Χαμηλά η… μπάλα στον Ολυμπιακό

Μεγάλη νίκη αναμφίβολα για τον Ολυμπιακό Βόλου στο Αλκαζάρ. Ήρθε να τονώσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών και το γόητρο τους, να σκορπίσει ενθουσιασμό στον κόσμο της ομάδας και να αποδείξει ότι παρά την ανανέωση που έγινε, η ερυθρόλευκη ομάδα μπορεί φέτος να καταφέρει πολλά.

Αυτό που κρατούν στο τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού, είναι ότι το αποτέλεσμα δεν ήρθε τυχαία, αλλά μέσα από μία καλή εμφάνιση και ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με πλάνο, διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι, κράτησε την ΑΕΛ στο «μηδέν» και εκεί που οι δυνάμεις των γηπεδούχων άρχισαν να στερεύουν, χτύπησε την κατάλληλη στιγμή, σε ένα σημείο του παιχνιδιού που δύσκολα η Λάρισα θα μπορούσε να αντιδράσει. Είχε μάλιστα κι άλλες ευκαιρίες για να “καθαρίσει” ουσιαστικά την πρόκριση.

Τα πανηγύρια όμως για τη μεγάλη αυτή νίκη σταματούν κάπου εδώ και η ομάδα συγκεντρώνεται αποκλειστικά στη δουλειά της στο γήπεδο, αφού έχει μπροστά της πολλά περιθώρια για να φτάσει στο επίπεδο που θέλει και μία δύσκολη σεζόν.

Ο Νίκος Παντέλης από τις δηλώσεις του προσπάθησε να κρατήσει χαμηλά την… μπάλα και να εμφανιστεί προσγειωμένος, στέλνοντας το μήνυμα του σε παίκτες και κόσμο, ότι τίποτα δεν τελείωσε.

Αναμφίβολα αυτό το ντέρμπι ήρθε νωρίς και ο Ολυμπιακός Βόλου βρίσκεται μόνο στην αρχή. Όμως η καλή εμφάνιση, η σωστή αμυντική λειτουργία, η συγκέντρωση και η σοβαρότητα, είναι στοιχεία που μπορεί να κρατήσει κανείς. Όπως φυσικά και την εντυπωσιακή εμφάνιση των Μπιτάνγκ και Νικολιά, που «ζάλισαν» σε πολλές περιπτώσεις στην επανάληψη την άμυνα της ΑΕΛ και ήταν και οι δυο πρωταγωνιστές στο γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Βέβαια δεν μπορεί να βρει κανείς παίκτες που υστέρησαν στο χθεσινό ματς. Πάντως ο Νικολιάς φαίνεται πώς δύσκολα μπορεί να μείνει στον πάγκο για να χωρέσει στην ενδεκάδα ο Μαρτίνεθ…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.