400 τμ στο κλειστό Ν. Ιωνίας για πίστα boulder του ΕΟΣ Βόλου

Αναρριχητική πίστα διεθνών προδιαγραφών θέλει να κατασκευάσει ο σύλλογος

Με συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου στις 26 Σεπτεμβρίου, ήρθε στο προσκήνιο το αίτημα του ΕΟΣ Βόλου για να του δοθεί χώρος προκειμένου να κατασκευάσει αναρριχητική πίστα boulder διεθνών προδιαγραφών, το οποίο τελικά εγκρίθηκε.

Συγκεκριμένα, το δημοτικό συμβούλιο Βόλου ομοφώνως και μετά από εισήγηση του τμήματος δημοτικής περιουσίας και κληροδοτημάτων, αποφάσισε την παραχώρηση χωρίς αντάλλαγμα υπαίθριου χώρου 400,00 τ.μ. περίπου πίσω από το Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Ιωνίας για την ανέγερση υπαίθριας αναρριχητικής πίστας διεθνών προδιαγραφών έως 31/12/2030 στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου, με τους ακόλουθους όρους:

α) την υποχρέωση πληρωμής εκ μέρους του των τελών ΔΕΗ και ύδρευσης για τη χρήση του εν λόγω χώρου, που αντιστοιχούν στο ποσό των 100 ευρώ ετησίως,

β) την υποχρέωση αποκλειστικής χρήσης του χώρου μόνο από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου για την ανέγερση υπαίθριας αναρριχητικής πίστας διεθνών προδιαγραφών και

γ) την υποχρέωση αποχώρησής του από τον προαναφερόμενο χώρο σε περίπτωση που ο Δήμος Βόλου απαιτήσει τη χρήση του.

Για την ανάπτυξη του αθλήματος

Η ορειβατική αναρρίχηση δεν είναι από τα πλέον δημοφιλή βέβαια αθλήματα αλλά έχει ένα συμπαγές και ένθερμο κοινό και αποκτά μεγαλύτερη δυναμική, ειδικά από τη στιγμή που έχει αποκτήσει ολυμπιακό χαρακτήρα, όπως επισημαίνει στο «Magnesiasports» και ο πρόεδρος του ΕΟΣ Βόλου, Ηλίας Μήλιος.

«Δεν χρειάζεται μεγάλη έκταση, για να κατασκευάσουμε μία αναρριχητική πίστα bulder» ανέφερε μεταξύ άλλων, καθώς πρόκειται για ένα χτίσμα σαν ανισοσκελής κύβος, με κάθε πλευρά να αποτελεί τοίχο αναρρίχησης διαφορετικού ωστόσο βαθμού δυσκολίες. Όπως επισημαίνει, τέτοια πίτα υπάρχει στο Δάσος Κουρί στον Αλμυρό, αλλά πολλές φορές οι αθλητές για να εξασκηθούν χρειάστηκε να φτάσουν ακόμη και στη Βουλγαρία.

Όσον αφορά το κόστος κατασκευής, σύμφωνα με τον κο Μήλιο, με μία πρόχειρη μελέτη αυτό φτάνει τις 25 χιλιάδες ευρώ, και θέληση του ΕΟΣ Βόλου είναι να το καλύψει με ιδίους πόρους. Από τη στιγμή πάντως που υπάρχει ο διαθέσιμος χώρος, λύσεις μπορούν να βρεθούν, για να αποκτήσει τη δική του βάση ένα ακόμη άθλημα στον Βόλο και να έχει τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης.

Χρυσόστομος Τρίμμης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.