Σε Κουφάλια, Θεσσαλονίκη και Φάρσαλα ο ΣΔΥ Βόλου

Στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης βρέθηκαν αθλητές και αθλήτριες του ΣΔΥ Βόλου, παίρνοντας μέρος στο Koufalia Hill Run 2022, στη μνήμη της Δήμητρας Ιορδανίδου.

Η διοργάνωση ξεκίνησε το 2018 με εμπνεύστρια τη Δήμητρα Ιορδανίδου και έχει διαδρομές 9 και 6 χιλιομέτρων, ενώ στον Παιδικό Αγώνα «γονέας – παιδί» δίνεται μεγάλη βαρύτητα, και είναι μοναδικός για την Ελλάδα, καθώς υπάρχουν κατά τη διαδρομή πολλά δρώμενα, παιχνίδια και «δοκιμασίες» που πρέπει να ξεπεράσουν τα παιδιά.

Από τον ΣΔΥ Βόλου έτρεξαν στα 9 χιλιόμετρα οι Κώστας Παλάντζας 16ος 43:11, Ντίνος Πεταλωτής 97ος 1:05:59, ενώ στα 6χλμ ο Μάκης Κοσμίδης ήταν 15ος με 36:51. Στον παιδικό αγώνα συνοδού – παιδιού ο Κ. Παλάντζας ακολούθησε τον γιο της φίλης του συλλόγου Ναταλίας Βλαχοδήμου, που ήταν εθελόντρια στον αγώνα.

Το ξεκίνημα της αγωνιστικής δράσης για τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου για την εβδομάδα που πέρασε, έγινε από την Παρασκευή, επίσης στη Θεσσαλονίκη, όπου για 3 ημέρες πραγματοποιήθηκε στο Καυτανζόγλειο Στάδιο το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου. Ο Στράτος Συμεωνίδης απέσπασε 4 στα 4 μετάλλια, ενώ πέτυχε με την Εθνική και πανελλήνιο ρεκόρ στην σκυταλοδρομία. Την πρώτη ημέρα κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα Μ65 με χρόνο 14”78. Το Σάββατο ακολούθησε χρυσό μετάλλιο για την Εθνική Ελλάδας βετεράνων Μ65 αποτελούμενη από τους Βλάχο, Σουπιάδη, Συμεωνίδη, Χρυσοχό με νέο πανελλήνιο ρεκόρ στη σκυτάλη 4×400, με χρόνο 5.15.52. Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ομάδα βρέθηκε έτσι στην πρώτη θέση των Βαλκανίων. Την Κυριακή ο Στράτος Συμεωνίδης αναδείχθηκε 3ος στα 200 μέτρα Μ65 με 31”15, ενώ πήρε το ασημένιο με την Εθνική Ελλάδας και στη βαλκανική σκυτάλη.

Με 32 συμμετοχές στα Φάρσαλα

Οι συμμετοχές από τον ΣΔΥΒ συνεχίστηκαν την Κυριακή, σε αρκετές ακόμη διοργανώσεις. 32 ήταν οι δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου που πραγματοποίησαν εκδρομή στα Φάρσαλα και έτρεξαν στον 9ο Αχίλλειο Άθλο, γυρίζοντας με πλήθος επιτυχιών για 9η διαδοχική φορά. Η

Δήμητρα Πουλούλη μάλιστα αναδείχθηκε νικήτρια στη γενική κατάταξη γυναικών στον Ημιμαραθώνιο, ενώ 3η ήταν η Βάνα Σπύρου. Τη 2η θέση κατέλαβε στα 5,5 χιλιόμετρα η Τόνια Τσιρογιάννη, και 3η ήταν η Κατερίνα Putz. Τρίτος στην ίδια απόσταση τερμάτισε ο Μίλτος Καραπιπέρης. Στις ηλικιακές κατηγορίες του Ημιμαραθωνίου, πρώτοι τερμάτισαν οι Κώστας Σκοτίδης, Χρήστος Βαλιάντζας, ενώ 2ος ο Τρύφωνας Καραμανλής. Αξιοσημείωτη η συμμετοχή στα 5,2 χιλιόμετρα από τον 11ο Γιάννο Μακρυγιάννη.

Στην Οίτη, στον 16ο Hercules Mountain Marathon αγωνίστηκαν 3 δρομείς του ΣΔΥ Βόλου, όλοι στα 16,2 χιλιόμετρα του Ημιμαραθωνίου Ελλέβορος. 6ος στη γενική κατάταξη αναδείχθηκε ο Μπάμπης Μαντζίρης με 1:55:50. 21ος ακολούθησε με 2:04:22 ο Νίκος Βαούτης, ενώ ο Ιάκωβος Τζανίδης ήταν 131ος με3 ώρες 28:57.

Τον Grammos Alpine Skyrace, τον ορεινό αγώνα 43 χιλιομέτρων που έγινε στον Γράμμο κοντά στα σύνορα, τερμάτισε ο Απόστολος Μπαρμπούλης σε χρόνο 8:51:27. Στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε ο Ορεινός Αγώνας Voreia Beer Trail 21 χιλιομέτρων. Την 22η θέση πήρε ο Αντώνης Νικολόπουλος με χρόνο 2:22:23. Ο Αμβρόσιος Δημητριάδης αγωνίστηκε στον 3ο Δρόμο Υγείας Αλμωπίας Αγγελής Γάτσος, απόστασης 5,1 χιλιομέτρων. Επίσης στην Πανθεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση μετείχε ο Στάθης Καραδημητρίου. Πραγματοποιήθηκε η διαδρομή Καλλιπεύκη – Κορυφή Μεταμόρφωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.