«75% των μελών ομάδων βόλεϊ έχουν εμβολιαστεί στη Θεσσαλία»

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζει ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΕΛ, Αστέριος Πατσιαούρας

Το βόλεϊ ήταν από τα πρώτα αθλήματα που χτυπήθηκε βάναυσα από την πανδημία του κορωνοϊού, αφού αυτομάτως σχεδόν από την πρώτη στιγμή μπήκε λουκέτο στην αγωνιστική δράση. Η αντίδραση των μελών του βόλεϊ ποια ήταν; Η εμβολιαστική κάλυψη σε ποσοστό περίπου 75% όπως αναφέρει στο «Magnesiasports» ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΕΛ, Αστέριος Πατσιαούρας, τονίζοντας βέβαια ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο!

Εφόσον ισχύει αυτό το 75% σίγουρα μιλάμε για ένα σημαντικό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στην οικογένεια του βόλεϊ στη Θεσσαλία, και είναι άξιο απορίας αν σε άλλα ομαδικά αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο που έχουν παρατηρηθεί και κάμποσα κρούσματα σε επίπεδο Μαγνησίας, ή το μπάσκετ έχουν τέτοια εμβολιαστική κάλυψη. Αξίζει να θυμηθεί κανείς ότι το καλοκαίρι η ΕΠΣ Θεσσαλίας είχε απευθύνει δημόσιο κάλεσμα για εμβολιασμό στις ομάδες και στους ποδοσφαιριστές της, αν και είναι ένα καλό ερώτημα το κατά πόσο εισακούστηκε, ενώ πριν λίγες ημέρες η ΕΣΚΑΘ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε υπενθύμιση των μέτρων που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο κατά τη διάρκεια των αγώνων… Οπότε το ερώτημα για την εμβολιαστική κάλυψη σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ παραμένει.

Από πλευράς ΕΣΠΕΚΕΛ λοιπόν, ο πρόεδρός της Αστέριος Πατσιαούρας, όπως σημειώνει στο «Magnesiasports» υπάρχει μία γενικότερη τάση να τηρούνται όλα όσα προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο, με τους διοικούντες των ομάδων, παρότι εθελοντές, να κάνουν κι αυτοί ότι τους αναλογεί για τον έλεγχο και την τήρηση των μέτρων, ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. «Σαφώς το 75% σε άνδρες και γυναίκες είναι ένα καλό ποσοστό, αλλά στόχος μας είναι να φτάσουμε σε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΕΛ. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι τα εμβολιασθέντα άτομα σε αρκετές περιπτώσεις δεν είναι καν ενήλικα, αλλά πρόκειται για αθλητές και αθλήτριες 15-17 ετών, όντας μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου!

Βέβαια δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες, αφού όπως επισημαίνει ο κ. Πατσιαούρας υπάρχουν και οι… αμετανόητοι, ειδικά όταν πρόκειται για γονείς. «Εμείς βέβαια δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Ο δικός μας φόβος είναι να μην αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα κρούσματα αντί να μειώνονται, κάτι που μπορεί να επηρεάσει και πάλι την ελληνική κοινωνία, τον Αθλητισμό και το άθλημα του βόλεϊ» καταλήγει.

Xρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.