Τουρνουά Rapid στην Ακαδημία Σκακιστών Βόλου

Η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου διοργανώνει το Σάββατο 29 Ιανουαρίου σκακιστικό τουρνουά με την επονομασία «2ο Rapid 2021-2022 – Σάββατα», με διεθνή αξιολόγηση.

Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πολιτισμού Επιστημών «Αριστοτέλειο» (Μακρυνίτσης 131Β), και προσέλευση θα γίνει στις 18:00 ενώ η έναρξη στις 18:15, με τους διοργανωτές να εκτιμούν ότι οι αγώνες θα ολοκληρωθούν έως και τις 21:15.

Στο σύστημα που θα εφαρμοστεί θα είναι το Ελβετικό 6 γύρων με αξιολόγηση για αθλητές με δελτίο, ενώ το ανώτατο όριο συμμετοχής έχει οριστεί στα 40 άτομα. Εφόσον υπάρχει διαθέσιμο υλικό, θα υπάρχουν σκακιέρες και για φιλικές παρτίδες.

Χρόνος Σκέψης θα είναι τα 10’ + 5”, και διαιτητής ορίστηκε ο Λαγάρας Στέλιος. Γενικά ισχύουν οι κανονισμοί της FIDΕ, συνυπολογίζοντας το φιλικό κλίμα της διοργάνωσης.

Τα κριτήρια ισοβαθμίας είναι τα εξής:

α. Τα αποτελέσματα μεταξύ των ισόβαθμων (11).

β. Κριτήριο Μπούχολτς-cat 1 (37).

γ. Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (52).

Για την πρώτη θέση, οι ισόβαθμοι και εφόσον δεν έχουν παίξει μεταξύ τους, ή έχουν φέρει ισόπαλο αποτέλεσμα στην μεταξύ τους παρτίδα, θα παίξουν ματς blitz (3’+2”) και αν βγει ισόπαλο, Αρμαγεδδώνα. Το Τie break match δεν θα αξιολογηθεί.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στην αίθουσα, θα πρέπει όλοι να φορούν προστατευτική μάσκα και να καλύπτουν μύτη και στόμα. Όσοι είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει πριν την είσοδο στην αίθουσα να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να επιδείξουν πριν την είσοδο τους βεβαίωση αρνητικού rapid test που έγινε μέχρι 48 ώρες πριν, ή pcr test που έγινε μέχρι 72 ώρες πριν. Όσοι έχουν νοσήσει θα πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ. Ανήλικοι (έως 18 ετών) θα πρέπει να επιδείξουν self test 24 ωρών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.