Α1: Mεγάλο ενδιαφέρον και στο… «μέτωπο» της παραμονής

«Επικίνδυνες αποστολές» περιμένουν τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το διάστημα 11-13 Μαρτίου η Α1 μπάσκετ των ανδρών/Basket League. Εκτός από τις δυσκολίες που κρύβουν αυτά τα παιχνίδια για τους δύο «αιωνίους» αντιπάλους, αμφότεροι καλούνται να… νικήσουν και την κούραση που έχει συσσωρευθεί στο τέλος μιας απαιτητικής εβδομάδας, κατά την οποία είχαν διπλή αγωνιστική υποχρέωση στη Euroleague. Παράλληλα, όμως, «ερυθρόλευκοι» και «πράσινοι» θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτά τα παιχνίδια πρωταθλήματος (όπως και αυτό που θα δώσουν μεσοβδόμαδα στο πλαίσιο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης), προκειμένου να προετοιμαστούν για το ντέρμπι «αιωνίων» που ακολουθεί την επόμενη εβδομάδα (19/3, 19:15) στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται πρώτος στη «μάχη» της 18ης αγωνιστικής, καθώς υποδέχεται την Κυριακή (12/3) τον Προμηθέα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία επιβλήθηκε μεσοβδόμαδα της Μπαρτσελόνα και της Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ, θα επιδιώξει να «κλείσει» νικηφόρα αυτή την τριάδα αγώνων, προκειμένου να διατηρήσει το απόλυτο της συγκομιδής και να πάει -στη χειρότερη περίπτωση- με προβάδισμα δύο βαθμών στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι «αιωνίων» της επόμενης εβδομάδας. Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Δευτέρα (13/3) τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας, στην αναμέτρηση με την οποία θα ολοκληρωθεί η 18η «στροφή» του πρωταθλήματος.

Στο μεταξύ, μεγάλο ενδιαφέρον στο… «μέτωπο» της παραμονής στην κατηγορία παρουσιάζει η αναμέτρηση των ομάδων που βρίσκονται ακριβώς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, με τον Απόλλωνα να υποδέχεται το Σάββατο (11/3) στην Πάτρα τον Ιωνικό, ο οποίος έχει προβάδισμα ενός βαθμού σε σχέση με τους «ασπρόμαυρους». Οι Αχαιοί, οι οποίοι μετρούν εννέα διαδοχικές ήττες, χρειάζονται νίκη με διαφορά τουλάχιστον πέντε πόντων για να αποκτήσουν το «πάνω χέρι» σε ενδεχόμενη ισοβαθμία, καθώς ο Ιωνικός επικράτησε στο ματς του α΄ γύρου με 79-75. Από την πλευρά τους, οι «κυανόλευκοι» θα «κυνηγήσουν» τους δύο βαθμούς, προκειμένου να κάνουν ένα σημαντικό βήμα για τη σωτηρία τους, αλλά και για να πανηγυρίσουν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους στο εφετινό πρωτάθλημα, καθώς μέχρι σήμερα μετρούν μόνο ήττες σε οκτώ ματς μακριά από τη Νίκαια.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές των αναμετρήσεων για την 18η αγωνιστική στην Α1 μπάσκετ των ανδρών/Basket League έχουν ως εξής:

Σήμερα ΣΑΒΒΑΤΟ 11/3

16:00  Απόλλων Π.-Ιωνικός Ν.    Τσαρούχα-Πιτσίλκας-Κάρδαρης (Θεοδωρόπουλος)

17:00  Περιστέρι-Λαύριο         Συμεωνίδης-Γερακίνης-Καλογερόπουλος (Παυλόπουλος)

19:15  ΑΕΚ-Κολοσσός Ρ.          Κορομηλάς-Μπακάλης-Μηλαπίδης (Ορφανός)

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/3

15:45  Ολυμπιακός-Προμηθέας Π.  Ζαχαρής-Λόρτος-Τηγάνης (Διμπινούδης)

19:15  Καρδίτσα-Άρης            Τσολάκος-Θεονάς-Σκαλτσής (Βαρνάς)

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/3

19:05  ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός        Παπαπέτρου-Αγραφιώτης-Κωνσταντινίδου (Σιμητόπουλος)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.