Σκάκι: Τουρνουά «Μίκης Θεοδωράκης» από την ΕΣΣΚΕ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή αθλητών από πολλά μέρη της Ελλάδας ( Αθήνα, Κρήτη, Λάρισα, Καρδίτσα, Βόλο, Λαμία, Καρπενήσι, κλπ) διεξήχθη το «Open Chess Tournament-Μίκης Θεοδωράκης» στην αίθουσα των σκακιστικών ομίλων της Λαμίας, από τις 6 έως τις 9 Ιανουαρίου από την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας.

Το τουρνουά συνδιοργανώθηκε από τους σκακιστικούς ομίλους της Λαμίας, τον Δήμο Λαμιέων και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία μαζί με την ΕΣΣΚΕ.

Οι αγώνες διεξήχθησαν σε 6 γύρους , σε δύο ομίλους  δυναμικότητας, με ελβετικό σύστημα κληρώσεων και με χρόνο σκέψης 75 λεπτά + 30 δευτερόλεπτα ανά κίνηση.

Κατά την διάρκεια των αγώνων, η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Ο τυχερός που του έτυχε το «φλουρί» ήταν ο αθλητής της Σκακιστικής Ακαδημίας Λαμίας και φοιτητής Ιατρικής κ. Naci Igli, ο οποίος κέρδισε μια δωρεάν διαμονή στο επόμενο τουρνουά της ΕΣΣΚΕ σε όποια πόλη της Κεντρικής Ελλάδας και εάν διεξαχθεί. Όπως τονίζεται εξάλλου, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας καθώς και το αγωνιστικό-υγειονομικό  πρωτόκολλο της ΕΣΟ και της ΓΓΑ.

Τις απονομές στο Α’ γκρουπ έκανε το μέλος του ΔΣ.της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας  κ. Ν. Παπανδρέου και στο Β’ γκρουπ, o πρόεδρος της ΕΣΣΚΕ και Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαμιέων, Π. Στασινός.

Το επόμενο σκακιστικό ραντεβού δίνεται από την ΕΣΣΚΕ για την έναρξη του ομαδικού πρωταθλήματος του «Κεντρικού Ομίλου» των Π.Ε. Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, το Σάββατο 15/1/2022 , που αποτελεί και την προκριματική φάση των αγώνων για άνοδο μετά από μπαράζ, στην Ά Εθνική κατηγορία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.