Φωτιά στη μάχη του τίτλου μετά τη νίκη του Σαρακηνού επί της ΑΕ Διμηνίου

Φωτιά στη μάχη του τίτλου στον 1ο όμιλο έβαλε η σημερινή νίκη του Σαρακηνού επί της ΑΕ Διμηνίου. Στον εξ αναβολής αγώνα που διεξήχθη το απόγευμα στο γήπεδο του Σαρακηνού, οι “ροσονέρι” νίκησαν 1-0 χάρη σε τέρμα του Κόρμπα στο 63ο λεπτό. Έτσι, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε, η διαφορά Σκιάθου-ΑΕ Διμηνίου παρέμεινε στους τρεις βαθμούς, με τους νησιώτες να κρατούν την τύχη στα χέρια τους αφού μπορεί να έχουν ρεπό, αλλά υπερτερούν σε πιθανή ισοβαθμία.

Το πρώτο μέρος ήταν κάκιστο. Όχι μόνο δεν υπήρχαν πολλές ευκαιρίες, αλλά οι τελικές προσπάθειες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Πάντως, ο Σαρακηνός λίγο πριν βγει το ημίχρονο, είχε δοκάρι. Στο 42′ από πάσα του Κολιαμήτρα, ο Κόρμπας υπό την πίεση του Βητόπουλου γύρισε την μπάλα προς το τέρμα και σταμάτησε στο οριζόντιο. Νωρίτερα, η ΑΕΔ είχε μια καλή στιγμή όταν ο Τανάγιας σέντραρε στο 31′ και ο Τσουκάλης βρέθηκε σε καλή θέση, δεν έπιασε όμως την κεφαλιά όπως θα ήθελε.

Η επανάληψη ήταν σαφώς καλύτερη, με μεγαλύτερη ένταση και πάθος. Στο 57ο λεπτό, από κόρνερ του Ακτσιαλή, ο Μπόρας πήρε την κεφαλιά υπό την πίεση αμυντικού και μπλόκαρε ο Κοντογιάννης. Έξι λεπτά αργότερα το γκολ. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ στην ευθεία της εστίας και περίπου 30 μέτρα μακρυά. Ο Ακτσιαλής έπιασε δυνατό ευθύβολο σουτ, ο τερματοφύλακας της ΑΕΔ δεν μπόρεσε να μπλοκάρει και ο Κόρμπας, έχοντας γρήγορη αντίδραση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή.

Στο 75′ ο διαιτητής απέβαλε από τον πάγκο τον προπονητή της ΑΕΔ, Κώστα Παπαστεργίου για έντονη διαμαρτυρία, ενώ στο 81ο λεπτό οι Διμηνιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Τσεκούρας σέντραρε και ο Μοράλες πρόλαβε την έξοδο του Στούκα, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Λίγο πιο μετά, ο Σατελιάν είχε την ευκαιρία να βγει τετ-α-τετ και να απειλήσει δεχόμενος ωραία πάσα του Αξιώτη, όμως έξω από τη μεγάλη περιοχή δεν είχε καλό κοντρόλ. Στο 86′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Καραπλιάγκος.

Ο Σαρακηνός απείλησε με κοντινή κεφαλιά του Λ. Δενελάβα, σε σέντρα του Κολιαμήτρα, που απέκρουσε ο Κοντογιάννης, ενώ στο 89ο λεπτό σημειώθηκε η τελευταία ευκαιρία του αγώνα. Ο Αξιώτης εκτέλεσε φάουλ και ο Τσεκούρας πήρε την κεφαλιά, με τον Στούκα να μαζεύει την μπάλα στον αέρα πέφτοντας.
Με τη νίκη του αυτή, ο Σαρακηνός ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας, ενώ η ΑΕΔ απώλεσε το δικαίωμα να έχει τον πρώτο λόγο στη μάχη του τίτλου.

Συνθέσεις:
Σαρακηνός: Στούκας, Ρουκάς, Στεργιόπουλος, Θεοδοσιάδης (73′ Καραγγέλης), Ν. Δενελάβας, Καραπλιάγκος, Κολιαμήτρας, Μπόρας, Λ. Δενελάβας, Ακτσιαλής (70′ Κατής), Κόρμπας.
ΑΕ Διμηνίου: Κοντογιάννης, Ζάγκας, Αναστασίου, Μοράλες, Βητόπουλος, Μαυρίδης (76′ Αξιώτης), Σατελιάν, Φαρασόπουλος, Ανατολής (64′ Τσεκούρας), Τσουκάλης, Τανάγιας (70′ Σαμαράς).

