85 ετών σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου

Ενώ οι φίλαθλοι αναμένουν τις εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα

Ημερομηνία ίδρυσης του Ολυμπιακού Βόλου αναφέρεται η 2α Ιουνίου του 1937. 85 ετών λοιπόν γίνεται σήμερα ο βολιώτικος «ερυθρόλευκος» σύλλογος, αν και ως οντότητα άρχισε ήδη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Βόλου να δημιουργείται το 1935. 

Εκεί τα παιδιά της γειτονιάς δημιούργησαν τον «Μικρό Ολυμπιακό», για να έρθει η επισημοποίηση το 1937 με πρώτο πρόεδρο και πρωτεργάτη αυτής της προσπάθειας τον Απόστολο Πουργιά ως Ολυμπιακός Βόλου. Από το 1935 οι παίκτες της β’ ομάδας του Κενταύρου Βόλου ασχολούνταν με τον «μικρό αδελφό» του Ολυμπιακού Πειραιώς όπως έλεγαν τότε, για να αλλάξουν τα δεδομένα στη συνέχεια και η ομάδα του Βόλου να αποκτήσει επίσημη υπόσταση. H υπόσταση νομικά έλαβε σάρκα και οστά τον επόμενο Ιούλιο, και από εκεί άρχισε η μακρόχρονη πορεία. 

Από τα πρώτα αποδυτήρια του συλλόγου στο μαγαζί της οδού Μεφσούτ και τη χρήση του γηπέδου στην έκταση του κυνηγετικού συλλόγου στον Άναυρο (που ο Ολυμπιακός Βόλου δεν κατάφερε ποτέ να τον κάνει ιδιόκτητο) πέρασαν χρόνια, με παρουσίες στην Α’ Εθνική, με ευρωπαϊκή πορεία, έστω κι αν αυτή διεκόπη βίαια, με προσπάθεια στη Super League 2 αλλά και με υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική…  Η προσπάθεια όμως συνεχίζεται τόσο στο ποδοσφαιρικό τμήμα, όσο και σε όλα όσα βρίσκονται υπό τον Ολυμπιακό Βόλου!

Αναμονή ενόψει νεότερων δεδομένων

Δεν αναμένονται περισσότερα και νεότερα δεδομένα τουλάχιστον μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη 8 Ιουνίου για τον Ολυμπιακό Βόλου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η εορταστική εκδήλωση για τα 85 χρόνια λειτουργίας του συλλόγου.

Τα 85 χρόνια συμπληρώνονται ήδη αφού ο Ολυμπιακός Βόλου έχει γενέθλια ήδη σήμερα, και πλέον η ομάδα βρίσκεται σε μία κρίσιμη και πάλι καμπή. Όλοι πάντως ελπίζουν ότι τα αρνητικά δεδομένα που ισχύουν κατά κάποιο τρόπο αυτήν τη στιγμή θα βελτιωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πέρα λοιπόν από τις βραβεύσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης, δεν αποκλείεται να ειπωθεί από πλευράς διοίκησης του Ερασιτέχνη και κάτι περισσότερο σε ό,τι έχει να κάνει με την προσπάθεια για εξεύρεση σημαντικών χορηγιών, που θα αποτελέσουν τη βάση για τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Όπως έχουμε τονίσει, αυτή η προσπάθεια δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολη, δεδομένης και της οικονομικής συγκυρίας και ίσως είναι αναλόγως δύσκολη με αυτή του να βρεθεί ένας δυνατός επενδύτης που θα αναλάβει τα ηνία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στη χώρα και το γεγονός ότι η Γ’ Εθνική είναι μία κατηγορία που περισσότερο παίρνει παρά δίνει οικονομικά, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι είναι δύσκολο να προκύψει κάποιος ισχυρός παράγοντας που ήθελε να αναλάβει μία ομάδα, ακόμη και αν αυτή έχει το brand name του Ολυμπιακού Βόλου. Έχω τονιστεί εξάλλου πως πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλές ομάδες Γ’ Εθνικής θα βρεθούν σε δύσκολη θέση φέτος, και διοικητικά και οικονομικά, αφού παράγοντες είτε έχουν εγκαταλείψει, είτε ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την προσπάθεια και την στήριξη έχουν δώσει ως τώρα.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.