3η η Ακαδημία Σκακιστών στο Ομαδικό Θεσσαλίας

H κατάταξη των θεσσαλικών συλλόγων σκάκι

Μεγάλη επιτυχία χαρακτηρίζει την κατάκτηση της 3ης θέσης στο ομαδικό πρωτάθλημα Θεσσαλίας οι υπεύθυνοι της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου.

«Η 3η θέση ήρθε μετά από συγκλονιστικό, σε εξέλιξη, αγώνα την Κυριακή 12-3-2023 με τη Σκακιστική Λέσχη Φαρσάλων, που επίσης ενισχύθηκε στις φετινές μεταγραφές, ο οποίος έληξε ισόπαλος 5-5» αναφέρει η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου σημειώνοντας ότι παρατάχθηκε αναγκαστικά, για διάφορους λόγους, χωρίς τέσσερις από τους θεωρούμενους βασικούς της παίκτες (Λαγάρας Στ., Τζαμτζής Κ., Ρούμπος Ιωαν., Ραφτόπουλος Εμμ.). «Απέδειξε για ακόμη μία φορά γιατί της αποδίδεται το προσωνύμιο Underrated Team, καθώς ο μ.ό. ELO των παικτών της ήταν 1142 έναντι του μ.ό. ELO 1338 της αντιπάλου ομάδας» αναφέρει επίσης.

Παρόλο που βρέθηκε να χάνει με 3-0 και 5-2 (τις δύο νίκες έκαναν ο Λάζαρος Φωτιάδης στην Κ20 και ο πρωτοεμφανιζόμενος Λάμπρος Ζαχαρής στην Κ12), εντούτοις στις τρεις τελευταίες σκακιέρες κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5, με τους Δημήτρη Σαρσέντο στη 2η γενική σκακιέρα και Νικόλαο Παπαγιάννη στην 4η γενική να υπερβάλλουν εαυτούς, και την Κωνσταντίνα Ραφτοπούλου να κερδίζει την πάντα επικίνδυνη φέρελπι αντίπαλό της στην Κ20 κοριτσιών Ελευθερία Λελεντζή. Να σημειωθεί ότι όλες οι λευκές σκακιέρες της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου κέρδισαν, ενώ όλες οι μαύρες σκακιέρες της έχασαν.

Στην άλλη αναμέτρηση της αγωνιστικής, που ήταν η τελευταία του Πρωταθλήματος, ο Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας νίκησε εκτός έδρας τη Σκακιστική Ένωση Βόλου με 3,5 – 6,5.

Η Σκακιστική Κίνηση Τρικάλων είχε bye.

Πρωταθλητής Θεσσαλίας αναδείχτηκε ο Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας, ο οποίος πήρε την πρόκριση για την Α’ Εθνική. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Σκακιστική Κίνηση Τρικάλων, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου. Τέταρτη αναδείχθηκε η Σκακιστική Λέσχη Φαρσάλων και πέμπτη η Σκακιστική Ένωση Βόλου.

Πρώτοι όλων σε πόντους στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Θεσσαλίας αναδείχθηκαν ένας σκακιστής και μία σκακίστριά της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου, o Λάζαρος Φωτιάδης στους σκακιστές με τέσσερις πόντους (τέσσερις νίκες) σε ισάριθμους αγώνες και η Κωνσταντίνα Ραφτοπούλου στις σκακίστριες με 3,5 πόντους (τρεις νίκες, μία ισοπαλία) σε τέσσερις αγώνες.

Η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου, η οποία ήταν η πιο νεανική σε μ. ο. ηλικίας από όλες τις ομάδες, που συμμετείχαν, χρησιμοποίησε συνολικά 21, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα, σκακιστές και σκακίστριες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.