Στα κυανόλευκα το ντέρμπι! (videos)

Νίκη Βόλου - Μεταμόρφωση 68-64

Ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, με ανατροπές, πάθος, ένταση και όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι, παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό της Νέας Ιωνίας. Η Νίκη Βόλου ήταν η μεγάλη νικήτρια του τοπικού ντέρμπι της Γ’ Εθνικής, αφού επικράτησε της Μεταμόρφωσης με 68-64 στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου.

Οι κυανόλευκοι έδειξαν τρομερό πάθος, ενώ με τη στήριξη των φιλάθλων τους κατάφεραν να γυρίσουν το ματς, αφού η Μεταμόρφωση, που αγωνίστηκε χωρίς τον έμπειρο Παναγιώτη Νάνη λόγω τραυματισμού, βρέθηκε να προηγείται και με διψήφια διαφορά πόντων.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Νίκη μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ. Με πιεστίκη άμυνα δεν άφηνε τους φιλοξενούμενους να έχουν καλές επιλογές στην επίθεση. Έτσι προηγήθηκε με 8-3, με τη διαφορά αυτή όμως να είναι η μεγαλύτερη στην πρώτη περίοδο. Η Μεταμόρφωση πέρασε μπροστά στο 6′ με πέντε συνεχόμενους πόντους του Παρασκευά (10-12). Ο έμπειρος Βολιώτης φόργουορντ και ο Παναγιώτης Τσώλης, ήταν οι κορυφαίοι του παρκέ στο πρώτο δεκάλεπτο. Μάλιστα με τρίποντο του δεύτερου η Νίκη πέρασε μπμροστά ξανά με 16-14. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε 18-21 με τον Σκαμάγκα να διαμορφώνει το σκορ με τρίποντο.

Στη δεύτερη περίοδο η Μεταμόρφωση πάτησε γκάζι και πέρασε για πρώτη φορά με επτά μπροστά στο 14′ με καλάθι του Παρασκευά. Σε εκείνο το σημείο όμως χρεώθηκε με τρία φάουλ ο Καραγεώργος, ενώ ακολούθησε και ο Παρασκευάς. Έτσι η Νίκη άδραξε την ευκαιρία και μπήκε ξανά στο παιχνίδι ισοφαρίζοντας 28-28 με τον Κατσαλή. Το ημίχρονο τελείωσε 32-32.

Η ομάδα του Αντώνη Μυριντζή με έναν ανεβασμένο Θωμά Καραγεώργο ήταν αυτή που μπήκε φορτσάτη στο παρκέ επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια και έκανε ένα σερί 7-0. Με τρίποντο του Καραγεώργου έγινε το 32-35, ο Παπούλιας ανέβασε τη διαφορά στους πέντε και ο Παρασκευάς ήρθε να γράψει το 32-39 στη συνέχεια. Η τεχνική ποινή όμως που δέχτηκε σε μία ανύποπτη φάση ο Παρασκευάς, ήρθε να τον επηρεάσει ψυχολογικά και αγωνιστικά. Ο κόουτς της Μεταμόρφωσης τον κράτησε στο παιχνίδι παρά τα τέσσερα φάουλ, ωστόσο ο παίκτης έδειχνε εκνευρισμένος. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Καραγεώργου η διαφορά πήγε στους δέκα πόντνους (35-45). Η Νίκη έδειχνε να χάνει τον έλεγχο και έπαιζε άναρχο μπάσκετ σε εκείνο το σημείο. Ο έμπειρος Τσώλης όμως με προσωπικές του ενέργειες πήρε ξανά την ομάδα στις πλάτες του και στο 26′ μείωσε σε 40-45. Στους τρεις κατέβηκε η διαφορά λίγο μετά, από επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι του Κέτουλα. Η Νίκη έδειχνε να μπαίνει ξανά στο ματς. Η τρίτη περίοδος έληξε με 46-53 υπέρ της Μεταμόρφωσης.

Η αποκάλυψη της Νίκης στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν ο Κατσαλής. Πραγματικά σε αυτή την περίοδο έπεσαν κορμιά στο παρκέ… Μεγάλες μάχες από τους παίκτες των δυο ομάδων, με τους διαιτητές όμως αρνητικούς πρωταγωνιστές, να πέφτουν σε λάθη και για τις δυο ομάδες. Με τρίποντο ο Κατσαλής έφερε το ματς στους τρεις (52-55) για να έρθει ο Παρασκευάς και να δώσει ξανά προβάδισμα πέντε πόντων στους φιλοξενούμενους. Ο Γιωτόπουλος ανέβασε τη διαφορά στους οκτώ με τρίποντο και εκεί όλοι νόμιζαν οτι η Μεταμόρφωση είχε επιβάλει τον ρυθμό της. Με νέο τρίποντο του Κατσαλή όμως η Νίκη πλησίασε ξανά στους πέντε (58-63), ενώ με δικό του λέι απ μείωσε στους τρεις. Στη συνέχεια έγινε το κλέψιμο και δόθηκε, λίγο τραβηγμένα η αλήθεια είναι, τεχνική ποινή στον Καραγεώργο για διαμαρτυρία. Ο Κατσαλής ευστόχησε στη βολή και η Νίκη έφτασε σε απόσταση αναπνοής. Ο Γιωτόπουλος με λάθος πάσα έδωσε την ευκαιρία για ακόμη μία συνεχόμενη επίθεση στη Νίκη. Ο Κέτουλας ισοφάρισε με δίποντο ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη και το ματς πήρε φωτιά. Ο κόσμος της Νίκης με τις φωνές του έπαιξε το δικό του ρόλο στο ματς. Ο Τάσσος με προσπάθεια μέσα από τη ρακέτα έδωσε ξανά μετά από πολύ ώρα το προβάδισμα στη Νίκη (65-63), για να έρθει ο Καραγεώργος με μία στις δύο βολές να κρατήσει τη Μεταμόρφωση στο ματς. Τριανταέξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Κατσαλής “ξαναχτύπησε”. Με τρίποντο έκανε το 68-64 και έδωσε τη χαριστική βολή στη Μεταμόρφωση. Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο νεαρός Τσιτσιγιάννης αστόχησε σε τρίποντο, ενώ ο Παπούλιας εντυπωσιακά στον αιφνιδιασμό σταμάτησε τον νεαρό Τοκατλίδη, με τον διαιτητή όμως να τον χρεώνει φάουλ με το σώμα. Ο Τοκατλίδης έχασε την πρώτη βολή και αστόχησε επίτηδες στη δεύτερη για να τρέξει ο χρόνος και έτσι το ματς τελείωσε στο 68-64.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 32-32, 46-53, 68-64

Διαιτητές: Καρακώστας, Κοντογιάννης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Κασαπίδης): Τζίνης, Αρότσιος, Οικονόμου, Βασδέκης 2, Μπίζιος, Τσώλης 24 (1), Κατσαλής 19 (4), Τάσσος 15, Κέτουλας 6, Τοκατλίδης 2.

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ (Μυριντζής): Καραγεώργος 18 (3), Ζήσης, Παπούλιας 11, Παρασκευάς 19 (1), Σκαμάγκας 7 (1), Τσιτσιγιάννης, Παλάσκας, Γιωτόπουλος 9 (3).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.