Εθνική Ελλάδας: Πτώση δύο θέσεων στο FIFA ranking

Η Εθνική Ελλάδας παραμένει μέσα στις 50 καλύτερες ομάδες παγκοσμίως βάσει του ράνκινγκ της FIFA, υποχωρώντας ωστόσο κατά δύο θέσεις και πέφτοντας στην 49η θέση στο σύστημα αξιολόγησης.

Το τελευταίο τρίμηνο δεν περιελάμβανε κάποιο αγωνιστικό ραντεβού για την Εθνική Ελλάδας, με την ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ να προετοιμάζεται για τα play offs του Nations League οπου θα διεκδικήσει τον ερχόμενο Μάρτιο το ένα από τα τρία τελευταία εισιτήρια που έμειναν για τα τελικά του Euro 2024.

Η απουσία δράσης για την γαλανόλευκη είχε ως αποτέλεσμα να έχει μία πολύ μικρή υποχώρηση όσον αφορά στη θέση της στο ράνκινγκ της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, με ρόλο σε αυτό να παίζει η πορεία κάποιων ομάδων στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής και στο Κύπελλο Ασίας.

Όσον αφορά δε τα υψηλά πατώματα της κατάταξης, εκεί δεν παρατηρήθηκε αλλαγή, με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή να παραμένει στην κορυφή της κατάταξης και τη φιναλίστ του τελικού του περασμένου Μουντιάλ να είναι 2η, με το άτυπο πόντιουμ να το συμπληρώνει η Αγγλία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.