Αγώνας-πρόκληση για τη Νίκη με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Το σημερινό (3/9) παιχνίδι θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ και θα αρχίσει στις 21.00

Μία μεγάλη πρόκληση σε αυτό το ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου έχει μπροστά της σήμερα Πέμπτη (3/9) η Νίκη, καθώς φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της League Phase του Κυπέλλου Ελλάδος. Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 21:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον ΣΚΑΪ, με τους «κυανόλευκους» να καλούνται απέναντι σε έναν αντίπαλο διαφορετικού μεγέθους να είναι ανταγωνιστικοί.
Για τη Νίκη, η παρουσία στη League Phase αποτελεί ήδη μία σημαντική επιτυχία. Για να φτάσει μέχρι εδώ χρειάστηκε να αποκλείσει τον Πανιώνιο, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Η κανονική διάρκεια στο «Παντελής Μαγουλάς» ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ (0-0), με τον Θανάση Γκαραβέλη να εξελίσσεται στον μεγάλο πρωταγωνιστή του αγώνα. Ο τερματοφύλακας της Νίκης πραγματοποίησε τρεις αποκρούσεις στις εκτελέσεις των αντιπάλων από τα 11 μέτρα και συνέβαλε καθοριστικά στην επικράτηση των «κυανόλευκων» με 3-1 και στην πρόκριση στην επόμενη φάση.
Τώρα, το εμπόδιο είναι ακόμη υψηλότερο. Ο Παναθηναϊκός περιμένει τη Νίκη στο ΟΑΚΑ και το παιχνίδι αποτελεί έναν αγώνα-πρόκληση για τους ποδοσφαιριστές του Στέλιου Μαλεζά. Σε τέτοιες αναμετρήσεις, άλλωστε, το ζητούμενο είναι η ομάδα να παρουσιαστεί συγκεντρωμένη, να διατηρήσει την αγωνιστική της πειθαρχία και αν μπορέσει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα της παρουσιαστούν.
Θυμίζουμε ότι θα ακολουθήσουν τρία ακόμη παιχνίδια για τους «κυανόλευκους» στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδος. Στην 2η αγωνιστική θα κάνουν το ρεπό τους και στην 3η θα αναμετρηθούν με μία ακόμη ομάδα της Σούπερ Λιγκ, καθώς θα υποδεχθούν τον Λεβαδειακό (15-17) Σεπτεμβρίου. Θα ακολουθήσει η εκτός έδρας συνάντηση με τον Πανσερραϊκό για την 4η αγωνιστική (27-29 Οκτωβρίου), αλλά και η εντός έδρας με τη Μαρκό (2 Δεκεμβρίου).
Όσον αφορά τη σημερινή αναμέτρηση, σημαντικό είναι πως η Νίκη δεν θα είναι μόνη της στην Αθήνα. Η διοίκηση εξασφάλισε 500 εισιτήρια για τις ανάγκες των φίλων της ομάδας, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στη θύρα 22 του ΟΑΚΑ. Έτσι, οι «κυανόλευκοι» αναμένεται να έχουν τη δική τους εξέδρα σε αυτή τη μεγάλη ποδοσφαιρική βραδιά, με τον κόσμο τους να προσθέτει τη δική του ξεχωριστή νότα στην αναμέτρηση.
Η προετοιμασία της Νίκης ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι και στη συνέχεια ο Στέλιος Μαλεζάς ανακοίνωσε την αποστολή που ταξίδεψε στην Αθήνα. Σε αυτή συμπεριλαμβάνονται 23 ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους Γκαραβέλη, Τσέλιο, Σάλτα, Πασαλίδη, Βαφέα, Πανικίδη, Κιβρακίδη, Αρία, Ρινγκ, Μακρυγιάννη, Χάμοντ, Ομεονγκά, Έππα, Σαλαμούρα, Τσομπάνη, Τζίμα, Φερνάντεθ, Πολέτο, Ράιο, Καλαϊτσίδη, Παμλίδη, Μάντζη και Λουκίνα.
Εκτός αποστολής έμεινε ο Τζανετόπουλος. Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΠΑΕ Νίκη, ο έμπειρος αμυντικός προπονήθηκε, ωστόσο έχει μία μικροενόχληση, η οποία δεν χαρακτηρίζεται σοβαρή. Προτιμήθηκε, πάντως, να προφυλαχθεί ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος και της αναμέτρησης με την Καλλιθέα, την ερχόμενη Δευτέρα 7/9, στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ 2.

Διαιτητής ο Τσέτσιλας
Την αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ θα διευθύνει ο 39χρονος Κωνσταντίνος Τσέτσιλας της ΕΠΣ Γρεβενών. Βοηθοί του θα είναι οι Βασίλης Μωυσιάδης και Σπήλιος Οικονόμου από τις ΕΠΣ Γρεβενών και Αχαΐας αντίστοιχα, 4ος διαιτητής ο Βασίλης Τσακάλης της ΕΠΣ Ηλείας, ενώ στο VAR θα βρίσκονται οι Δημήτρης Μόσχου (ΕΠΣ Λασιθίου) και Κωνσταντίνος Κατοίκος (ΕΠΣ Αθηνών). Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Σταύρος Τριτσώνης της ΕΠΣ Αθηνών.
Η τελευταία φορά που η Νίκη συνάντησε τον Τσέτσιλα ήταν στις 14 Μαρτίου 2026, όταν είχε αναδειχθεί ισόπαλη χωρίς γκολ (0-0) με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, σε ένα ουσιαστικά αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι για τα πλέι οφ του 1ου ομίλου της Super League 2.

Γιώργος Πέγιος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.