Τι είπε ο Ανδρέας Πάτσης στο Ράδιο Ένα για τα εισιτήρια και την παρουσία του κόσμου

Στην εκπομπή των Γιώργου Καρεκλίδη και Γιάννη Αναστασίου στο Ράδιο Ένα 102,5fm μίλησε σήμερα το πρωί ο Ανδρέας Πάτσης και αναφέρθηκε στην οικονομική πολιτική της ΠΑΕ όσον αφορά στα εισιτήρια, τον κόσμο και τη μικρή προσέλευση στο διεθνές φιλικό με την Τορπέντο Μόσχας που …έβαλε μέσα την ΠΑΕ με τα 256 εισιτήρια όπως τόνισε.

Αρχικά ρωτήθηκε για τα μαθητικά εισιτήρια κι απάντησε: “Μέχρι την ηλικία 6-7 ετών είναι δωρεάν τα εισιτήρια. Είχαμε βγάλει ένα διαρκείας, το μαθητικό, ύψους 50 ευρώ, δηλαδή βγαίνει 1,5 ευρώ ο αγώνας. Είπαμε θα δώσουμε τριακόσα παιδικά-μαθητικά, πουλήθηκαν τα 250. Βλέπουμε ότι δεν υπάρχουν άλλα παιδάκια, τα εισιτήρια μένουν αδιάθετα και θεωρήσαμε ότι εξαντλήθηκε σε εκείνο το όριο το μαθητικό εισιτήριο. Είπαμε ότι ο γονιός θα πληρώνει 15 ευρώ όλο το γήπεδο εκτός από τη σκεπαστή που θα είναι 25 και δώσαμε το μαθητικό για να μπορούν τα παιδάκια να έχουν τη δική τους κερκίδα και να έχουν μια τυπική συνεισφορά στην ομάδα, αλλά αυτό δεν έτυχε ανταπόκρισης. Δεσμεύομαι στον αέρα ότι όποιος θέλει να βγάλει μαθητικό εισιτήριο, ακόμη και σήμερα θα το εκδώσουμε”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τιμές των εισιτηρίων: “Την 1η χρονιά στη Φούτμπολ Λιγκ το εισιτήριο ήταν 15 ευρώ. Τότε βγήκαν πολλοί και λέγανε διάφορα. Είπα ότι ενδεχομένως να έχει δίκαιο η κοινωνία. Άρα είπα να δοκιμάσω αυτό που ακούγεται από διαφόρους. Το δοκίμασα και μείωσα τις τιμές. Είδα ως αποτέλεσμα ότι έγινε μια μετακίνηση των φιλάθλων από τα 15 στα 10 αλλά παρέμειναν οι ίδιοι. Η Νίκη Βόλου για να μπορέσει να περπατήσει πρέπει να πληρώνει στο δημόσιο 450.000 ευρώ κάθε χρόνο, έχει υποχρεώσεις από τα παρελθόντα έτη. Με πήραν από τους οργανωμένους. Είπα ότι χρειάζομαι τόσα χρήματα από κάθε αγωνιστική. Τους είπα αν μειώσω το εισιτήριο, θα μου δώσετε τη διαφορά; Βγήκα δημόσια και είπα ότι τα διαρκείας είναι ακριβά. Αλλά δεν μπορεί όλα να τα θέλουμε όπως εμείς τα θέλουμε, γιατί εγώ ξέρω και την ξέρα και τον ύφαλο και τι πρέπει να κάνουμε για να μην βουλιάξουμε” και συνέδεσε τις τιμές των εισιτηρίων με τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ: “Δεν μπορώ να δεχθώ ότι όλο αυτό το πράγμα πρέπει να το πάρω μόνος στην πλάτη μου για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Όποιος νομίζει ότι με μια άλλη οικονομική πολιτική μπορεί να διαχειριστεί το καράβι, εγώ θα την εφαρμόσω εάν αναλάβει αυτός την υλοποίησή της και να μου κάνει ταμείο στο τέλος του μήνα. Γιατί στο να λέμε ιδέες και προτάσεις ανέξοδα κι άκοπα, είναι εύκολο. Η άλλη λύση είναι για να φύγουμε από τον κυκεώνα των προβλημάτων και των δικαστηρίων, η ομάδα να πέσει, να ξεφύγει από τα χρέη”.

Ακολούθως ο Ανδρέας Πάτσης είπε: “Πιστεύω ακράδαντα ότι η ομάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει ανταγωνιστική και αγωνιστική με αγωνιστική θα επιβεβαιώνεται. Η ανησυχία μου φέτος είναι λιγότερο στο αγωνιστικό κομμάτι και περισσότερο στο εξωαγωνιστικό. Πρέπει να πληρώσουμε 35.000 ευρώ συν τα τρέχοντα αυτό το μήνα. Εάν δεν καταβληθούν τα χρήματα αυτά, ετο Δημόσιο μπορεί να προχωρήσει σε κατασχέσεις και να τινάξει το οικοδόμημα στον αέρα”.

Ανέφερε ότι με τα 2500-3000 εισιτήρια που υπολόγισε, δύσκολα θα βγει η χρονιά, αλλά είναι ένας αριθμός που δίνει αισιοδοξία, “σου ελαφρύνει το βάρος” όπως χαρακτηριστικά επισήμανε.
Τέλος, για το παιχνίδι με την Τορπέντο Μόσχας την Παρασκευή και τη μικρή προσέλευση, ήταν σαφής: “Ήταν ένα διεθνές φιλικό που μεταδόθηκε σε καναλι της Μόσχας, οι εφημερίδες είχαν τον Άγγελο στις σελίδες τους, έγινε αναφορά για πολλές ημέρες σε αυτό το φιλικό, οι Ρώσοι γνώρισαν τη Νίκη και το Βόλο, η ομάδα μας έπαιξε διεθνές φιλικό και εμείς κόψαμε 256 εισιτήρια. Θα μπορούσα να κάνω ένα φιλικό με μια ελληνική ομάδα, με τον Τύρναβο για παράδειγμα, είχαμε προτάσεις. Όμως ήθελα για τον κόσμο και το όνομα της Νίκης, να δώσω μεγαλύτερη διάσταση με όποιο κόστος και αυτό το επωμίστηκε η ΠΑΕ ως ζημιά. Τα χιλιάδες ευρώ που χάσαμε, ήταν η δόση μας προς το Δημόσιο”.

Τέλος, τόνισε πως “η ΠΑΕ Νίκη λειτουργεί με κανόνες επιχειρηματικούς ώστε η Νίκη μετά από 5 χρόνια να μην εξαφανιστεί και είναι στα τοπικά πρωταθλήματα όπως άλλες ιστορικές ομάδες” και πως “πολιτική μου είναι όχι να κάνω λαϊκισμό, αλλά να εξυγιάνω την ομάδα και να οραματιστούμε την επόμενη ημέρα”. Τέλος, δεν παρέλειψε να συγχαρεί την εφημερίδα Μαγνησία για την έκδοση με την ιστορία της Νίκης λέγοντας πως ήταν μια ωραία προσπάθεια, μια ωραία παρουσία που συνάδει με το πνεύμα και την ιστορία της ομάδας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.