50 σωματεία στο πρωτάθλημα Ιστιοπλοίας Optimist U13

Αφιερωμένη στα πυρόπληκτα παιδιά της Βόρειας Εύβοιας η διοργάνωση

Ο Ναυτικός Όμιλος Βόλου-Αργοναύτες διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Optimist U13 υπό την Αιγίδα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Οι Αγώνες ξεκίνησαν ήδη σήμερα Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιούνται στην θαλάσσια περιοχή μπροστά από τις Εγκαταστάσεις του ΝΟΒ-Α. αξίζει να σημειωθεί ότι στη διοργάνωση συμμετέχουν 50 Σωματεία από όλη την Ελλάδα με 300 αθλητές-τριες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΝΟΒ-Α, ο Όμιλος σε συνεργασία με την Ε.Ι.Ο. την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την Ασφάλεια όλων των Αθλητών -τριών και των εμπλεκομένων στους Αγώνες. Δίνεται η δυνατότητα σε πολλούς θεατές τις 5 αυτές ημέρες να παρακολουθήσουν από τις Εγκαταστάσεις του ΝΟΒ-Α, το Κέντρο ΝΟΒ και από όλη την Περιοχή του Αναύρου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Aξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία αφιερώνει ενεργά τη διοργάνωση στους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας, καλώντας τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες να προσφέρουν το δικό τους… δώρο και ειδικά στα παιδιά. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Ξεκινώντας το ταξίδι σας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στον Βόλο, εκτός από τα σκάφη και τα πανιά σας, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και ένα δώρο για τα πυρόπληκτα παιδιά της Εύβοιας. Δεν έχει σημασία τι δώρο θα είναι αυτό. Αρκεί να είναι χρήσιμο. Ούτε η ποσότητα έχει σημασία. Σημασία έχει να αποδείξουμε ότι τα έχουμε έγνοια. Αυτό περισσότερα απ’ όλα έχουν ανάγκη τα παιδιά που έζησαν την φρίκη των πυρκαγιών. Ότι είμαστε δίπλα τους και δίνουμε υπόσχεση να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να συμπαρασταθούμε και να στηρίξουμε την επιστροφή τους σε μια σχετική κανονικότητα.

Κι ακόμη να υπενθυμίσουμε ότι οι ιστιοπλόοι δίνουν τη δική τους μάχη ενάντια στην κλιματική κρίση που είναι υπεύθυνη και για τις καταστροφικές πυρκαγιές. Μάχη μέσα στον στίβο τους  για την προστασία και διατήρηση του θαλασσίου περιβάλλοντος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.