O στόχος της Καράγγελου για το Παρίσι

Η συνέντευξη της Βολιώτισσας κολυμβήτριας στο διαδικτυακό περιοδικό της ΚΟΕ

Η Ζωή Καράγγελου σύμφωνα και με το επίσημο διαδικτυακό περιοδικό της ΚΟΕ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο της καλλιτεχνικής κολύμβησης, με τη Βολιώτισσα αθλήτρια να μιλάει στο KoeMAG για τα όνειρα και τις επιδιώξεις της!

Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή της η Βολιώτισσα κολυμβήτρια αναφέρεται στην προετοιμασία της για τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις, όντας μαθήτρια της Γ’ Λυκείου στον Βόλο, ωστόσο έχει πάρει το άνευ της εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα χάρη στην τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης με την Εθνική στο κόμπο (Ιούλιος 2022). Βρίσκεται στην Αθήνα και δεν μπορεί να παρακολουθεί δια ζώσης τα μαθήματα λόγω των πολλών υποχρεώσεων στο άθλημα το οποίο υπηρετεί. «Το σχολείο μου με βοηθάει πολύ με τις απουσίες, μιας και στην Αθήνα μένω για αρκετούς μήνες και στον Βόλο για μία με δύο εβδομάδες» λέει στο KoeMAG η Ζωή Καράγγελου και συμπληρώνει: «Θέλω να καταφέρω να σπουδάσω σε κάποιο τμήμα ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο, γιατί μου αρέσει ο τομέας αυτός και θεωρώ ότι είναι κάτι που μου βγαίνει και μου δίνει κίνητρο. Είμαι μικρή ακόμα για να γνωρίζω τι θέλω στο μέλλον, αλλά τα καλύτερα έρχονται πιστεύω».

Στέλεχος της Εθνικής είναι ουσιαστικά από την Α’ Γυμνασίου όταν το 2019 ήταν μέλος στο Μεσογειακό Κύπελλο της Γενεύης. Μετά ακολούθησε το Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης το 2021 με τις γυναίκες και το Παγκόσμιο του 2022 (2η και 4η θέση αντίστοιχα στο κόμπο).

«Πολύ καλές εμφανίσεις είχαμε κάνει και με την ομάδα των Νεανίδων σε Αλικάντε και Κεμπέκ, όπου στην Ισπανία είχαμε βγει τρίτες στο κόμπο και στο highlight και στον Καναδά ήμασταν τρίτες στο highlight» εξηγεί η 18χρονη αθλήτρια.

Αναφορικά με τα όνειρά της η Ζωή Καράγγελου δηλώνει: «Σίγουρα τα όνειρά μου δεν έχουν …ταβάνι. Πάντα έχω ως στόχο το κάτι παραπάνω και ονειρεύομαι πολλά πράγματα για τον εαυτό μου. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που να μην ονειρεύεται το καλύτερο για εκείνον. Το καλύτερο για μένα θεωρώ πως είναι να πάρω τη μεγαλύτερη διάκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα φέτος το καλοκαίρι. Αυτό έχω ως κυρίαρχο στόχο, αλλά φυσικά να μπορέσω να κάνω κάτι μεγάλο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024».

Δεν έχει τύχει να πάει στο Παρίσι, ωστόσο όπως τονίζει η ίδια εύχεται να μπορέσει να το κάνει το 2024 με την Εθνική ομάδα.

«Η Εθνική ομάδα έχει τις δυνατότητες να πάει στη Γαλλία. Κάθε μέρα δουλεύουμε 9 ώρες κι έχουμε αυτό το όνειρο. Στόχος μας είναι η πρόκριση που θα διεκδικήσουμε στη Ντόχα τον Φεβρουάριο του 2024 για το τελικό εισιτήριο στο Παρίσι. Οι κανονισμοί έχουν αλλάξει ριζικά και σίγουρα υπάρχει μια… ανοικτή πόρτα για κάθε αθλητή αφού με τους νέους κανόνες φαίνεται ξεκάθαρα ποιος είναι ο καλός και σωστός αθλητής».

Από εκεί και πέρα, στο σχετικό θέμα του ΚΟΕΜag επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι γονείς της είναι περήφανοι για εκείνη και μπορεί να στεναχωριούνται που είναι μακριά από αυτούς τόσο καιρό, αλλά είναι πολύ χαρούμενοι για αυτό που κάνει και εκπροσωπεί, την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Η Ζωή είναι περίπου τρία χρόνια στην Αθήνα. Όπως λέει «το σπίτι της είναι μακριά», αλλά έχει όνειρα για να φτιάξει μια ωραία καριέρα οπότε οι θυσίες επιβάλλονται. Εξάλλου «ο Βόλος θα είναι εκεί δεν φεύγει»!

koe.org.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.