Αδιέξοδο στη Γ.Σ. του Ρήγα Φεραίου

Στην κρίσιμη Γ.Σ. των μελών και των φιλάθλων του Ρήγα Φεραίου, που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Φεραίου στο ΚΑΠΗ του Βελεστίνου σήμερα Τρίτη βράδυ, δε βρέθηκε λύση, αφού η προσπάθεια να βρεθούν άτομα που θα μπουν στο νέο διοικητικό σχήμα δε στέφθηκε από επιτυχία, καθώς υπήρχε απροθυμία πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Έτσι λοιπόν ο Ρήγας Φεραίος βιώνει ένα νέο διοικητικό αδιέξοδο, με τον χρόνο μάλιστα να πιέζει αφόρητα. Η προσπάθεια πάντως θα συνεχιστεί, όπως είπε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας.

Ο κ. Νασίκας έκανε μία αναδρομή στο διοικητικό πρόβλημα της ομάδας, από τη στιγμή που του παραδόθηκε η σφραγίδα του συλλόγου, και τόνισε ότι από κει και πέρα έγινε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση. Ανέφερε ότι στη συνέχεια πάρθηκε ομόφωνη απόφαση από τον Δήμο πως θα χρηματοδοτήσει τον Ρήγα Φεραίο μέσω νόμιμης διαδικασίας με 10.000 ευρώ (δύο δόσεις των 5.000 τον Νοέμβριο του 2017 και τον Μάη του 2018). Μάλιστα η απόφαση πηγαίνει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση την Τετάρτη για έγκριση της νομιμότητάς της, αλλά χαρακτήρισε ως πολύ πιθανή τη θετική απάντηση. Συμπλήρωσε δε ότι η προσπάθεια να βρεθούν χρήματα κατέληξε στη συγκέντρωση ενός ποσού 8.000 ευρώ.

«Τα άτομα που είχε προσεγγίσει η Δ.Ε. είναι γνωστά σε όλους και βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του Ρήγα», πρόσθεσε ο Δημήτρης Νασίκας και ολοκλήρωσε ως εξής: «Ο Δήμος σήμερα κλείνει τον κύκλο του, κλείνει η προσπάθεια του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα είμαι αρωγός σε ό,τι μου ζητηθεί»

Ο Μιχάλης Κουσκουρίδας, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και δημοτικός σύμβουλος, από την πλευρά του επισήμανε:

«Η ομάδα είναι ένα πολιτιστικό στοιχείο για τον Δήμο μας. Προσφέρει κοινωνικό έργο, αφού υπάρχουν 100 παιδιά στις ακαδημίες. Θεωρώ ότι η ομάδα πρέπει να βρει τον δρόμο της. Όλοι οι θεσμικοί παράγοντες του τόπου να αναλάβουν την ευθύνη να στηρίξουν την ομάδα. Ο δήμαρχος ανταποκρίθηκε και είναι σημαντική η οικονομική στήριξη της ομάδας. Ο κόσμος επίσης ανταποκρίθηκε, γιατί αγαπάει την ομάδα, και θεωρώ ότι θα τη στηρίξει. Θα δούμε εάν υπάρχει κάποια πρόταση, ώστε η ομάδα να βρει μία διοίκηση και να προχωρήσει. Να σεβαστούμε την ιστορία του συλλόγου και να βοηθήσουμε να βγει η διοίκηση, γιατί έχουμε ξεπεράσει τα όρια ως προς τον χρόνο.

Τα χρήματα που συγκεντρώσαμε αύριο είναι στα ταμεία του Ρήγα. Πρέπει απλώς να κάνω μία επιβεβαίωση των ποσών, γιατί κάποιος μπορεί να θέλει να βάλει παραπάνω.

Όσοι συμμετέχουν στα κοινά είναι στην κρίση όλων των δημοτών. Η κριτική μπορεί να είναι και κακόπιστη. Το πρόβλημα είναι ο ηγέτης. Προχωρήσαμε αρκετά ως Διοικούσα Επιτροπή, για να δημιουργήσουμε και ένα διοικητικό σχήμα, και ήμασταν κοντά με ένα πρόσωπο, για να μπει ως ηγέτης, αλλά προέκυψε η άλλη πλευρά και σταμάτησε αυτή η προσπάθεια. Για μένα ο Ρήγας ενώνει και δε χωρίζει».

Ο Γιάννης Γάρος, πρώην παράγοντας του Ρήγα Φεραίου, ανέφερε: «Η ομάδα μπορεί να περπατήσει. Από τη μεριά μου θα κάνω ό,τι μπορώ. Λυπάμαι που φτάνουμε σ’ αυτό το σημείο. Κάθε χρόνο παρακαλάμε τα ίδια άτομα να μπουν. Να βγουν μπροστά νέα παιδιά. Να μη φοβίζει τους νέους να μπουν μπροστά στη διοίκηση. Όλοι θα τους στηρίξουμε. Ποτέ ο Ρήγας δεν ξεκινούσε με 20.000 ευρώ».

Η απάντηση του Μιχάλη Κουσκουρίδα ήταν ότι οι νέοι θα κάνουν το βήμα, αν μπορούν να ακουμπήσουν σε δυο τρεις παλιούς παράγοντες.

Ο Θανάσης Κουσκουρίδας δήλωσε διαθέσιμος να συμμετάσχει σε μία νέα διοίκηση και τόνισε ότι αν δεν παίξει η ομάδα στη Γ’, δε θα παίξει ούτε στο τοπικό. Διευκρίνισε ότι δε θέλει να ηγηθεί ενός σχήματος.

Επίσης ειπώθηκε η άποψη από τον Παναγιώτη Αραμπατζή ότι η συμμετοχή στη συγκέντρωση είναι πολύ μικρή και δεν υπάρχει ενδιαφέρον και πρότεινε να εγγραφούν νέα μέλη, με στόχο τα 150 μέλη με 20 ευρώ συνδρομή, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να προχωρήσει η ομάδα.

Εν συνεχεία ζητήθηκε να δηλώσουν όσα άτομα θέλουν τη διάθεσή τους να συμμετάσχουν στο νέο Δ.Σ. Όμως, παρά τις διαβουλεύσεις που έγιναν και τις προτροπές που υπήρχαν δε βρέθηκε ο απαιτούμενος αριθμός ατόμων για τη συγκρότηση νέου Δ.Σ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.