Α.Σ. Ελευθεριακός: Εμπάθεια του Δήμου Βόλου στον σύλλογό μας και εύνοια στα φιλικά του σωματεία

Παρέμβαση έγινε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΑ Βόλου από μέλη του Ελευθεριακού την Τετάρτη 18/12/2019 και αναγνώστηκε κείμενο, στο οποίο γίνεται λόγος για εμπάθεια της δημοτικής αρχής στο σωματείο τους σε ό,τι αφορά την παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων για ώρες προπόνησης για τις ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ που διαθέτει ο σύλλογος, τη στιγμή, που όπως τονίζεται, «φιλικά» προς τον Δήμο Βολου σωματεία τυγχάνουν μεγαλύτερης εύνοιας. Ακόμη στη σελίδα του Ελευθεριακού στο facebook παρατίθεται και φωτογραφικό υλικό από τις επισκευές που έγιναν από την ομάδα στο κλειστό γήπεδο Νέας Ιωνίας.

Αναλυτικά το κείμενο που διαβάστηκε στην ΕΡΑ Βόλου:

”Ο Ελευθεριακός Α.Σ. ιδρύθηκε το 2013. Σήμερα μετράει τρία τμήματα (ανδρικό ποδόσφαιρο, ανδρικό μπάσκετ και γυναικείο βόλεϊ), από τα οποία έχουν περάσει πάνω από 200 αθλήτριες/τές. Είμαστε ζωντανό κομμάτι της πόλης του Βόλου, συμμετέχοντας με δράσεις εντός και εκτός των γηπέδων της τοπικής κοινωνίας.

Όπως έχει οριστεί για όλους τους συλλόγους, έτσι κι εμείς, εμπρόθεσμα και συγκεκριμένα το καλοκαίρι στείλαμε γραπτώς (με e-mail) προς το ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ τα αιτήματα παραχώρησης εδρών και ωρών προπονήσεων για όλα τα τμήματά μας. Η απάντηση που λάβαμε ήταν όχι απλά αργοπορημένη αλλά και ελλιπής.

Για το τμήμα του μπάσκετ που αγωνίζεται φέτος στην Α1 ΕΣΚΑΘ και δικαιούται 4 προπονήσεις την εβδομάδα στην έδρα του, που είναι το γήπεδο ΕΑΚ, μας παραχωρήθηκαν μόνο 3 από αυτές, η καθεμία σε διαφορετικό γήπεδο (γεγονός που δημιουργεί προβλήματα όπως η μεταφορά του αθλητικού εξοπλισμού) και μάλιστα σε απαγορευμένες για προπόνηση ώρες. Την ίδια στιγμή, ‘φιλικά’ προς τη δημοτική αρχή σωματεία μικρότερης κατηγορίας φαίνονται πιο ευνοημένα καθώς τους παραχωρείται ό,τι ακριβώς ζητούν.

Στο τμήμα του ποδοσφαίρου δόθηκε ως έδρα για το έτος 2019-2020 το γήπεδο ‘Όλγα Βασδέκη’ και προς έκπληξή μας δεν έγινε το ίδιο με τις ώρες προπονήσεων στο αντίστοιχο γήπεδο καθώς και σε κανένα άλλο στον δήμο Βόλου.

Στο τμήμα του βόλεϊ οι ώρες που δόθηκαν για προπόνηση φέτος, όπως και τα τελευταία 4 χρόνια ύπαρξης του τμήματος, είναι ακατάλληλες και απαγορευτικές για εργαζόμενες, φοιτήτριες, μαθήτριες. Ένα γήπεδο στολίδι, όπως το χαρακτηρίζουν πολλοί, που φιλοξένησε πρόσφατα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων (U18), με πλήθος κόσμου να το επισκέπτεται και στερείται τα βασικά – θέρμανση, εξοπλισμό γηπέδου, γυμναστήριο, μπάνια. Αντίθετα, λόγω κάποιου ατυχήματος που συνέβη την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε, κληθήκαμε εμείς – και όχι οι αρμόδιοι – να επισκευάσουμε τη ζημιά.

Όλα τα χρόνια λειτουργίας της ομάδας, ο σύλλογός μας ήταν πάντα συνεπής, όπως όφειλε, στις οικονομικές του υποχρεώσεις, αλλά και στον σεβασμό και τις συντηρήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούσε.

Απ’ όλα τα παραπάνω, είναι ξεκάθαρο ότι η δημοτική αρχή έχει μια στοχευμένη εμπάθεια προς τον σύλλογό μας, κάτι που δεν οφείλεται σε αμέλεια ή έλλειψη προγραμματισμού από μέρους της, αλλά είναι πολιτική της απόφαση. Άλλωστε, συνεχώς αναφέρει πως αντιμετωπίζει τους συλλόγους με αξιοκρατία και ισονομία, κάτι που δεν ισχύει για εμάς και τον δικό μας σύλλογο. Αυτός λοιπόν ο εξόφθαλμος προγραμματισμένος και μελετημένος αποκλεισμός μας από ισότιμες μεταξύ των σωματείων διαδικασίες είναι αυτός που μας εξοργίζει.

Στα γήπεδα προάγουμε τον πολιτικό μας λόγο με συνθήματα και πανιά, κάτι που προκαλεί σύγχυση στην δημοτική αρχή. Τα προτάγματα της ομάδας μας ήταν και είναι η αυτοοργάνωση, η αλληλεγγύη, ο αντιφασισμός και η αντίθεσή μας στο πρότυπο μοντέλο του μοντέρνου αθλητισμού και των παράγωγων του. Στον σύγχρονο αθλητισμό οι ΠΑΕ θέλουν αθλητές ρομπότ που θα αποφέρουν τα ανάλογα κέρδη σε αυτούς με οποιοδήποτε κόστος (βλ. Παράγοντες ΠΑΕ, στημένα παιχνίδια, αμφιλεγόμενα αποτελέσματα), παραμερίζοντας έτσι την αξία του ‘ευ αγωνίζεσθαι’ και της χαράς του αθλητισμού.

Ζητάμε το αυτονόητο, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο, δηλαδή αξιοκρατία και ισονομία για όλα τα τμήματα του συλλόγου μας. Η δημοτική αρχή κάνει κατάχρηση της εξουσίας της, προσπαθώντας να φέρει εμπόδια στην λειτουργία της ομάδας μας, της οποίας τα ιδανικά διαμορφώνονται και εκφράζονται μέσα στα γήπεδα. Διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε και απαιτούμε την άμεση αναπροσαρμογή του προγράμματος σχετικά με τις έδρες των τμημάτων της ομάδας.

Ελευθεριακός Α.Σ.”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.