Ο Λιβάκοβιτς έστειλε την Κροατία στους «8»

 

Ο 27χρονος γκολκίπερ της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Ντομινίκ Λιβάκοβιτς στη διαδικασία των πέναλτι  απέκρουσε τρεις εκτελέσεις της Ιαπωνίας στη «ρώσικη ρουλέτα» απ’ τα 11 μέτρα και χάρισε στην Κροατία άλλη μία μεγάλη πρόκριση στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Οι Κροάτες ήταν πολύ πιο ψύχραιμοι από την «άσπρη βούλα» επικρατώντας με 3-1, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση.

Στο  43’ όμως οι Ιάπωνες ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ. Ο Γιοσίντα γύρισε την μπάλα προς τα μέσα κι ο Μαέντα έκανε το 1-0 για τους Ιάπωνες.

Στο δεύτερο μέρος και στο 56’ μετά από σέντρα του Λόβρεν, ο Πέρισιτς με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 για την Κροατία. Το σκορ δεν άλλαξε παρά τις προσπάθειες του Έντο στο 58’ και του Μόντριτς στο 62’.

Στην παράταση δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Εκεί «μίλησε» η κλάση του Λιβάκοβιτς, ο οποίος απέκρουσε τις εκτελέσεις των Μιναμίνο, Μιτόμα, Γιοσίντα κι έστειλε με εμφατικό τρόπο τους Κροάτες στα προημιτελικά, αφού την ίδια ώρα οι Βλάσιτς, Μπρόζοβιτς και Πάσαλιτς ήταν εύστοχοι, ενώ ο Λιβάγια είχε στείλει την μπάλα στο δοκάρι στη δική του εκτέλεση. Για τους Ιάπωνες εύστοχος ήταν ο Ασάνο για το 1-2.

Ιαπωνία (Χατζίμε Μοριγιάσου): Γκόντα, Τομιγιάσου, Γιοσίντα, Τανιγκούτσι, Ίτο, Έντο, Μορίτα (106’ Τανάκα), Ναγκατόμο (64’ Μιτόμα), Ντόαν (87’ Μιναμίνο), Μαέντα (64’ Ασάνο), Καμάντα (75’ Σακάι).

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Μπάρισιτς, Μόντριτς (99’ Μάγιερ), Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (99’ Βλάσιτς), Κράμαριτς (68’ Πάσαλιτς), Πέτκοβιτς (62’ Μπούντιμιρ, 106’ Λιβάγια), Πέρισιτς (106’ Όρσιτς).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.