Άδικος αποκλεισμός του Κεχαγιά από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα άμμου

Από τον Α.Σ. Πολεμικών Τεχνών & Αυτοάμυνας ”Μέγας Αλέξανδρος” Βόλου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση-διαμαρτυρία, που αφορά τον αποκλεισμό του Βολιώτη αθλητή κικ-μπόξινγκ, Ανδρέα Κεχαγιά, από ευρωπαϊκό πρωτάθλημα άμμου.

Αναλυτικά:
“Άδικη απόφαση πάρθηκε από την επιτροπή της Ε.Ο.Τ.S. να αποκλείσουν τον Βολιώτη αθλητή, Κεχαγιά Ανδρέα, από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα άμμου technical striking-Kick Boxing ανδρών, που θα διεξαχθεί στο Αμάλφι της Ιταλίας την ερχόμενη εβδομάδα από 31/8 έως 2/9.

Παρότι ο Κεχαγιάς είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα άμμου στην κατηγορία έως 80 κιλά ανδρών, που του έδινε και την απευθείας πρόκριση με την εθνική στο Ευρωπαϊκό, ανακοινώθηκε ότι δεν τον δήλωσαν να συμμετάσχει με το πρόσχημα ότι είναι ανέτοιμος αγωνιστικά.

Αυτό βέβαια είναι ψευδές και η πραγματική αλήθεια είναι διαφορετική, διότι, για να συμμετάσχει, του ζήτησαν να καταβάλει εφάπαξ μεγάλο χρηματικό ποσό για τα έξοδα για τους αγώνες (μετακίνηση, διαμονή, κτλ), κάτι που βρήκε αντίθετο τον αθλητή, διότι έχουν εισπραχθεί χορηγίες από γνωστές εταιρίες για τα έξοδα των αθλητών, γι’ αυτό και δεν υπήρχε λόγος να δώσει χρήματα. Παρόλ’ αυτά δεν άλλαξε κάτι μέχρι που οι δηλώσεις συμμετοχής στο φύλλο αγώνα έληξαν το Σάββατο 25/8, χωρίς να είναι γραμμένο το όνομά του στη λίστα.

Ο Κεχαγιάς προπονούνταν όλο το καλοκαίρι όσο πιο οργανωμένα μπορούσε γι’ αυτήν τη διοργάνωση βάζοντας υψηλό στόχο, αλλά κάποιοι αποφάσισαν όχι με βάση την πρωτιά στο πανελλήνιο και τις συνεχόμενες επιτυχίες του αθλητή σε διεθνές επίπεδο (2ος στο παγκόσμιο, 1ος στο Βαλκανικό) αλλά με οικονομικά κριτήρια, με αποτέλεσμα να ρίξουν το επίπεδο της Ελληνικής ομάδας”.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.