Α.Σ. Ρήγας Φεραίος: Ξεκάθαρη η πρόθεση του Γραββάνη να καθορίσει το αποτέλεσμα

Ανακοίνωση-διαμαρτυρία εξέδωσε ο Ρήγας Φεραίος, που καταγγέλλει ότι ο διαιτητής Γραββάνης στο κυριακάτικο ματς με τον Σαρακηνό βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και είχε ξεκάθαρη πρόθεση να καθορίσει το αποτέλεσμα του αγώνα. Αναλυτικά:

«Είμαστε υποχρεωμένοι, σεβόμενοι την ιστορία του Αθλητικού Συλλόγου Βελεστίνου ‘’ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ’’ που ξεκινά τη δράση του από το 1926, τις προσπάθειες των άξιων ποδοσφαιριστών μας και τους πολλούς φιλάθλους που σε κάθε αγώνα στηρίζουν την ομάδα μας, να διαμαρτυρηθούμε εντόνως για την απαράδεκτη και προσβλητική αντιμετώπιση από τη διαιτησία. Μετά και τον αγώνα της Κυριακής 17/11/2019 στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου είναι πλέον ολοφάνερο ότι κάποιοι διαιτητές – όπως και ο χθεσινός στον αγώνα με το Σαρακηνό – θέλουν να διαμορφώνουν τα αποτελέσματα.

Έως και σήμερα δεν ακολουθήσαμε την τακτική των ανακοινώσεων, αφού τόσο η διοίκηση και το τεχνικό τιμ, όσο και οι ποδοσφαιριστές είμαστε προσηλωμένοι στη σημαντική δουλειά που γίνεται στον ΡΗΓΑ και είμαστε μακριά από τέτοιου είδους πρακτικές.

Ουδέποτε διαμαρτυρηθήκαμε, γιατί θεωρούσαμε ότι η όποια διαμαρτυρία μας θα εκλαμβανόταν ως προσπάθεια για την “υφαρπαγή” ευμενούς μελλοντικής αντιμετώπισης. Προφανώς σφάλλαμε.

Δυστυχώς η ευσυνείδητη επιλογή των χαμηλών τόνων φαίνεται ότι από κάποιους έχει εκληφθεί ως αδυναμία.

Σήμερα όμως το ποτήρι ξεχείλισε και αναγκαζόμαστε να προβούμε σε δημόσια ανακοίνωση διαμαρτυρίας. Ο “χειρουργός” διαιτητής Γραββάνης υπερέβαλε εαυτόν, για να αδικήσει την ομάδα μας, αφού διαιτήτευσε σε διατεταγμένη υπηρεσία, για να “καθαρίσει» τον ΡΗΓΑ και να αλλοιώσει το αποτέλεσμα του αγώνα.

Όσοι βρέθηκαν στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι καταλογίστηκε ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ στο 5ο λεπτό του αγώνα, όταν ο Ιωάννου σκόραρε με το κεφάλι, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ακυρώνοντας έτσι, ένα πεντακάθαρο και παλικαρίσιο γκολ.

Αποκορύφωμα όλων στάθηκαν οι φάσεις του 18ου και 65ου λεπτού του αγώνα, όταν δεν καταλογίστηκαν δύο καταφανέστατα πέναλτι υπέρ της ομάδας μας, αφού ξεκάθαρα η μπάλα σταμάτησε στα χέρια των αμυντικών της αντίπαλης ομάδας εντός της περιοχής.

Καταγγέλλουμε τον ως άνω διαιτητή, στον οποίο αποδίδουμε εξόφθαλμη και ξεκάθαρη πρόθεση καθορισμού και αλλοίωσης αποτελέσματος. Επιτέλεσε στο ακέραιο το ρόλο του. Μπράβο του. Και εις ανώτερα.

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δε διαπραγματευόμαστε την ιστορία του ΡΗΓΑ, τον μόχθο και τον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών μας μέσα στο γήπεδο.

Διαβεβαιώνουμε το τεχνικό επιτελείο, τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους του ΡΗΓΑ, ότι θα προσπαθήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο, έστω και την ύστατη στιγμή, να διασφαλίσουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος το αυτονόητο, την ίση και δίκαιη μεταχείριση. Σε διαφορετική περίπτωση προφανώς θα αποτελέσει για όλους εμάς παρελθόν ο “άθλιος” αυτός χώρος του ποδοσφαίρου, από τον οποίο θα αποχωρήσουμε άπαντες αηδιασμένοι πραγματικά για τα δρώμενα του ποδοσφαίρου της Α’ ΕΠΣΘ.

Κύριοι της ΕΠΣΘ, αν πραγματικά θεωρείτε ότι αξίζουμε αυτό το ποδόσφαιρο κι αυτούς τους διαιτητές, τότε εμείς δεν έχουμε καμία θέση σ’ αυτό το χώρο και σ’ αυτό το ποδόσφαιρο. Ψάξτε για “επαγγελματίες” παράγοντες, γιατί εμείς ούτε έχουμε ούτε επιθυμούμε αυτή την ιδιότητα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.