60χρονος αγωνίστηκε σε παιχνίδι της ομάδας στην οποία είναι ο ιδιοκτήτης της

Απίστευτο και όμως πραγματικό αυτό που συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης στο Σουρινάμ.

Ο 60χρονος αντιπρόεδρος της χώρας, Ρόνι Μπρόνσγουικ, αποφάσισε να αγωνιστεί στο παιχνίδι της Inter Moengotapoe για τη φάση των 16 του CONCACAF League, διοργάνωση αντίστοιχη με το Europa League στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική.

Βέβαια, δεν είναι οποιαδήποτε ομάδα, αλλά αυτή στην οποία είναι ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της.

Όπως ήταν φυσικό, πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά, καθώς γνώρισε βαριά ήττα με 6-0 από την CD Olimpia από την Ονδούρα.

Ο Μπρόνσγουικ φόρεσε το νούμερο 61 και έμεινε στον αγωνιστικό χώρο 54 λεπτά.

Κινήθηκε στο χώρο της επίθεσης, δίπλα σε ένα από τα μέλη της οικογένειάς του, τον Ντάμιαν Μπρόνσγουικ.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος του Σουρινάμ συνηθίζει να αγωνίζεται και σε άλλα παιχνίδια με την Inter Moengotapoe, οπότε δεν αποτέλεσε έκπληξη η χθεσινή του παρουσία.

Ένα βίντεο μάλιστα, τον δείχνει να μπαίνει στα αποδυτήρια της CD Olimpia και να μοιράζει χρήματα στους ποδοσφαιριστές.

Ωστόσο, τα διάφορα νομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δε θα του επιτρέψουν να ταξιδέψει στην Ονδούρα και να αγωνιστεί στον επαναληπτικό.

Η ιστορία του Ρόνι Μπρόνσγουικ

Πρώην λοχίας του στρατού, ο Μπρόνσγουικ είχε πάρει τα όπλα και έγινε ηγέτης ανταρτών ενάντια στο δικτάτορα Ντέσι Μπουτέρς τη δεκαετία του 1980. Σε ένα άρθρο αφιερωμένο σε αυτόν, οι New York Times παρουσίασαν το απίστευτο ταξίδι της ζωής του. «Στην πορεία, ήταν ένας εκλεκτός αλεξιπτωτιστής, ποδοσφαιριστής, ληστής τραπεζών, ηγέτης ανταρτών, χρυσός βαρόνος και πατέρας τουλάχιστον 50 παιδιών» γράφει η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα.

Πλούσιος επιχειρηματίας, καταδικάστηκε για διακίνηση ναρκωτικών σε 8 χρόνια φυλάκισης το 1999 από την ολλανδική δικαιοσύνη (πρώην αποικιακή δύναμη) και σε 10 χρόνια από τη γαλλική δικαιοσύνη, αλλά το Σουρινάμ δεν εκδίδει τους υπηκόους του. Εκλεγμένος βουλευτής το 2005, είχε πρόσφατα συμμαχήσει με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης του Σουρινάμ, Chandrikapersad Santokhi, επικεφαλής της κύριας αντιπολιτευτικής οργάνωσης.

Ο Santokhi εξελέγη τον Ιούλιο του 2020 πρόεδρος και ο Μπρόνσγουικ αντιπρόεδρος από το Κοινοβούλιο για πενταετή θητεία στη χώρα των περίπου 600.000 κατοίκων, στα σύνορα με τη Γαλλική Γουιάνα, εξαγωγέα χρυσού και πετρελαίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.