Πρώτη η Ελλάδα, «κατάπιε» και τη Σλοβενία

Η προέλαση της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ συνεχίζεται… Η ελληνική ομάδα νίκησε στην “Αρένα Ζάγκρεμπ” και τη διεκδικήτρια της πρώτης θέσης Σλοβενία, με 83-72 και όχι μόνο συνεχίζει αήττητη στον Γ΄ όμιλο ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές αλλά εξασφάλισε την πρώτη θέση, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αυριανού παιχνιδιού με την Ολλανδία.
Όπως χθες εναντίον της Γεωργίας έτσι και σήμερα οι διεθνείς έκαναν ένα φανταστικό πρώτο ημίχρονο, περιορίζοντας τους Σλοβένους σε ρόλο “κομπάρσου”, με αποτέλεσμα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να φτάσει τη διαφορά στο 20΄ στο +15 (46-31).
Μια “κοιλιά” όμως στο τρίτο δεκάλεπτο και στις αρχές της τελευταίας περιόδου επέστρεψε στους παίκτες του Γιούρι Ζντβοτς να την κατεβάσουν ως και το -2 (60-62).
Στο σημείο εκείνο όμως μίλησε η προσωπικότητα, το μέταλλο και η εμπειρία της ελληνικής ομάδας, που όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε αλλά με τους Σπανούλη, που ήταν ο ηγέτης της και σήμερα και Πρίντεζη, ξανάστειλε τη διαφορά σε επίπεδο ασφαλείας (71-61), “κόβοντας” τα πόδια των αντιπάλων της που είχαν ελπίσει σε μια μεγάλη ανατροπή.
Ενδεικτικό του πλουραλισμού που είχε το συγκρότημα του Φώτη Κατσικάρη στην επίθεση είναι το γεγονός πως έξι παίκτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με τους Σλοβένους, που έφερε την ένατη νίκη απέναντί τους, με διψήφιο αριθμό πόντων.
Πρώτος σκόρερ ήταν ο “V-Span” με 19, ο… υπαρχηγός Πρίντεζης είχε 16 και οι πολύτιμοι Καλάθης, Μπουρούσης, Κουφός, Ζήσης σταμάτησαν στους 12, 11 και 10 αντίστοιχα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.