικά, για να ενισχυθεί το ταμείο της ΠΑΕ. Την ίδια ώρα το βράδυ της Τετάρτης έληγε και η “διορία” των ποδοσφαιριστών που ζήτησαν πρώτα να ξεκαθαρίσει το τοπίο στα διοικητικά και εν συνεχεία να τακτοποιηθούν οι ίδιοι οικονομικά…

“Καίει” το οικονομικό

Τα πρώτα χρήματα που θα συγκεντρώσει η νέα διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου θα πρέπει να δοθούν κατ αρχήν στις ρυθμίσεις (ΙΚΑ), για να μπορέσει η ομάδα να ανεβάσει παίκτες από την ομάδα Νέων και να δημιουργηθεί έτσι ένα αξιοπρεπές ρόστερ τόσο για να γίνονται σωστά οι προπονήσεις όσο και για να υπάρχουν επιλογές από τον προπονητή της ομάδας Θωμά Μακρή στα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Κατά δεύτερον θα πρέπει να δοθούν χρήματα στους εναπομείναντες επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της ομάδας. Από κει και πέρα πηγές εσόδων δεν υπάρχουν πολλές, είναι λίγες και συγκεκριμένες. Μια πηγή είναι οι μέτοχοι, οι οποίοι είπαν ότι συμβάλλον συνολικά με ένα ποσό που μπορεί να αγγίξει τις 100.000 ευρώ με την προϋπόθεση να ξεκαθαρίσει το διοικητικό, κάτι που αναμένεται να γίνει το πρωί της Πέμπτης. Η δεύτερη πηγή εσόδων της ομάδας αναμένεται να είναι οι φίλαθλοι οι οποίοι αποφάσισαν να μην κάνουν χρήση από δω και στο εξής το εισιτήριο διαρκείας τους, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την Αναγέννηση Καρδίτσας, αλλά να πληρώνουν κανονικά εισιτήριο σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας. Στόχος είναι τα λειτουργικά έξοδα να καλυφτούν από τις εισπράξεις των εισιτηρίων ώστε τα υπόλοιπα να διατεθούν για τους ποδοσφαιριστές, το προσωπικό και τα υπόλοιπα έξοδα της ΠΑΕ. Οι φίλαθλοι είτε μέσω των εισιτηρίων είτε δίνοντας χρήματα απευθείας στο ταμείο της ΠΑΕ μπορούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια που ξεκίνησε για να διασωθεί η ομάδα. Ήδη από την συγκέντρωση του ΕΑΚ μαζεύτηκε ένα μικρό ποσό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.