Τοξότης-Σκόπελος 1-3
Η πρωταθλήτρια της Β’ ΕΠΣΘ, Σκόπελος πέρασε με 1-3 από το βοηθητικό του ΕΑΚ στο σημερινό εξ αναβολής παιχνίδι με τον Τοξότη και σημείωσε την 16η νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα σε 18 αγώνες. Τα γκολ μπήκαν προς το φινάλε της αναμέτρησης. Στο 77′ ο Αλεξίου το 0-1 με κεφαλιά ύστερα από κεφαλιά-πάσα του Μπακόπουλου σε εκτέλεση κόρνερ, το 0-2 στο 85′ με πλασέ του Προκοπίου ύστερα από αδυναμία της άμυνας να διώξει σε φάουλ του Χρυσάνθη και το 0-3 στο 88ο λεπτό με πλασέ του Παντελή Χρυσοφού στην αντεπίθεση. Οι γηπεδούχοι, που είχαν χαμένο τετ-α-τετ με τον Λένα στο πρώτο μέρος, σημείωσαν το γκολ της τιμής λίγο πριν τη λήξη με τον Τσένα.

Συνθέσεις:
Τοξότης: Αϊδινής, Σιαμουρδάνης, Παπούλιας, Αλ. Βέτσικας, Ζαχαριάς, Τσιατσιάνης, Γ. Βέτσικας, Πολύζος (80′ Βερίλης), Λένα (82′ Χρόνης), Σκεντέρης (72′ Τσιβγιούρας), Τσένα.
Σκόπελος: Ταλαδιανός, Μπακόπουλος (80′ Κονταξής), Έλσον Σένκο (46′ Προκοπίου), Παλάσκας, Αλεξίου, Στ. Χρυσοφός, Π. Χρυσοφός, Γκουμάς, Αλιράι (65′ Βλαχάκης), Συνοδινός, Χρυσάνθης.

Αργοναύτες-Άνθιμος Γαζής 2-0
Τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η ομάδα των Αργοναυτών, με 2-0 κόντρα στον Άνθιμο Γαζή στο σημερινό εξ αναβολής αγώνα της 18ης αγωνιστικής της Β’ ΕΠΣΘ. Έτσι, ο Άνθιμος Γαζής απώλεσε τις όποιες ελπίδες είχε να διεκδικήσει την αλλαγή κατηγορίας. Τα γκολ σημειώθηκαν στα τελευταία λεπτά. Το 1-0 στο 84′ με σουτ του Βαγγέλη Χρ. Ζάρρα από το ύψος του πέναλτι (ο σκόρερ είχε μπει αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο) και το 2-0 τρία λεπτά αργότερα, με ατομική ενέργεια και σουτ του Παναγιώτη Δημητρίου.
Για τους Αργοναύτες, ο Βαγγέλης Κ. Ζάρρας είχε την καλύτερη φάση στο ξεκίνημα του αγώνα, ενώ στην επανάληψη χάθηκαν φάσεις για να ανοίξει νωρίτερα το σκορ με τους Καράγγελο, Γαρυφάλλου. Από πλευράς Ανθίμου Γαζή, ο Τζορβατζής είχε δοκάρι στο 55ο λεπτό, ο Καρασιώτος καλή ευκαιρία στο 13′, όπως και ο Μπακογιάννης στο 68′.
Συνθέσεις:
Αργοναύτες: Καλοδήμος, Καράγγελος, Αλίαζ, Βούλγαρης, Κουφάκης, Καλαμάς, Χρ. Ζάρρας (62’ Γ. Δημητρίου), Βαγγ. Κ. Ζάρρας (57’ Βαγγ. Χρ. Ζάρας), Τηγανόπουλος, Γαρυφάλλου (76’ Πατσίλης).
Άνθιμος Γαζής: Κόλλιας, Πατρώνης, Κωστάκης (62’ Σιδηρόπουλος), Κοτσιαλής, Νικηφοράκης, Λάσκος, Καρασώτος, Κουρτέλης, Κουτσουνίδης, Τζορμπατζής (65’ Μπακογιάννης), Παλάσης (72’ Καρούτσος).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.