Τον αντιδήμαρχο Βόλου Δημήτρη Πέγιο καταγγέλει ο ΣΔΚΜ (video)

Ενώ παράλληλα δίνει συγχαρητήρια σε παίκτες και παράγοντες του Ολυμπιακού και της Νίκης για το προχθεσινό ντέρμπι

Τη χυδαία εξύβριση ενός εκ των διαιτητών της αναμέτρησης Ολυμπιακός Βόλου – Νίκη Βόλου για την Α1 ΕΣΚΑΘ που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο στο ΕΑΚ, από τον αντιδήμαρχο Βόλου Δημήτρη Πέγιο καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Νομού Μαγνησίας. Παράλληλα συγχαίρει όλους τους συντελεστές, παίκτες και παράγοντες για την ποιότητα του αγώνα σε όλα τα επίπεδα (αγωνιστικά, διοργάνωση κτλ.)

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Νομού Μαγνησίας, κατόπιν έκτακτης σύγκλησης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα όσα περιστατικά διαδραματίστηκαν κι έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια του αγώνα μπάσκετ μεταξύ των ομάδων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ και της ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ το Σάββατο 12.12.2015 στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΕΑΚ Βόλου, ανακοινώνει τα εξής:

α) εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους δύο προπονητές των ιστορικών ομάδων της πόλης μας κ.κ. ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ Φώνη και ΜΠΟΥΛΙΑΚΗ Αθανάσιο, στα μέλη – συνοδούς των πάγκων και ιδιαιτέρως στους διαγωνιζόμενους παίκτες για το ΄΄ευ αγωνίζεσθε΄΄, το ήθος και την άψογη συμπεριφορά που επέδειξαν καθ’ όλη την διάρκεια του συγκλονιστικού από πλευράς θεάματος και άκρως αμφίρροπου αγώνα. Με την συμπεριφορά τους αυτή κατέδειξαν σε όλους όσους παρακολούθησαν τον αγώνα και κατέκλυσαν τις κερκίδες του ΕΑΚ Βόλου, ότι το μπάσκετ και γενικότερα ο αθλητισμός είναι ένα παιχνίδι χαράς, απόλαυσης και διασκέδασης. Ιδιαίτερα θέλουμε να συγχαρούμε τους επικεφαλής παράγοντες των δύο ομάδων κ.κ. ΜΕΤΑΦΤΣΗ Αλέκο και ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΟΓΛΟΥ Χαράλαμπο, διότι συνετέλεσαν κι αυτοί στην άψογη διεξαγωγή του αγώνα και δεν είναι τυχαίο ότι προέρχονται και οι δύο από τα σπλάχνα της δικής μας διαιτητικής οικογενείας….

β) εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους υγιείς και σκεπτόμενους φιλάθλους και των δύο ομάδων που συνευρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο, οι οποίοι διψούν πραγματικά για το μπάσκετ και τις συγκινήσεις που μόνο αυτό ξέρει να προσφέρει και οι οποίοι χωρίς να διακατέχονται από πνεύμα οπαδισμού και αντιπαλότητας, απόλαυσαν τον αγώνα και χειροκρότησαν τις ενέργειες των παικτών και των δύο ομάδων!!!! Ήταν ένας αγώνας που μας έκανε πραγματικά να αναπολήσουμε τις παλιές καλές εποχές του μπάσκετ της πόλης μας, μας ξύπνησε αναμνήσεις και μας θύμισε κάτι από το ένδοξο παρελθόν, αλλά θα ευχόμασταν εμείς οι διαιτητές από την πλευρά μας να διεξάγονταν σε υψηλότερες κατηγορίες που πιστεύουμε ότι δικαιωματικά ανήκουν και οι δύο ομάδες. Μακάρι όλοι οι φορείς και οι παράγοντες του αθλήματος του μπάσκετ της πόλης μας, επιτέλους να αφυπνιστούν, να κινητοποιηθούν, να ενωθούν χωρίς εγωισμούς, συμφέροντα και εμπάθειες, έτσι ώστε να ξαναφέρουμε το μπάσκετ εκεί που μας αξίζει.

γ) οφείλουμε όμως σεβόμενοι την ιστορική διαδρομή, την ευθύνη και προστασία προς τα μέλη μας, το κύρος και την αξιοπρέπεια του Συνδέσμου μας, να καταγγείλουμε τον Αντιδήμαρχο Βόλου και μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ κ. ΠΕΓΙΟ Δημήτριο, ο οποίος ευρισκόμενος στις κερκίδες του γηπέδου και λίγο πριν την λήξη του αγώνα, κατευθύνθηκε προς τα κιγκλιδώματα υπό τα βλέμματα των αστυνομικών και επιτέθηκε φραστικά εξυβρίζοντας χυδαία τον ένα εκ των δύο διαιτητών της αναμέτρησης, γεγονός που αποδοκιμάστηκε και μάλιστα έντονα και από τους παίκτες της ομάδος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ που εκείνη την στιγμή ευρίσκονταν εντός του αγωνιστικού χώρου και έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό για την νίκη της ομάδος τους. Αδιάψευστος μάρτυρας για την ενέργειά του αυτή αποτελεί το βίντεο του αγώνα… (Δείτε παρακάτω στα πρώτα δευτερόλεπτα στην κάτω αριστερή γωνία).

Ο εν λόγω κύριος, κατέχει δημόσια θέση και εκτός της ιδιότητας που φέρει του Αντιδημάρχου Βόλου και του λειτουργήματος που επιτελεί με όλες τις υποχρεώσεις, ευθύνες και καθήκοντα που απορρέουν, εμφανίζεται εδώ και πολλά χρόνια σε τηλεοπτικούς αλλά και ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης σε εκπομπές αθλητικού τύπου και θα έπρεπε αν μη τι άλλο να ενεργεί προκειμένου να προάγει και να προστατεύει το Αθλητικό ιδεώδες και να καταβάλλει προσπάθειες αποτροπής και καταστολής τέτοιων συμπεριφορών όπου υπάρχουν. Αλλά φευ!!! Ο ίδιος απώλεσε την ψυχραιμία του και ενήργησε υπό το κράτος του τυφλού οπαδισμού, ενώ θα έπρεπε με την συμπεριφορά του να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και όχι παράδειγμα προς αποφυγή.

Ο κύριος αυτός φαίνεται ότι αγνοεί παντελώς την διαχρονική μεγάλη ιστορία, την σημαντική και ποικιλοτρόπως κοινωνική, πολιτιστική και αθλητική προσφορά του ΣΔΚΜ και των μελών του στην πόλη μας, με πρόσφατο παράδειγμα τις πάμπολλες εργατοώρες που δαπάνησαν και προσέφεραν αφειδώς και ανιδιοτελώς τα μέλη του Συνδέσμου μας στην άρτια και καθ’ όλα άψογη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών που φιλοξένησε η πόλη μας το καλοκαίρι και στέφθηκε με απόλυτη οργανωτική επιτυχία και με την κατάκτηση ασφαλώς του χρυσού μεταλλίου της Εθνικής μας ομάδας. Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Μαγνησίας αλλά και το θιγόμενο μέλος μας, επιφυλάσσεται κατά παντός άσκησης νομίμου δικαιώματος, προκειμένου να διαφυλάξει το κύρος, την προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά του”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.