Αφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για δύο ομίλους στη Σούπερ Λιγκ 2 ο Μαρτσούκος

Αν τελικά συμμετάσχουν 20 ομάδες, αν και ο προγραμματισμός λέει ένας όμιλος με 18 ομάδες

Ο Πέτρος Μαρτσούκος δήλωσε ότι, εάν στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 συμμετάσχουν 20 ομάδες, τότε πιθανόν αυτό να διεξαχθεί εκ νέου σε δύο ομίλους.

Πάντως, η διοργανώτρια αρχή, όπως τόνισε ο πρόεδρός της, μιλώντας στο Metropolis 95.5, θα εξετάσει το σενάριο της διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος της Super League 2 σε δύο ομίλους.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Ακόμα δεν μπορεί να ξέρουμε. Σαν ομάδες θα είμαστε από 18 μέχρι 20. Αν είναι 20 ομάδες, δεν ξέρουμε πώς θα το διαχειριστούμε. Εννοείται ότι υπάρχει θέμα μετακινήσεων και οικονομικό».

Για το αν με τους δύο ομίλους θα δημιουργηθούν συνθήκες ανταγωνιστικότητας και θα φύγει η ρετσινιά για τα χειραγωγημένα: «Τα χειραγωγημένα και η ανταγωνιστικότητα δεν είναι θέμα αριθμού ομάδων. Είναι ο τρόπος με τον οποίο θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα, γιατί και φέτος οι ομάδες ήταν 24.

Με τον τρόπο που διεξήχθη, δηλαδή με έναν να υποβιβάζεται απευθείας και να μοιράζονται οι βαθμοί, δεν υπήρχε κανένα αδιάφορο παιχνίδι στην κανονική διάρκεια και στα πλέι οφ και πλέι άουτ.

Από τότε που ανέλαβα είχα πει ότι ο ανώτερος αριθμός ομάδων που χωρά η κατηγορία πρέπει να είναι 16 σε έναν όμιλο. Είναι άδικο που ανέβαινε μόνο ένας, όπως είναι άδικο και το ποσό που παίρνει η Super League 2 σε σχέση με τη Super League. Πρέπει να το δει και η ΕΠΟ και η Πολιτεία.

Ακόμα και η ΕΡΤ που είναι δημόσιο κανάλι που έχει κάνει συμβάσεις και στο μπάσκετ και στο βόλεϊ και παντού, αρνήθηκε να κάνει με τη Super League 2.

Πιστεύω ότι δεν είναι ο πραγματικός λόγος η «ρετσινιά». Από ό,τι διαβάζω υπάρχουν

και εκεί (σ.σ. Σούπερ Λιγκ 1) χειραγωγημένα και πληρώνονται κανονικά. Πιστεύω ότι υπήρχε μια στοχοποίηση. Δεν ήθελαν να δώσουν τα χρήματα.

Τα χρήματα από τη φορολογία του Στοιχήματος ήταν γύρω στις 151 χιλιάδες και

ευχαριστούμε τον κύριο Βρούτση που έκανε μια αύξηση στο ποσοστό, αλλά είναι λίγα. Πιστεύω ότι μια ομάδα από τη φορολογία του Στοιχήματος πρέπει να παίρνει 250 με 300 χιλιάδες. Βλέπετε τώρα η Κηφισιά και ο Παναιτωλικός που έπεσαν, από τα 3.1 εκατ. θα πέσουν στις 200 χιλιάδες. Πώς μπορεί να κάνει προϋπολογισμό αυτός ο πρόεδρος;».

Για την κάλυψη των αγώνων διαδικτυακά: «Και να μη δείχναμε όλους τους αγώνες κάθε Κυριακή, η λίγκα έχει πάρει κάμερες, τις έχει στείλει σε όλα τα γήπεδα των ομάδων και βιντεοσκοπεί όλους τους αγώνες. Θέλαμε να δείξουμε ότι εμείς σαν λίγκα θέλουμε ένα καθαρό και υγιές πρωτάθλημα».

πηγή: flnews.gr

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.