14 Δεκεμβρίου η καθοριστική ημέρα;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Νίκη και Ολυμπιακός Βόλου περιμένουν την έναρξη των προπονήσεων

Mε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα ν’ ανακοινώνει ότι το lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, οι ομάδες της Super League 2 και της Football League περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις και τις σχετικές αποφάσεις για την επιστροφή στις προπονήσεις και και στην καθημερινότητα τουλάχιστον της προετοιμασίας.

Μετά και τη σύσκεψη- τηλεδιάσκεψη που έγινε μεταξύ της επιτροπής λοιμωξιολόγων και των επικεφαλής των ποδοσφαιρικών φορέων της χώρας, όλοι περιμένουν την τελική εισήγηση, με τη 14η Δεκεμβρίου να φαίνεται ότι είναι η καθοριστική ημέρα, εφόσον εξελιχθούν καλύτερα και τα επιδημιολογικά δεδομένα. Οπότε, αν όλα πάνε καλά δεν αποκλείεται εκείνη την ημέρα οι παίκτες και της Νίκης και του Ολυμπιακού Βόλου να επιστρέψουν στις προπονήσεις και να αρχίσουν την προετοιμασία τους για την έναρξη της επίσημης αγωνιστικής δράσης, με τις εκτιμήσεις να την οριοθετούν ημερολογιακά για το σαββατοκύριακο 16- 17 Ιανουαρίου, τουλάχιστον για τη Football League.

Ωστόσο είναι βασικό το να βελτιωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, αφού μέχρι στιγμής δεκάδες είναι καθημερινά τα θύματα του κορωνοϊού και εκατοντάδες οι συνάνθρωποί μας που βρίσκονται διασωληνωμένοι στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων.  όταν αυτοί οι αριθμοί είναι τόσο σκληροί κανείς δεν μπορεί εύκολα να μιλάει για αγωνιστική δράση, όποιο και αν είναι το κόστος από εκεί και πέρα…

Ωστόσο αυτό που τονίζουν όλοι είναι ότι τόσο οι προπονήσεις όσο και οι αγώνες θα πρέπει να διεξάγονται μόνο με πιστή και αυστηρή εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Σε κάθε περίπτωση αυτό και για τις δύο μικρότερες εθνικές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να είναι διαφορετικό και πιο ελαστικό σε σχέση με το υγειονομικό πρωτόκολλο της Super League. Οπότε και οι διοικούντες του Ολυμπιακού Βόλου και αυτοί της Νίκης θα κληθούν να τρέξουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να γίνονται τα απαραίτητα τεστ κορωνοϊού. Όσον αφορά την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα; Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ουτοπικό και μη συζητήσιμο σενάριο αυτή τη στιγμή.

Aναμονή και για αλλαγές

Από εκεί και πέρα δεν αποκλείεται να έχουμε και αλλαγές στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της Football League αφού ημερομηνίες απλά δεν βγαίνουν…

Ουτοπικό λοιπόν μοιάζει και το σενάριο να διεξαχθούν play-off και play-out φέτος, από τη στιγμή που ήδη βρισκόμαστε στοn Δεκέμβριο και η αγωνιστική δράση δεν έχει αρχίσει, ενώ ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον Βόρειο και η Νίκη στον Νότιο Όμιλο του πρωταθλήματος.

Έτσι  οι δύο βολιώτικες ομάδες θα έχουν λιγότερες υποχρεώσεις και τη δυνατότητα μέσα σε 18 αγωνιστικές να διεκδικήσουν την άνοδο στην κατηγορία της Super League 2, κάτι που αποτελεί τον μεγάλο στόχο και για τα δύο σύνολα.

Όταν οριστικοποιηθεί πάντως το πότε θα αρχίσει η αγωνιστική δράση θα φανεί πως μπορεί να βγει και το πρόγραμμα, καθώς δεν αποκλείεται- εάν υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση- να έχουμε και κάποιες διπλές αγωνιστικές κατά τη διάρκεια του 2021. Στοίχημα είναι βέβαια το πρωτάθλημα ν’ αρχίσει και να τελειώσει με τον ίδιο αριθμό ομάδων και να μην έχουμε αποχωρήσεις…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.