«Χάλκινος» ο Χρήστος Βολικάκης στο 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο πίστας

«Με το ένα πόδι» στους Ολυμπιακούς του Ρίο ο Έλληνας πρωταθλητής

Ο Χρήστος Βολικάκης απέδειξε για μια ακόμα φορά την παγκόσμια κλάση του, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο, στο κέιριν, στο Λονδίνο. Ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου, στο 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδηλασίας πίστας και βρίσκεται κυριολεκτικά «με το ένα πόδι» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (Βραζιλία).

Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Γερμανός Στέφαν Μπότιχερ, ακολούθησε στην δεύτερη ο Κολομβιανός Ερνάντο Πουέρτα Ζαπάτα (+0.039), ενώ ο Χρήστος Βολικάκης τερμάτισε με διαφορά +0.099.

Νωρίτερα ο 26χρονος Βολιώτης αθλητής είχε καταλάβει την πρώτη θέση τόσο στην προκριματική σειρά όσο και στον ημιτελικό. Τα Παγκόσμια Κύπελλα αποτελούν σημαντικούς αγώνες στο κυνήγι βαθμών για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο. Στο αγώνισμα του κέιριν προκρίνονται οι εννέα πρώτες χώρες της παγκόσμιας κατάταξης που δε συμμετέχουν στο ομαδικό σπριντ. Η Ευρώπη μπορεί να πάρει μέρος έως και με πέντε χώρες.

Ο Χρήστος Βολικάκης δήλωσε:

«Ένα μετάλλιο που ήρθε μετά από σκληρή προετοιμασία και δύσκολες συνθήκες. Το αποτέλεσμα όμως είναι η καλύτερη ανταμοιβή. Στο αγώνισμα του κέιριν, μ’ αυτό το μετάλλιο έχω εξασφαλίσει κατά 99% την πρόκρισή μου στους Ολυμπιακούς». Θ’ ακολουθήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κάλι (Κολομβία) 16-18 Ιανουαρίου 2015.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.