Οι Νεάνιδες Προμηθέα Πατρών και Ολυμπιακού Βόλου και η καμπίνα του πλοίου!

Μία ιστορία από το πρόσφατο πρωτάθλημα μπάσκετ που διοργανώθηκε στην Κρήτη

Μια ιστορία που εντοπίζεται στο περιθώριο της πρόσφατης διοργάνωσης της τελικής φάσης Νεανίδων μπάσκετ στο Ηράκλειο της Κρήτης και αφορά και τον Ολυμπιακό Βόλου έρχεται στο προσκήνιο και πάλι, μέσω της ΕΟΚ, αποτελώντας παράδειγμα του πώς πρέπει να σκέφτονται να λειτουργούν αθλητές-τριες και μέλη ομάδων…!

Στο κείμενο λοιπόν που δημοσιεύεται στο διαδικτυακό περιοδικό της ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης και φέρει την υπογραφή της Μαριάννας Αξιοπούλου, περιγράφεται το ταξίδι της επιστροφής για την αποστολή των «ερυθρόλευκων» με το πλοίο της γραμμής, και ενώ τα μέλη της βολιώτικης ομάδας είχαν μόλις μία καμπίνα για τις αρκετές ώρες που βρισκόντουσαν μέσα. Δεν είχα, μέχρις ότου η ομάδα Νεανίδων του Προμηθέα Πατρών να παραχωρήσει μία από αυτές που είχε στις «ερυθρόλευκες»!

«Αν η ομοσπονδία θεσπίσει βραβείο fair play, τότε πρέπει να το πάρει ο Προμηθέας με κλειστά μάτια», δηλώνει η προπονήτρια του Ολυμπιακού Βόλου Ελένη Παπαθανασίου στο συγκεκριμένο θέμα, ενώ τονίζεται ότι η αποστολή της ομάδας ετοιμαζόταν να περάσει το βράδυ στο κατάστρωμα. «Καμπίνες δεν είχαν κλειστεί και πριν την αναχώρηση βρέθηκε μόνο μία διαθέσιμη. Μία για 13 κορίτσια και για όλα τα μέλη της αποστολής. Η απόφαση ήταν να μείνουν έξι κορίτσια στη μία καμπίνα – ποιος ξέρει, ίσως μεταξύ τους να αποφάσιζαν να μοιράσουν τα κρεβάτια με βάρδιες. Δε θα χρειαζόταν…» αναφέρεται χαρακτηριστικά. .

«Ήρθαν ξαφνικά δύο κορίτσια από τον Προμηθέα και μας έδωσαν τα κλειδιά για μια από τις δικές τους καμπίνες», εξιστορεί η Σοφία Παπαθανασίου, με την ομάδα των Πατρών να παίρνει πρωτοβουλία για να μπορέσει να βοηθήσει και να προσφέρει μία από τις τρεις καμπίνες που είχαν κρατημένες για τα δικά τους παιδιά. Την πρόσφερε χωρίς καν να δεχτεί λεφτά, παρότι ο Ολυμπιακός Βόλου θέλησε, αν μη τι άλλο, να πληρώσει το αντίτιμο! Προσφέρθηκε, επίσης, ένα κρεβάτι για τον προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου, Κώστα Δέρβο, αλλά και ένα για την ίδια την προπονήτρια, η οποία επέλεξε να το παραχωρήσει σε συνεργάτιδά της.

«Αυτό είναι το μεγαλείο του αγνού ερασιτεχνικού αθλητισμού. Είναι εκείνο που μπορούμε να μάθουμε στα παιδιά. Την αγάπη και την αλληλεγγύη, αυτά είναι που μένουν. Αναπτύχθηκε μια σχέση στενής φιλίας και πιστεύω ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα τους το ανταποδώσουμε» δηλώνει η Σοφία Παπαθανασίου.

Η πρωτοβουλία ήταν του προπονητή της ομάδας Νεανίδων του Προμηθέα Νίκου Νάκη. «Όταν υπέπεσε στην αντίληψή μου η κατάσταση, θεώρησα ότι έπρεπε να κάνω κάτι. Να βρω μια λύση για τα κορίτσια, όπως θα ήθελα να είχαν κάνει για τα δικά μου κορίτσια», εξηγεί ο τεχνικός του συλλόγου της Πάτρας.

Η Ιωάννα Κατσαντώνη, η αθλήτρια του Προμηθέα αναφέρει επίσης: «Ο Αθλητισμός υπάρχει για να ενώνει. Είμαστε οικογένεια στον Προμηθέα και είναι μια κίνηση χαρακτηριστική της οικογένειάς μας. Δε θα το σκεφτόταν ο καθένας εκείνο που σκέφτηκε ο προπονητής μας. Και είναι εκείνος που πάντα μάς διδάσκει ότι το γήπεδο είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας. Το μπάσκετ είναι μια κοινωνία. Κάποιοι θα μας βοηθήσουν, κάποιοι θα γίνουν φίλοι μας, άλλοι θα προσπαθήσουν να μας πατήσουν για να ανέβουν. Άλλοι θα μας φερθούν όμορφα, άλλοι άσχημα. Εμείς πρέπει να κρατάμε τις αρχές μας και να τηρούμε το fair play. Είναι μια μικρή κίνηση για έναν καλύτερο κόσμο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.