Στα πλέι οφ ο ΟΕΑΝΑΒ, στα πλέι άουτ η Νίκη Βόλου

Έπεσε χθες η αυλαία των αγώνων του β’ γύρου της πρώτης (προκριματικής) φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Β’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών. Οριστικοποιήθηκαν έτσι οι 15 ομάδες που προκρίνονται στα πλέι οφ της Β’ φάσης, δηλαδή αυτές που θα παλέψουν για την πρόκριση στην τελική φάση και την άνοδο στην Α2 κατηγορία, καθώς και αυτές που θα πάνε στα πλέι άουτ, δηλαδή θα παλέψουν για την παραμονή τους στην κατηγορία. Από πλευράς συλλόγων του Βόλου, στα πλέι οφ θα συμμετάσχει ο ΟΕΑΝΑΒ, ενώ στα πλέι άουτ η Νίκη Βόλου που ήταν άτυχη στην κλήρωση της πρώτης φάσης πέφτοντας σε πολύ δύσκολο όμιλο.

Δύο ομάδες, πάντως, αποβλήθηκαν ήδη από τη συνέχεια του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Ανδρών και υποβιβάζονται στη Γ’ Εθνική επειδή δεν αγωνίστηκαν σε κανένα παιχνίδι του β’ γύρου. Πρόκειται για τον Ναυσίθοο και τον ΝΟ Αργοστολίου.

Οι 15 ομάδες που προκρίνονται στα πλέι οφ της Β’ φάσης είναι οι: ΓΣ Περιστερίου, ΑΟ Καστέλλας, ΝΟ Αγ. Νικολάου, Απόλλων Σμύρνης, Νηρέας Χαλανδρίου, ΚΟ Ποσειδών Ιλισίων, Ηρακλής, ΝΟ Λάρισας, Πανσερραϊκός, ΑΣ Απόλλο, ΧΑΝΘ, ΟΕΑΝΑΒ, ΝΟ Καλαμάτας, Νηρέας Πατρών, ΝΟ Ναυπλίου.

Οι ομάδες που πάνε στα πλέι άουτ της Β’ φάσης είναι οι: ΑΟ Βετεράνοι, ΑΟ Πετρούπολης, Νίκη Βόλου, ΑΕ Χαϊδαρίου, ΑΠΣ Οξυγόνο, ΝΟ Καβάλας, Άρης Θεσσαλονίκης, ΟΠΑΘΑ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του β’ γύρου στους ομίλους του ΟΕΑΝΑΒ και της Νίκης Βόλου:

Β’ ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κολυμβητήριο Χαλανδρίου): Νηρέας Χαλανδρίου- Απόλλων Σμύρνης 8-6, ΚΟ Ποσειδών Ιλισίων-ΑΕ Χαϊδαρίου 5-5, ΑΕ Χαϊδαρίου-Νηρέας Χαλανδρίου 5-4, Νίκη Βόλου-ΚΟ Ποσειδών Ιλισίων 7-6, Απόλλων Σμύρνης-ΑΕ Χαϊδαρίου 8-4, Νηρέας Χαλανδρίου-Νίκη Βόλου 8-7, Νίκη Βόλου-Απόλλων Σμύρνης 5-9, ΚΟ Ποσειδών Ιλισίων-Νηρέας Χαλανδρίου 8-8, ΑΕ Χαϊδαρίου- Νίκη Βόλου 10-12, Απόλλων Σμύρνης-ΚΟ Ποσειδών Ιλισίων 11-0.
Βαθμολογία: Απόλλων Σμύρνης 19, Νηρέας Χαλανδρίου 14, ΚΟ Ποσειδών Ιλισίων 11, Νίκη Βόλου 9, ΑΕ Χαϊδαρίου 4.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Κολυμβητήριο Ποσειδώνιο): ΧΑΝΘ- Άρης 9-7, ΟΕΑΝΑΒ-Απόλλο 4-20, Απόλλο-ΧΑΝΘ 14-4, Ναυσίθοος-ΟΕΑΝΑΒ 0-5 α.α., Άρης- Απόλλο 6-19, ΧΑΝΘ-Ναυσίθοος 5-0 α.α., Ναυσίθοος-Άρης 0-5 α.α., ΟΕΑΝΑΒ-ΧΑΝΘ 8-8, Απόλλο-Ναυσίθοος 5-0 α.α., Άρης-ΟΕΑΝΑΒ 9-10.
Βαθμολογία: Απόλλο 24, ΧΑΝΘ 13, ΟΕΑΝΑΒ 11, Άρης Θεσσαλονίκης 9, Ναυσίθοος –

Οι 15 ομάδες των πλέι οφ της Β’ φάσης σχηματίζουν τρεις ομίλους των πέντε. Οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στο φάιναλ σιξ (τελική φάση). Εκεί σχηματίζεται ένας όμιλος ανόδου των έξι και οι τέσσερις πρώτες ανεβαίνουν στην Α2. Οι υπόλοιπες ομάδες (οκτώ πλέον) που θα πάνε στα πλέι άουτ σχηματίζουν δύο ομίλους των τεσσάρων (ήταν να σχηματιστούν δύο όμιλοι των πέντε, αλλά έχουν αποβληθεί-υποβιβαστεί ήδη δύο). Η τελευταία ομάδα από κάθε όμιλο, σύνολο δύο ομάδες, μαζί με αυτές τις δύο που έχουν ήδη υποβιβαστεί (δηλαδή τέσσερις συνολικά) θα αγωνίζονται του χρόνου στη Γ’ Εθνική.

H Β’ φάση και για τα πλέι οφ και για τα πλέι άουτ θα γίινει 10-12 Ιουλίου. Η κλήρωση της β’ φάσης και για τα πλέι οφ και για τα πλέι άουτ θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου (13.00) στα γραφεία της ΚΟΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.