Σημαντικά αθλητικά γεγονότα θα φιλοξενήσει ο Βόλος

Επτά κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις, αναμένεται να φιλοξενηθούν έως και τον Ιούλιο στην περιοχή μας, ενώ έχουν προγραμματιστεί συνολικά 15 σημαντικά αθλητικά γεγονότα τα οποία και ξεκινούν από τις αρχές Απριλίου και ολοκληρώνονται τον Οκτώβριο.

Η έναρξη των κορυφαίων αθλητικών γεγονότων που θα φιλοξενηθούν στον Βόλο θα γίνει με την διοργάνωση των Βαλκανικών Αγώνων Κολύμβησης, οι οποίοι και θα διεξαχθούν από τις 20 έως και τις 24 Απριλίου στο Κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας, με την συμμετοχή 800 περίπου αθλητών και παραγόντων της κολύμβησης.

Η συνέχεια αφορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης στις αρχές Ιουνίου ενώ αμέσως μετά, από τις 13 έως και 19 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Akropolis jet Raid Greece το οποίο και θα διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή από το λιμάνι του Βόλου προς Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο με την συμμετοχή 30 περίπου χωρών (Νέα Ζηλανδία, Νότιος Αφρική, Καναδάς κλπ) και όσοι το επιθυμούν θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν ένα εντυπωσιακό θέαμα στην θάλασσα!

Ως προς το αγώνισμα στην ουσία πρόκειται για μια περιπέτεια, μια σκληρή δοκιμασία για τους αναβάτες και τα σκάφη καθώς η… περιπέτεια δεν εξελίσσεται μόλις μερικά μέτρα μακριά από την ακτή, όπως οι συνηθισμένοι αγώνες close course (κλειστής πίστας) αλλά πραγματοποιείται στην ανοιχτή θάλασσα. Μέσα από τις κουραστικές διαδρομές οι αναβάτες και τα πληρώματα θα γνωρίσουν από πρώτο χέρι τα μαγευτικά τοπία και τις κρυμμένες ομορφιές της Μαγνησίας και θα πάρουν την καλύτερη γεύση από την φιλοξενία μας.

Την σκυτάλη θα πάρει στις 22 Ιουνίου – και θα διαρκέσει έως και τις 28 Ιουνίου – το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης το οποίο και θα αποτελέσει μία ακόμη ευκαιρία μεγάλης αθλητικής και τουριστικής προβολής της πόλης ενώ πρέπει να τονιστεί πως από το Βόλο έλκει την καταγωγή της η παγκόσμια πρωταθλήτρια τεχνικής κολύμβησης Σοφία Κτενά, η οποία στην τελευταία της συμμετοχή στους 1ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, απέσπασε ένα χρυσό κι ένα ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. άπνοια και 100μ. Επιφάνεια.

Ακολουθεί μία μέρα μετά, 29 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και την 1η Ιουλίου η Πανεπιστημιάδα τεχνικής κολύμβησης με την συμμετοχή Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο ενώ στις 14 Ιουλίου ξεκινά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Παμπαίδων-Παγκορασίδων το οποίο και θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιουλίου και θα οδηγήσει στην περιοχή μας περισσότερες από 150 ομάδες και 3.500 αθλητές και συνοδούς.

Τέλος μέσα στον Ιούλιο ο Βολιώτης Χρόνης Χλίτσιος θα πραγματοποιήσει Ελεύθερη Κατάδυση και Ρεκόρ Άπνοιας με στόχο να σημειώσει ρεκόρ γκίνες στην παραλία του Βόλου.

Υπόλοιπα αθλητικά γεγονότα
Σε ότι αφορά τον γενικό προγραμματισμό, ο Δήμος Βόλου θα φιλοξενήσει συνολικά 15 αθλητικά γεγονότα έως και τον Οκτώβριο και εκτός των όσων αναφέρθηκαν αναλυτικά, στο Βόλο θα πραγματοποιηθούν και οι παρακάτω διοργανώσεις :
-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U15 Αντιπτέρισης (2-3 Απριλίου)
-Σχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου (Δημοτικά Σχολεία) (12-14 Απριλίου)
-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U17 Αντιπτέρισης (16-17 Απριλίου)
-2ος Ημιμαραθώνιος Βόλου & 23ος Δρόμος Υγείας (16 Απριλίου). Σημειώνεται εδώ πως πέρυσι υπήρξαν 930 συμμετοχές και φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τις 1.500 ενώ στόχος της αρμόδιας Διεύθυνσης του Δήμου Βόλου είναι η εν λόγω διοργάνωση να μπει στο επίσημο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ώστε να υλοποιείται ως διεθνής αγώνας από τα επόμενα χρόνια.
-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών τεχνικής κολύμβησης (5-8 Μαΐου)
-Τελικοί τετράθλου δημοτικών σχολείων (13 Μαΐου)
-Σχολικοί αγώνες πετοσφαίρισης (Δημοτικά Σχολεία) (17-18 Μαΐου)
-Ιωνικοί αγώνες (28-29 Μαΐου)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.