Συνεχίζει σήμερα ο Λ. Παρασκευάς λόγω προβλήματος στην κολύμβηση

Μέσα σε 16 ώρες και 37 λεπτά ολοκλήρωσε το πρώτο κομμάτι του άθλου του, Λονδίνο – Παρίσι, που αφορούσε στο τρέξιμο από το Λονδίνο έως το Ντόβερ απόστασης 140 χλμ. Ο Βολιώτης τριαθλητής, πήρε τα ξημερώματα της Πέμπτης το τελικό «οκ» για την κολύμβηση περιμένοντας αρκετές ώρες αφού εμπόδιο ήταν ο καιρός και τα δυνατά ρεύματα. Μετά την κολύμβηση ο Βολιώτης υπεραθλητής ήταν να συνεχίσει με ποδήλατο μέχρι το Παρίσι, για 289,7 χιλιόμετρα δηλαδή, αλλά τελικά εγκατέλειψε μετά από τρεις ώρες κολύμβησης.

Κάτι που ανακοίνωσε ο ίδιος: Στις 3 περίπου τα ξημερώματα, μετά από σχεδόν τρεις ώρες κολύμβησης στους 16 βαθμούς, άρχισα να παρουσιάζω έντονα συμπτώματα υποθερμίας και αδυναμίας. Υπέφερα από έναν πόνο στο πόδι μου κι ένα ανεξήγητο πρήξιμο, η κατάσταση μου δεν ήταν καθόλου καλή και οι συνθήκες ακατάλληλες και αδύνατες να συνεχίσω. Έτσι αναγκάστηκα να σταματήσω τον αγώνα, με την επώδυνη συνειδητοποίηση πως όχι μόνο χάνω την ευκαιρία να καταρρίψω το ρεκόρ, αλλά και να ολοκληρώσω κανονικά τον αγώνα… Τον αγώνα για τον οποίο προπονούμαι καθημερινά εδώ και δύο χρόνια.

Αυτό, όμως, είναι ο αθλητισμός: μία συνεχής προσπάθεια που το αποτέλεσμά της είναι σχετικά προβλέψιμο, όχι προδιαγεγραμμένο. Αποφάσισα να συμμετάσχω σε ένα αγώνα γνωρίζοντας ότι ενδεχομένως και να με σταματήσει από την προσπάθειά μου ένας κακός καιρός, μια υποθερμία… Αλλά η πραγματικότητα αυτή, δεν με σταμάτησε από το να δοκιμαστώ και να κυνηγήσω τον στόχο μου.

Αυτή είναι η ομορφιά που κρύβει κάθε προσπάθεια: ο αγώνας, η αφοσίωση, η πειθαρχία, η πίστη σε έναν στόχο, η αποφασιστικότητα, το ψυχικό σθένος, η συνεργασία και η χαρά της συμμετοχής. Το Ταξίδι δηλαδή, όχι ο προορισμός.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί κανονικά αύριο με το τρίτο σκέλος, το ποδηλατικό, εκτός διοργάνωσης.

Παρόλες τις αντιξοότητες, συνεχίζω την προσπάθειά μου και θα δώσω ό,τι δυνάμεις έχω για να τερματίσω και να ολοκληρώσω την προσπάθεια αυτή.

Σας ευχαριστώ όλους για την συμπαράστασή σας και την αγάπη σας. Είμαι σίγουρος ότι θα εξακολουθείτε να με συνοδεύετε με τη σκέψη σας μέχρι τον τερματισμό»!

Η δράση «The Extra Mile – Ξεπερνώντας τα Όρια για τα Παιδιά» αποτελεί μια φιλανθρωπική εκστρατεία διάρκειας 6 μηνών του τριαθλητή Λευτέρη Παρασκευά, ο οποίος συνδυάζει τις αθλητικές επιδόσεις με έντονη φιλανθρωπική δράση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.