3-2 ο ΟΦΗ τον Πλατανιά σε ματς-θρίλερ και παραμονή στη Super League

Απίστευτο ματς διεξήχθη στο “Γεντί Κουλέ”. Ανατροπές, πέντε γκολ, η παραμονή και η άνοδος ν’ αλλάζουν χέρια ξανά και ξανά. Εναλλαγή συναισθημάτων, ενθουσιασμός κι απογοήτευση στις καθυστερήσεις.

Ο ΟΦΗ μετά το 0-0 στην πρώτη αναμέτρηση στα Περιβόλια Χανίων, τελικά νίκησε 3-2 τον Πλατανιά και παρέμεινε στην πρώτη κατηγορία (Super League 1 όπως θα ονομάζεται βάσει αναδιάρθρωσης). Στη δεύτερη (Super League 2 όπως θα ονομάζεται) παραμένει ο Πλατανιάς.

Και οι δύο ομάδες ήταν εξαιρετικές και πάλεψαν λυσσαλέα για το εναπομείναν εισιτήριο στη μεγάλη κατηγορία. Κι εν τέλει ο σύλλογος του Ηρακλείου θα εκπροσωπήσει το νησί τη σεζόν 2019-20 στην ανανεωμένη Superleague που θα πραγματοποιηθεί με 14 ομάδες.

Η αναμέτρηση πάντως άρχισε με φαλτσοσφύριγμα του διεθνούς διαιτητή Κομίνη, ο οποίος για άλλη μια φορά τα έκανε … μαντάρα σε ένα σημαντικό παιχνίδι. Ο ρέφερι από την Ημαθία μόλις στο 9′ καταλόγισε πέναλτι-φάντασμα υπέρ του ΟΦΗ σε πέσιμο του Σασί, μολονότι προηγουμένως ο Ποζατζίδης είχε απομακρύνει ξεκάθαρα την μπάλα.

Κι όμως ο διαιτητής, ο οποίος πήρε τους περισσότερους ορισμούς απ’ οποιονδήποτε άλλο εφέτος από την ΚΕΔ, «είδε» πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ με εύστοχη εκτέλεση ο Νέιρα (1-0).

Ο ιδιαίτερα μαχητικός Πλατανιάς δεν τα παράτησε βγάζοντας αντίδραση στο γήπεδο και στο 42′ ο Τσαμούρης με καταπληκτικό βολέ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε (1-1) και έδωσε… προοπτική Super League στην ομάδα των Χανίων.

Ο ΟΦΗ ξαπαπήρε προβάδισμα παραμονής στη Λίγκα. όταν ο Γιακουμάκης έδωσε προβάδισμα (2-1) με γκολ στο 69′. Παράλληλα, όμως άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες διότι… ξέχασε πως είχε δεχτεί κίτρινη κάρτα. Οταν λοιπόν κατά τους πανηγυρισμούς έβγαλε τη φανέλα και κλότσησε τις διαφημιστικές πινακίδες αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Ο Μπιανκόνι πάντως σε μια ακόμη πιο απερίσκεπτη ενέργεια, απώθησε τον Παπάζογλου στο 75′ και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη από τον Κομίνη.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι ο ΟΦΗ βρισκόταν αγκαλιά με τη Superleague, ο Πλατανιάς πάγωσε το… φλεγόμενο Γεντί Κουλέ, όταν στο 91′ ο Παπανικολάου ισοφάρισε σε 2-2. Οι εκπληκτικοί Χανιώτες πίστεψαν στην άνοδο, αλλά υπολόγιζαν δίχως τον Ναμπί.

Ο ΟΦΗ δε λύγισε, δεν τα παράτησε, δε γονάτισε. Και στο 96′ έκανε την ολική επαναφορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια αριστερά του Aγγλου μεσοεπιθετικού, ο οποίος έγινε ο ήρωας όχι μόνο της βραδιάς αλλά και μιας ολόκληρης χρονιάς για την ομάδα του Ηρακλείου.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μπράουν, Παπάζογλου, Νάστος, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Σακόρ (58′ Ναμπί), Βαζ, Νέιρα, Φερέιρα (58′ Ντίνας), Σασί.

Πλατανιάς: Γκοτ, Ουές, Ρουσσάκης, Κόρτσαμ, Τσαμούρης, Ποζατζίδης (73′ Λουκίνας), Μποσέτι (85′ Γκατσολάρι), Καραγκούνης, Νίλι, Παπανικολάου, Μπιανκόνι.

Πώς διαμορφώνονται οι τρεις κατηγορίες

Εποχή αναδιάρθρωσης και επίσημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το μπαράζ του ΟΦΗ με τον Πλατανιά διαμόρφωσε οριστικά οι τρεις νέες επαγγελματικές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου τη σεζόν 2019-2020, που έχουν ως εξής:
Super League 1
ΑΕΚ , ΑΕΛ , Αρης , Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, ΝΠΣ Βόλος, Λαμία , Ξάνθη , Ολυμπιακός
ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, Πανιώνιος,  ΠΑΟΚ
Super League 2
ΑΕ Καραϊσκάκης , ΑΟΧ/Κισσαμικός, Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Απόλλων Σμύρνης, Δόξα Δράμας, Εργοτέλης, Κέρκυρα, Λεβαδειακός,  Παναχαϊκή, ΠΑΣ Γιάννινα
Πλατανιάς
Football League 
Αιγάλεω, Ασπρόπυργος, Βέροια,  Ηρακλής, Διαγόρας Ρόδου, Θεσπρωτός, Ιάλυσος
Ιωνικός, Καβάλα, Κρόνος Αργυράδων, Ολυμπιακός Βόλου, ΟΦ Ιεράπετρας, Τρίγλια, Τρίκαλα

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.