Το Blue Cafe κέρδισε το 30ο Ανεπίσημο Πρωτάθλημα Μπάσκετ

Το 30ο Ανεπίσημο Πρωτάθλημα μπάσκετ πέρασε στην ιστορία στα γήπεδα του Πολιτιστικού Άλσους της Νέας Ιωνίας. Με πολύ κόσμο, που παρακολούθησε τον τελικό, με όμορφο θέαμα, με επετειακές τιμές και βραβεύσεις και με πανηγύρια στο τέλος από τους νικητές, έπεσε η αυλαία σε ακόμα ένα τουρνουά, που έχει γίνει θεσμός για τα καλοκαιρινά αθλητικά δρώμενα της πόλης. Όλα αυτά παρουσία του νέου προέδρου του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, Γιώργου Βλιώρα, του αντιπροέδρου, Μιχάλη Καπουρνιώτη, του τωρινού αντιπροέδρου, Νίκου Μαυρόπουλου, αλλά και του μέλους του ΔΣ της ΕΣΚΑΘ, Νίκου Φαρμάκη, που έκαναν και τις απονομές.

Η ομάδα «Blue Café» ήταν αυτή που κέρδισε τον Μεγάλο τελικό στην κατηγορία των επισήμων την Παρασκευή το βράδυ. Συγκεκριμένα επικράτησε της ομάδας «Liberta» με 99-85 στον τελικό. Την τρίτη θέση πήρε η ομάδα, Νέμεσις.

Την ομάδα του Blue Café αποτελούσαν οι: Στέλιος Τσαβές, Παναγιώτης Τσώλης, Αντώνης Μητρουλάς, Σάκης Παυλόπουλος, Χρήστος Καλογερόπουλος, Νίκος Μαυροφώτης, Θοδωρής Ίλτσογλου, Φώτης Μαλισσιόβας και Χάρης Παυλόπουλος.

Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Σάκης Παυλόπουλος της ομάδας Blue Café.

Στην κατηγορία των μη επισήμων την πρωτιά κατέκτησε η Auto Gas Κόπανος, δεύτερη ήταν η ομάδα Νέμεσις και τρίτη η «Μεζέν». Σε αυτή την κατηγορία πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Χριστοφορίδης.

Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, ο Δημήτρης Οικονόμου, αφηγήθηκε από το μικρόφωνο την ιστορία του Ανεπίσημου Τουρνουά. Το πώς ξεκίνησε και όλους όσοι το έχουν τιμήσει με την παρουσία τους κατά το παρελθόν, όταν είχε ακόμη μεγαλύτερη αίγλη. Αλλωστε σε αυτό έχουν παίξει ακόμα και διεθνείς καλαθοσφαιριστές όπως ο Μπουντούρης και ο Λιαδέλης, ενώ το έχουν τιμήσει με την παρουσία τους, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Κώστας Πολίτης, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος κ.α.

H ιστορία του Ανεπίσημου τουρνουά

30 χρόνια πέρασαν και ο θεσμός του Ανεπίσημου Τουρνουά Μπάσκετ που άρχισε το 1984, από μια πρωτοβουλία των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου της Ν. Ιωνίας, ως μια καλοκαιρινή διέξοδος στα αθλητικά δρώμενα των φίλων του αθλήματος και όχι μόνο όλης της Μαγνησίας, συνεχίζεται και αγκαλιάζεται από τους φίλους του μπάσκετ, ανεξαρτήτως των επιτυχιών του αθλήματος.

Στην πράξη αποδείχθηκε ότι ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός δε βρίσκει ανταπόκριση μόνο μετά από επιτυχίες, αλλά με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται από τους φορείς του αθλητισμού, γιγαντώνεται και δίνει διεξόδους στη νεολαία.

Τα δυο πρώτα τουρνουά έγιναν στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ της πλατείας ΛΑΜΠΡΑΚΗ και μετά το τουρνουά μεταφέρθηκε στο ανοιχτό γήπεδο της πλατείας ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ έως το 1988 και «εδραιώθηκε» στο χώρο που γίνεται ακόμη και σήμερα, στα δυο ανοιχτά γήπεδα του Πολιτιστικού Άλσους «Ανδρέας Βαλαχής» του παλαιού Δήμου Ν. Ιωνίας.

Οι ομάδες που συμμετέχουν δεν είναι οργανωμένες, αλλά αποτελούνται από παρέες που μαζεύονται κάθε καλοκαίρι, για να συμμετάσχουν στο τουρνουά.

Από τότε φυσικά τα όρια του τουρνουά ξεπέρασαν όχι μόνο τα όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος και της Μαγνησίας, αλλά έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα από την συμμετοχή μεγάλων αθλητών, όπως των Μπουντούρη, Λιαδέλη, Φωσσέ, Καραμανώλη, Καραΐσκου, Μαματζιόλα, Ματζίρη, Μωραΐτη, Καλαϊτζή, Σκαρβέλλα και πολλών άλλων. Χιλιάδες παιδιά έχουν παρελάσει παίζοντας στο τουρνουά αλλά και πολύ μεγάλες προσωπικότητες του μπάσκετ έχουν δώσει το παρών τους στις τελετές λήξης του.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, ο «Ευρωκόουτς» Κώστας Πολίτης, ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης Εθνικής ομάδος Μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Διεθνής Διαιτητής Κώστας Ρήγας αμέσως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ευρώπης το 1987, στη συνέχεια ο Ζαχαρίας Αλεξάνδρου, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας του Μπάσκετ, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και ισχυρός άνδρας του Μπάσκετ Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Καρατζάς Θεόδωρος, ο επί σειρά ετών Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας του Μπάσκετ και μετέπειτα πρόεδρος της, αείμνηστος Καπαγέρωφ Πέτρος, ο προπονητής Ορέστης Αγγελίδης, ο παράγοντας του μπάσκετ Χαράλαμπος Βάτσιος, η αρχηγός της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, ο θηλυκός Γκάλης, Άννυ Κωνσταντινίδου, οι Βολιώτες Διεθνείς διαιτητές του μπάσκετ Κώστας Κορομηλάς, Χρήστος Μαστραφτσης, Στέλιος Τζαφλέρης και οι Χάρης Καρακατσούνης, Σταματόπουλος Κώστας, Δεσλής Θανάσης, Τζαφλέρης Δημήτρης, Αλέκος Μεταφτσής, Γιώργος Μιναρετζόπουλος και άλλοι.

Σε όλο αυτά τα χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος που το άρχισε, η Αθλητική Επιτροπή του Δήμου Ν. Ιωνίας που το συνέχισε και ο Αθλητικός Οργανισμός που το διοργάνωνε από το 1988 και τώρα η Δ/νση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ έχουν βρει συμπαραστάτες τους φορείς του αθλήματος και της περιοχής μας. Έτσι η Ένωση Σωματείων Καλ/σης Θεσσαλίος, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κολ/σης Ν. Μαγνησίας, ο Σύνδεσμος Κριτών Καλ/σης Ν. Μαγνησίας βρίσκονται στο πλευρό του και προσπαθούν για την επιτυχία του θεσμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.