1ο Trail Run-MTB στον Λόφο της Γορίτσας

O λόφος της Γορίτσας θα φιλοξενήσει το 1ο Trail Run-MTB την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, με ώρα εκκίνησης τις 10:30, με την απόσταση του αγώνα να φτάνει τις 6 χιλιάδες μέτρων, με τους διοργανωτές να κάνουν γνωστό ότι θα συνοδευτεί και από άλλους παράλληλους αγώνες.

Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα προστίθενται αγώνας ασφάλτου (Ανάβαση Γορίτσας, 2.100 μέτρων-09:30), αγώνας MOUNTAIN BIKE 20 χιλιομέτρων (5 γύροι των 4 χιλιομέτρων-12:00) και παιδικός αγώνας 500 μέτρων, καθώς και πεζοπορία.

Ο αγώνας θα γίνει από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).

Πολύτιμη θα είναι για μία ακόμη φορά όπως σε κάθε διοργάνωση και εκδήλωση που γίνεται στη Μαγνησία, η υποστήριξη και η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας.

Ο αγώνας θα γίνει προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις της εποχής για τον covid, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Η πλήρης προκήρυξη δημοσιεύεται και οι εγγραφές γίνονται στη σελίδα του συλλόγου sdyvolou.gr, στην κατηγορία «Νέα».

Κάθε αγώνας θα έχει ποσό συμμετοχής 5 ευρώ, ενώ η συμμετοχή στους δύο αγώνες φτάνει τα 8 ευρώ και στους τρεις τα 10 ευρώ. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι ώρες ορίστηκαν ώστε να μπορεί κάθε αθλητής να μετέχει ακόμη και σε όλους τους αγώνες.

Συνολικό όριο συμμετοχών και για τους τρεις αγώνες ορίζεται ο αριθμός των 500 δρομέων ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός. Οι εγγραφές θα κλείσουν μόλις συμπληρωθούν 500 ολοκληρωμένες εγγραφές, και θα ακυρωθούν οι εκκρεμείς. Αν δεν έχουν συμπληρωθεί 500 εγγραφές, αυτές θα κλείσουν στις 14 Σεπτεμβρίου. Οι συμμετέχοντες και στους τρεις αγώνες θα λάβουν το ειδικό κατασκευασμένο μετάλλιο, συλλεκτικό μόνο για τον αγώνα του 2020 εμπνευσμένο από τον όμορφο λόφο της Γορίτσας, και από τα αρχαία που δεσπόζουν σε αυτόν.

Προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, εγγραφές θα γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία στις 08.30 με διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά. Για την πεζοπορία δεν χρειάζεται να γίνουν εγγραφές, και δεν υπάρχει ποσό συμμετοχής.

Τα παιδιά των αθλητών και του Βόλου θα μετέχουν σε συμβολικό αγώνα 500 μέτρων, χωρίς κατάταξη. Θα μετέχουν σε ξεχωριστούς αγώνες ανά 8 παιδιά και απόσταση 3 μέτρων μεταξύ τους στην εκκίνηση. Δεν χρειάζεται να γίνουν προεγγραφές για τους παιδικούς αγώνες, ενώ η εκκίνηση θα γίνει στις 11:30.

Η διαδρομή θα είναι άψογα σηματοδοτημένη με χαρτόνια και κορδέλες που αφαιρεθούν μόλις λήξει ο αγώνας, ώστε να μην υπάρξει ρύπανση, καθώς και για να μην υπάρξει βάψιμο των δρόμων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.