3.858 αθλητικές εγκαταστάσεις από 253 Δήμους στο σύστημα «Πέλοπας»

Απομένουν οι δηλώσεις από 79 Δήμους

Στην πρόοδο της καταχώρησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Πέλοπας», σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, αναλυτικών στοιχείων των αθλητικών εγκαταστάσεων που διαθέτουν οι 332 Δήμοι της χώρας, αναφέρθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση.

«Η μεγάλη πλειονότητα των Δήμων έχει ήδη ανταποκριθεί. Το 76% έχει εγγραφεί στην πλατφόρμα και εκκρεμεί η εγγραφή 79 Δήμων. Η πλατφόρμα δεν κλείνει, επομένως περιμένουμε την άμεση ανταπόκριση όσων Δήμων δεν έχουν ακόμα κάνει τις διαδικασίες» υπογράμμισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και επισήμανε πώς μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί στον ΠΕΛΟΠΑ 3.858 αθλητικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις των 253 Δήμων και των Οργανισμών τους, είναι καταγεγραμμένα:

-1.655 γήπεδα ποδοσφαίρου

-1.153 ανοιχτά γήπεδα

-507 κλειστά γυμναστήρια

-343 αθλητικά κέντρα

-114 εθνικά στάδια

-48 ανοιχτά κολυμβητήρια

-25 κλειστά κολυμβητήρια

-9 σκοπευτήρια

-4 ναυταθλητικά κέντρα

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού σημείωσε πως: «κατοχυρώσαμε νομοθετικά την ηλεκτρονική πλατφόρμα στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την αναγκαιότητα στήριξης, ενίσχυσης και ανάπτυξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Ρυθμίσαμε, ώστε η εγγραφή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α’ και β’ βαθμού στην Πλατφόρμα και η καταχώριση των αθλητικών εγκαταστάσεών τους σε αυτή να αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξή τους στα τρέχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουν εν γένει οι Ο.Τ.Α. για την υλοποίηση έργων, σχετικών με τις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως ο Φιλόδημος ΙΙ και το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης».

Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι: «Προφανώς, το εγχείρημα αυτό δεν γίνεται μόνο για το αυτονόητο: δηλαδή για να γνωρίζουμε πόσες εγκαταστάσεις διαθέτει η χώρα, αλλά έχει μια πολύ πιο ουσιαστική χρησιμότητα.

Βάσει όσων δηλώνουν οι φορείς στην Πλατφόρμα, θα μπορούμε να γνωρίζουμε σημαντικά στοιχεία, όπως η παλαιότητα της εκάστοτε εγκατάστασης, οι παροχές της, τα είδη των εγκαταστάσεων ανά περιοχή, αλλά και οι ελλείψεις τους.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα πετύχουμε πολύ πιο αποτελεσματικά να προτεραιοποιήσουμε τις ανάγκες της κάθε περιοχής και την κρισιμότητα των αιτημάτων των Δήμων για χρηματοδότηση».

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.