Επιτροπή αδειοδότησης και εγγυητική

Όπως αναμενόταν, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ψήφισε σε σημερινή συνεδρίαση υπέρ της δημιουργίας τριμελούς ανεξάρτητης επιτροπής αδειοδότησης και της καταβολής εγγυητικής ύψους 200.000 ευρώ μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Οι ομάδες – μέλη του ΕΣΑΚΕ ψήφισαν υπέρ τόσο της δημιουργίας τριμελούς ανεξάρτητης επιτροπής αδειοδότησης, που θα καταθέτει τις εισηγήσεις της στην ΕΕΑ σχετικά με το ποιες ομάδες πληρούν τις προϋποθέσεις για να πάρουν αδειοδότηση (πριν αυτή δώσει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα) όσο και της αύξησης του ποσού της εγγυητικής επιστολής στις 200 χιλιάδες ευρώ, η οποία θα πρέπει να καταβάλλεται μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Όπως είχε καταστεί σαφές εδώ και μία βδομάδα, το συγκεκριμένο ποσό θα αφορά στις 60 χιλιάδες ευρώ που υποχρεούνταν να καταβάλλουν οι ομάδες μέχρι πρότινος, συν άλλες 140 χιλιάδες ευρώ που θα κατατίθενται σε έναν λογαριασμό ειδικού σκοπού του ΕΣΑΚΕ, προκειμένου να εκταμιεύονται χρήματα σε περίπτωση έλλειψης ρευστότητας των ομάδων και τα οποία -εν συνεχεία- θα «ελευθερώνονται» προς χρήση από την εκάστοτε ομάδα τον Ιανουάριο.

«Όχι» Παναθηναϊκού σε wild card για Ολυμπιακό

Στη διάρκεια του διαλόγου για τα κριτήρια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, από την πλευρά του Ιωνικού Νικαίας τέθηκε το ζήτημα της ανόδου του Ολυμπιακού στην Basket League, για να προκύψει η άμεση τοποθέτηση του Παναθηναϊκού για το θέμα.

Συγκεκριμένα, οι πράσινοι -μέσω του προέδρου Μάνου Παπαδόπουλου, που έδωσε το παρών στη διαδικασία- τόνισαν ότι θα αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα σε περίπτωση που οι ερυθρόλευκοι επιστρέψουν στη Basket League μέσω wild card (χαρακτήρισαν ως πραξικόπημα μία τέτοια κίνηση), αντιθέτως δεν εγείρουν ουδεμία αντίρρηση στο ενδεχόμενο ανόδου του Ολυμπιακού μέσω της αγοράς ΑΦΜ από άλλον σύλλογο.

«Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την άνοδο του Ολυμπιακού με πραξικόπημα. Ας έφτιαχνε ομάδα να ανέβει κανονικά. Αν ανέβει έτσι, δεν θα παίξουμε εμείς του χρόνου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μάνος Παπαδόπουλος.

sport24.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.