Σημείο αναφοράς στο μέλλον του ελληνικού μπάσκετ ο Βόλος

Το μετάλλιο και το διχτάκι ανήκουν στην πόλη και στον κόσμο

Μια επιτυχημένη διοργάνωση από όλες τις πλευρές έφτασε στο τέλος της την Κυριακή το βράδυ στο κλειστό της Νέας Ιωνίας. Όταν αυτό το ταξίδι ξεκινούσε, όταν η νέα Δημοτική Αρχή ζητούσε από τις Ομοσπονδίες μεγάλες διοργανώσεις και η ΕΟΚ της έδωσε το Ευρωπαϊκό εφήβων, κανείς δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί ιδανικότερο φινάλε. Η κούπα στα χέρια των μελλοντικών πρωταγωνιστών του ελληνικού μπάσκετ και όλη η Ευρώπη να υποκλίνεται στο ταλέντο τους.

Αυτή η διοργάνωση αφήνει σημαντική παρακαταθήκη για το Βόλο. Καταρχάς ήταν η καλύτερη διαφήμιση σε όλη την Ευρώπη, αφού οι αποστολές, τα μέλη τους και οι φίλαθλοι τους, έφυγαν αποδεδειγμένα ευχαριστημένοι και με τις καλύτερες εντυπώσεις. Κατά δεύτερον η Μαγνησία απέδειξε στην Ελληνική Ομοσπονδία, ότι δεν είναι ο «φτωχός συγγενής» και ότι αξίζει και μεγαλύτερες διοργανώσεις στο μέλλον οι οποίες να μπορούν βέβαια να χωρέσουν στις υποδομές της. Ο Βόλος πέρασε τις εξετάσεις του με άριστα και έδωσε τα διαπιστευτήρια του.

Αυτό όμως που δεν μετριέται, είναι το γεγονός ότι ο Βόλος θα αποτελεί σημείο αναφοράς για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Όλα τα επόμενα χρόνια η κάθε επιτυχία θα έχει για αυτή την… παρέα σημείο εκκίνησης αυτή την πόλη. Για αυτούς τους μικρούς πρωταγωνιστές, που αναμένεται σε μερικά χρόνια να πάρουν τα ηνία της εθνικής ανδρών και να πρωταγωνιστήσουν στην Ευρώπη, αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς, ο Βόλος δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Θα είναι το κύριο σημείο αναφοράς στη μεγάλη καριέρα τους. Και το κύριο σημείο αναφοράς για κάθε μελλοντική επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ. Στον Βόλο γράφτηκε η πρώτη σελίδα μίας ιστορίας καινούριας, που τώρα ξεκινά με πρώτο κεφάλαιο το κλειστό της Νέας Ιωνίας, για την καλαθοσφαίριση της χώρας μας.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Το μετάλλιο που δόθηκε στον Δήμαρχο μαζί με το διχτάκι, πιστεύουμε να κοσμήσουν το Δημαρχείο της πόλης και αργότερα ένα αθλητικό ενδεχομένως μουσείο, που θα μπορούσε να αποκτήσει ο Βόλος. Δεν του ανήκουν, αλλά ανήκουν σε αυτή την πόλη, που αγκάλιασε τη διοργάνωση.

Επίσης θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους όσοι δούλεψαν για τη διοργάνωση και κυρίως στους εθελοντές που πραγματικά έδωσαν και την ψυχή τους. Είδαμε παιδιά ακόμη και να παρηγορούν αθλητές άλλων χωρών για τις ήττες τους… Ήταν παντού δίπλα στους πρωταγωνιστές αυτής της διοργάνωσης. Ήταν η ψυχή της διοργάνωσης.

Τέλος θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η Δημοτική Αρχή και η Περιφέρεια δεν υπέκυψαν σε τρελές απαιτήσεις ορισμένων που δεν λένε να καταλάβουν την κατάσταση της χώρας αλλά εγωιστικά θέλουν να έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση και εκεί που έπρεπε όρθωσαν ανάστημα και είπαν «όχι» ώστε να μη γίνουν σπατάλες, που θα επιβαρύνουν αργότερα τους πολίτες. Ο Βόλος λοιπόν και η Θεσσαλία είχαν μόνο κέρδος από μία τέτοια διοργάνωση.

Και φυσικά δεν θα ξεχνούσαμε τον κόσμο… Συγκινητικός, συγκλονιστικός, ανεπανάληπτος. Ένα μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας του ανήκει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.