Άγης Τζούμας: «Σώστε το άθλημά μας-Χάνουμε την ψυχική μας υγεία»

Δραματική ανάρτηση του προπονητή της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΒΔ

Δεν είναι μόνο τα λεφτά, δεν είναι μόνο τα προβλήματα που δημιουργούνται στη σωματική υγεία από τον Αθλητισμό, αλλά και στον ψυχισμό του καθενός, και αυτό είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα που επιφέρει το lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σ’ αυτό το μήκος κύματος κινείται και ο τεχνικός της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΒ Διμηνίου, Άγης Τζούμας, σε ανάρτηση που έκανε στο διαδίκτυο, επισημαίνοντας ότι ο Αθλητισμός (εν προκειμένω το μπάσκετ), είναι σίγουρα αγχολυτικό…

Η απουσία του αγχολυτικού αυτού;«Με τις νίκες, με τις ήττες, με τις προπονήσεις, ένα χαμόγελο το σκάγαμε. Και μετά λουκέτο. Για την υγεία είπα ρε γ@#$το. Οk. Απ;o την άλλη αναρωτήθηκα, άντε εγώ έχω το μαγαζί, αυτοί που ζούνε από τον χώρο πώς θα ζήσουν; Όμως βίωσα κάτι διαφορετικό. Χάνω το μυαλό μου. Το σώμα αλλάζει, το παραδέχομαι. Φωνάζω πιο εύκολα στον γιο μου να διαβάσει, και με ενοχλεί ακόμα πιο εύκολα η γκρίνια απο το μωράκι που έχουμε. Γιατί ρε λέω; «Αφού δεν υπάρχει το αγχολυτικό» απαντά ο προπονητής μέσα μου. Οκ για την σωματική υγεία ρε ειδικοί. Αλλά σε λίγο θα χάσουμε την ψυχική, αν δεν την έχουμε χάσει μερικοί» αναφέρει ο Άγης Τζούμας.

Το μήνυμά του λοιπόν προς τους ειδικούς; «Σώστε τον κόσμο του Αθλητισμού . Βρείτε έναν τρόπο, έστω να βρεθούμε λίγο στον χώρο μας. Δεν έχουμε όρεξη να δούμε μπάσκετ στην τηλεόραση, φαγητό και ποτό,  έχει γίνει προτεραιότητα. Χανόμαστε» τονίζει ο τεχνικός της ΑΕΒΔ.

Ο Άγης Τζούμας κλείνει μάλιστα και με μερικά υστερόγραφα. «Οι υποψήφιοι αρχίζουν να με απογοητεύουν, αφού το πρώτο που ακούω απο αυτούς είναι αν θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονική ψηφοφορία. Για άνοιγμα οι γνωστές προτάσεις. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» σχολιάζει ενόψει εκλογών στην ΕΟΚ, ενώ στη συνέχεια αναφέρεται στις αντιδράσεις από την πλευρά των αθλητών: «Οι φωνές από πολλούς του χώρου είναι διάσπαρτες, εκεί που πονάει ο καθένας. Ας βρεθεί ένας να τις ενώσει και να διατυπωθούν όλες μαζί, για το κοινό συμφέρον».

«Σώστε το άθλημά μας» καταλήγει…

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.