Αφιέρωμα των Αυστραλών στον Τσιτσιπά

Αφιέρωμα στον Στέφανο Τσιτσιπά, με αφορμή τη συμμετοχή του στο Australian Open, αλλά και την παρουσία του με την Μαρία Σάκκαρη ως δίδυμο στο Hopman Cup, στο Περθ της Αυστραλίας, κάνει η ιστοσελίδα του διάσημου τουρνουά τένις, που θα φιλοξενηθεί στη Μελβούρνη από τις 27 Ιανουαρίου.

«Ο Τσιτσιπάς άρχισε τη χρονιά ως Νο 91. Τελείωσε τη σεζόν με 46 νίκες, τρεις εμφανίσεις σε τελικούς, στη Βαρκελώνη, το Τορόντο και την Στοκχόλμη – σε τρεις διαφορετικές επιφάνειες, έναν τέταρτο γύρο Grand Slam στο Wimbledon, μισή ντουζίνα κορυφαίες νίκες, τον τίτλο Next Gen, και την ανάδειξή του ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης», αναφέρεται στο αφιέρωμα.

«Είχα μια φανταστική χρονιά αλλά ήταν το τελευταίο πράγμα που ήταν στο μυαλό μου», δήλωσε ο 20χρονος τενίστας για το βραβείο του στο ATP Finals στο Λονδίνο. «Όλη η σκληρή δουλειά, όλη η προσπάθεια που έβαλα στο παιχνίδι μου εφέτος, είναι μέρος αυτού του τρόπαιου. Έτσι ναι, αισθάνεσαι υπέροχα».

Όπως σημειώνεται, ο Τσιτσιπάς είναι πολύ καλός φίλος με τους Ελληνοαυστραλούς Θανάση Κοκκινάκη και Μάρκο Φιλιππούση, αλλά δεν έχει συναντήσει ποτέ τον Πιτ Σάμπρα, το μεγαλύτερο ελληνικό όνομα στο παιχνίδι. Μοιράζεται τα γενέθλιά – στις 12 Αυγούστου – με τον θρυλικό Ελληνοαμερικανό.

Και ο Τσιτσιπάς μπορεί να περιμένει μια ροκ-υποδοχή στην πολυπολιτισμική Μελβούρνη, μία από τις μεγαλύτερες «ελληνικές» πόλεις εκτός Ελλάδας. «Δεν νιώθω πίεση για την Ελλάδα. Ποτέ. Είναι ένα μεγάλο κίνητρο να είμαι αυτός που μπορεί να δημιουργήσει Ιστορία στην Ελλάδα και να υπάρχουν παιδιά να με κοιτούν. Μπορώ να τους εμπνεύσω και να είμαι ο ηγέτης του τένις στην Ελλάδα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.