4-2 την Αμβρακία και καλύτερη εντός έδρας επίθεση για τον Ρήγα

Το γεγονός ότι ο Ρήγας Φεραίος έχει γίνει φέτος πολύ πιο επιθετικός και πως ειδικά στην έδρα του, όπου παρουσιάζεται μεταμορφωμένος, σκοράρει με μεγάλη ευκολία επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά την Κυριακή.

Οι Βελεστινιώτες επικράτησαν με 4-2 της Αμβρακίας Κωστακιών και με τέσσερα τέρματα που σημείωσαν (από δύο οι Σέττος και Τζοβάρας) μπορούν να υπερηφανεύονται ότι αυτή τη στιγμή διαθέτουν την καλύτερη επίθεση εντός έδρας με 17 τέρματα στον δεύτερο όμιλο της Γ’ Εθνικής, ενώ ο Διαγόρας Σεβαστής έχει 16, μ’ ένα ματς λιγότερο πάντως στο γήπεδό του, αφού εκεί έχει δώσει έξι παιχνίδια μέχρι τούδε έναντι επτά του Ρήγα.

Η συνταγή «γκολ και θέαμα» εφαρμόστηκε για μία ακόμη φορά απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Μπαλάφα. Από το πρώτο κιόλας μέρος οι γηπεδούχοι είχαν αποκτήσει προβάδισμα δύο τερμάτων, ενώ παρά τη γρήγορη μείωση στο δεύτερο μέρος από τους Αρτινούς, ο Ρήγας όχι μόνο ξαναπήρε γρήγορα διαφορά δύο γκολ, αλλά έφτασε νωρίς, στο 68’, και στο 4-1, με το ματς να αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα για τη συνέχεια. Το μόνο που άλλαξε μέχρι το τέλος ήταν το εύρος της ήττας των φιλοξενουμένων, που κατάφεραν να μειώσουν σε 4-2.

Πιο αναλυτικά, η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκε στην Αμβρακία, η οποία είχε δοκάρι στο 17’ με σουτ του Παππά εκτός περιοχής. Στο 18’ όμως ο Τζοβάρας αξιοποίησε το κόρνερ του Κιπτίου από τα δεξιά και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0).

Στο 31’ με υποδειγματική αντεπίθεση έγινε το 2-0. Κιπττίου-Γκίκας-Τζοβάρας άλλαξαν την μπάλα, με τον τελευταίο από τη δεξιά πλευρά να βγάζει για τον Σέττο, που από κοντά έκανε το 2-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Παπαγιάννης έσωσε την εστία του σε εξ επαφής προσπάθεια του Μπαλαδήμα, όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο 49’ στο πέναλτι του Νταλάκα, που δόθηκε για χέρι του Βουραζέρη σε προσπάθεια του σκόρερ (2-1).

Στο 57’ η όποια ανησυχία αποδείχθηκε προσωρινή, αφού ο Σέττος ολοκλήρωσε με γκολ ομαδική ενέργεια που ξεκίνησε από τον ίδιο και συνεχίστηκε από τους Κιπτίου και Γεωργατζή, ο οποίος έβγαλε την ασίστ στον συμπαίκτη του, που έφτασε τα οκτώ τέρματα στο πρωτάθλημα.

Στο 68’ ο Τζοβάρας …. ισοφάρισε τον Σέττο, αφού σημείωσε και αυτός το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, φτάνοντας τα τέσσερα στη διοργάνωση. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε η σέντρα του Σπαθή και η εύστοχη κεφαλιά του υψηλόσωμου φορ.

Από κει και πέρα, δύο πράγματα είναι άξια λόγου: το 4-2 από τον Παππά, που εκμεταλλεύτηκε λάθος του Λάμπρου και σκόραρε από κοντινή απόσταση, και η είσοδος στον αγώνα στο 85ο λεπτό του Δημητρίου, που έτσι κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή για φέτος.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Βουραζέρης (71′ Λάμπρου), Σπαθής, Γεωργατζής, Χύσα, Κιπτίου, Γκίκας (85′ Δημητρίου), Τζοβάρας (78′ Καναβός), Σέττος

ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ: Βαρέλης, Τάσσος, Βασίλας (46′ Παπανίκου), Λύτος (69′ Μπεζεβέγκης), Παπαρούνης, Βερλέκης, Παππάς, Ασπροποταμίτης (45 λ. τρ. Σιδηρόπουλος), Μπαλαδήμας, Νταλάκας, Πέτσας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.