1ο Online Βαλκανικό Διασυλλογικό Τουρνουά Blitz

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή το βράδυ το 1ο Online Βαλκανικό Διασυλλογικό Σκακιστικό Τουρνουά Blitz, το οποίο διοργάνωσε η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου, με τη συμμετοχή 9 ομάδων και συνολικά 110 σκακιστών από διάφορες χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου.

Σε αυτή τη δύσκολη και για τα σκακιστικά δρώμενα περίοδο, λόγω κορωνοϊού, η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει μια σειρά από οnline Βαλκανικά Διασυλλογικά Τουρνουά με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των σκακιστικών συλλόγων των χωρών της Βαλκανικής Χερσονήσου και τη δυνατότητα σκακιστών να γνωριστούν με σκακιστές από συλλόγους άλλων Βαλκανικών χωρών και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντί τους.

Το τουρνουά ήταν blitz 3’+2» και διήρκησε 2:30′ ώρες.

Οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν οι:

Ακαδημία Σκακιστών Βόλου (Ελλάδα)

Šahovski savez grada Kragujevca (Σερβία)

Banovci Dunav (Σερβία)

Chess Club SRIMIUM Sremska Mitrovica (Σερβία)

Juzna Pruga (Σερβία)

Struga Chess Team (Βόρεια Μακεδονία)

Southroad (Σερβία)

Chess Club Novi Zagreb (Κροατία)

Podunavac – Belegiš (Σερβία)

Στις 3 πρώτες θέσεις τερμάτισαν ομάδες από τη Σερβία, οι Southroad με 202 βαθμούς, Chess Club SRIMIUM Sremska Mitrovica με 188 βαθμούς και Juzna Pruga με 182 βαθμούς.

Οι βαθμοί που συγκέντρωσαν οι ομάδες ήταν το άθροισμα των βαθμών των 5 πρώτων, στην τελική κατάταξη. σκακιστών της κάθε ομάδας.

Η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου συμμετείχε με 21 παίκτες και πραγματοποιώντας αξιοπρεπέστατη εμφάνιση τερμάτισε στην 7η θέση με 161 βαθμούς.

Τους βαθμούς στην διαδικτυακή ομάδα της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου έδωσαν οι Λαγάρας Στυλιανός/Volos Chess Academy (42), Ζγουλέτας Ιωάννης/GIANKOVIC5 (39), Ζαφειράκης Ανδρέας/andreasgreco (29), Τσιτσιρίκης Γρηγόρης/vraxmoulis (26) και Ραφτόπουλος Εμμανουήλ/MANRAF (25), με τους υπόλοιπους σκακιστές της να κάνουν πολύ καλούς αγώνες έναντι ισχυρών αντιπάλων.

Το 2ο Online Βαλκανικό Διασυλλογικό Σκακιστικό Τουρνουά Blitz θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3-5-2020 (Σύνδεσμος του τουρνουά: https://lichess.org/tournament/k4BU1EQ8).

Ενημέρωση για το σκάκι στην Ελλάδα και τον κόσμο, καθώς και για τα διαδικτυακά τουρνουά που διοργανώνονται αυτή την περίοδο, ελέω κορωνοϊού, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα https://chesswords.blogspot.gr.