Πετυχημένη ανάβαση στον Μύτικα για μέλη του ΕΟΣ Αλμυρού

Την καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια, κλασική πλέον, Αυγουστιάτικη ανάβαση του συλλόγου στον Όλυμπο πραγματοποίησαν 7 μέλη του Ε.Ο.Σ. Αλμυρού. Η “νεαρή” ομάδα, για τους περισσότερους ήταν η “πρώτη” φορά, ανέβηκε από τη διαδρομή: Γκορτσιά-Μπάρμπα-Πετρόστρουγκα-Σκούρτα-Λαιμός-Πέρασμα Γιόσου-Οροπέδιο των Μουσών.
Λόγω της πολυκοσμίας που υπήρχε το Σαββατοκύριακο στον Όλυμπο, η ορειβατική ομάδα του συλλόγου διανυκτέρευσε σε σκηνές στο οροπέδιο των Μουσών, μια εκπληκτική εμπειρία με πανσέληνο, έναστρο ουρανό και θερμοκρασία από 8c έως 25c βαθμούς! Η εκκίνηση δόθηκε το πρωί του Σαββάτο στις 07:40 από τη Γκορτσιά (1.100μ.), στις 09:55 η ομάδα βρέθηκε στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας όπου έκανε διάλειμμα μισής ώρας για ξεκούραση και ανασύνταξη δυνάμεων, στις 12:00 ήταν στη κορυφή “Σκούρτα”. Εκεί η θέα προς το οροπέδιο και τις κορυφές του Ολύμπου καθώς και το πέρασμα του “Γιόσου” είναι εκπληκτική, σχεδόν μαγική! Στις 13:30 έφθασε στο καταφύγιο “Γ. Αποστολίδης”. Καλός χρόνος το 6ώρο για ανάβαση.
Μετά την ολιγόλεπτη ξεκούραση, οι συμμετέχοντες έστησαν τις σκηνές τους στο οροπέδιο, έτοιμοι για την “κατάκτηση” της κορυφής. Έτσι, η ορειβατική ομάδα εκκίνησε περνώντας μπροστά από το Στεφάνι και τα “ζωνάρια” με σκοπό την ανάβαση στη ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου και της Ελλάδος, το Μύτικα στα 2.918μ.
Οι οδηγίες, η ενημέρωση και η επεξήγηση του τρόπου ανάβασης (μιλάμε για σχεδόν 45* κλίση επί 45 λεπτά σκαρφάλωμα) από τον επικεφαλής της ομάδας έκαναν τα πράγματα πιο απλά, ενώ μαζί με την αποστολή του ΕΟΣ Αλμυρού ανέβηκε μια ομάδα από τη Θεσσαλονίκη, στο μέσον της διαδρομής συνάντησαν την πολυπληθή ομάδα του ΕΟΣ Καρδίτσας.
Μετά από 50 λεπτά έφθασαν στην κορυφή, στο ξακουστό “Πάνθεον” ή Μύτικα ή κορυφή Ολύμπου όπου απήλαυσαν τη μοναδική θέα. Ύστερα από τριάντα λεπτά, άρχισε η κατάβαση και το βράδυ πέρασε στις σκηνές. Την Κυριακή από νωρίς στο “πόδι”, στις 7:30 καθώς το πρόγραμμα είχε πρωινό, κάποιοι ανέβηκαν και στην κορυφή του Προφήτη Ηλία και στο ομώνυμο εκκλησάκι που υπάρχει εκεί και μετά ξεκίνησε στις 10:30 η κατάβαση από την ίδια διαδρομή με σκοπό την επιστροφή στον Αλμυρό. Μόλις 4 ώρες διήρκησε, με μια στάση και πάλι στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας. Η αποστολή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και οι συμμετέχοντες είχαν μια μοναδική εμπειρία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.