23/9 αρχίζει η Α’ ΕΠΣΘ, 7/10 η Β’ και 16/9 το Κύπελλο

Η ΕΠΣΘ δημοσίευσε την προκήρυξη για τα τοπικά πρωταθλήματα. Η ημερομηνία έναρξης των αγώνων των πρωταθλημάτων ορίζεται το Σαββατοκύριακο 23-24/9/2017 για την Α΄ και 7-8/10/2017 για την Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.

Η κλήρωση των αγώνων Α’ και Β’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4/9/2017. Η ακριβής ώρα και ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση θα γνωστοποιηθεί με νεώτερη ανακοίνωσή της διοργανώτριας αρχής.

Τα σωματεία που θα συμμετάσχουν στα παραπάνω πρωταθλήματα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλουν μέχρι και την 18/8/2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 15.00 στην Ένωση.

Άνοδος-υποβιβασμός για την Α’ ΕΠΣΘ

Σε ό,τι αφορά την Α’ ΕΠΣΘ, για την οποία παραμένει ανοικτός ο αριθμός των ομάδων, αφού ενδεχομένως από τις 16 που έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν, οι δύο (Άρης Μελισσατίκων και Σκόπελος) να μην το κάνουν, ορίζεται ότι η πρώτη ομάδα προάγεται απευθείας στην Γ’ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2018-2019 (εφόσον δεν προκύψει αλλαγή από την ΕΠΟ) 3.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν από την 13η και την 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα υποβιβάζονται απευθείας στην Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019. Επίσης, για όσες ομάδες της Ένωσης υποβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική, θα υποβιβαστεί από την Α’ στη Β’ ΕΠΣΘ αντίστοιχος αριθμός επιπλέον ομάδων. Δηλαδή, αν υποβιβαστεί μία ομάδα της Γ’ Εθνικής που ανήκει στην ΕΠΣΘ στην Α’ Τοπική, θα υποβιβαστεί και η 12η της Α’ ΕΠΣΘ. Αν υποβιβαστούν δύο ομάδες της Μαγνησίας από τη Γ’ Εθνική, θα πέσει και η ομάδα που κατέλαβε την 11η θέση στην Α’ ΕΠΣΘ.

Άνοδος και υποβιβασμός για τη Β’ ΕΠΣΘ

Η πρώτη ομάδα του 1ου ομίλου και η πρώτη ομάδα του 2ου ομίλου προάγονται απευθείας στην Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την περίοδο 2018-2019 και θα αγωνιστούν σε ένα αγώνα για την ανάδειξη του Πρωταθλητή, που είναι αγώνας καθαρά γοήτρου.

Οι ομάδες που κατέλαβαν την 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της B’ Κατηγορίας στον 1ο και 2ο όμιλο δίνουν αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο και ο νικητής προάγεται στην Α’ Κατηγορία για την περίοδο 2018-2019.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις πέντε τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα στον πρώτο και δεύτερο όμιλο υποβιβάζονται απευθείας στην Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία, που ξαναδημιουργείται την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 . Έτσι θα υποβιβασθούν στην Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία απευθείας δέκα ομάδες συνολικά από τους δύο ομίλους.

Το Κύπελλο

Ως ημερομηνία έναρξης των αγώνων Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ε.Π.Σ.Θ. ορίζεται η 16η Σεπτεμβρίου 2017. Η ακριβής ώρα και χώρος της κλήρωσης θα γνωστοποιηθεί με νεώτερη ανακοίνωσή της ΕΠΣΘ.

Τα σωματεία που έχουν υποχρέωση ή δυνατότητα συμμετοχής στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, οφείλουν να υποβάλουν μέχρι 18/8/2017 και ώρα 15:00 δήλωση συμμετοχής στην Ε.Π.Σ.Θ. σε ειδικό έντυπο που χορηγείται από αυτή και πρέπει να συνοδεύεται από σχετικό παράβολο των πενήντα ευρώ .

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.