Αγωνία για τα τοπικά πρωταθλήματα…

Απαισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον των διοργωανώσεων

Τη στιγμή που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη και σε επαγγελματικές λίγκες τι μέλλει γενέσθαι, η αγωνία για το μέλλον των τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου αυξάνεται μέρα με τη μέρα, καθώς τα μηνύματα που λαμβάνουν παίκτες, προπονητές και παράγοντες δεν είναι σε καμία περίπτωση αισιόδοξα για την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης.

Όλοι οι σύλλογοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, καθώς τα τοπικά πρωταθλήματα δεν έχουν αποτελέσει και τόσο μεγάλο αντικείμενο συζήτησης κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας, ενώ τα σενάρια περί τρίτου κύματος κορωνοϊού, κάνουν την όλη κατάσταση να μοιάζει πιο δύσκολη όσον αφορά την επανέναρξή τους.

Οι απόψεις για το αν πρέπει τα τοπικά πρωταθλήματα να ξεκινήσουν διίστανται. Άλλοι συμφωνούν ότι δεν είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να γίνουν αγώνες, ούτε καν προπονήσεις, άλλοι πάλι ήλπιζαν ότι μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα δοθεί η δυνατότητα να γίνουν παιχνίδια, κάτι όμως που προϋπέθετε και σ’ αυτήν την περίπτωση την επιστροφή στις προπονήσεις… χθες. Αυτό δεν έχει γίνει, οπότε η αγωνιστική δράση στις αρχές Φεβρουαρίου αυτή τη στιγμή μοιάζει ουτοπικό σενάριο.

«Υπάρχει χρόνος πάντως για ν’ αρχίσει και πάλι η αγωνιστική δράση, αρκεί να επεκταθεί η χρονική διάρκεια των πρωταθλημάτων» αναφέρουν οι υπέρμαχοι της επιστροφής στα γήπεδα, κάτι που προϋποθέτει την πραγματοποίηση αγώνων μέχρι και τον Ιούνιο ακόμη, αλλά και διεξαγωγή εμβόλιμων αγωνιστικών. Βέβαια αυτό δεν είναι ό,τι πιο εύκολο, από τη στιγμή που ο χαρακτήρας της πλειοψηφίας των ομάδων σε συντριπτικό αριθμό είναι καθαρά ερασιτεχνικός, και οι παίκτες έχουν κι άλλες υποχρεώσεις για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Από την άλλη, σαφέστατο εμπόδιο αποτελούν τα επιδημιολογικά δεδομένα ανά περιοχή. Αυτά δεν είναι παντού ίδια, καθώς κάποιες περιοχές είναι πιο επιβαρυμένες, όσον αφορά το ιικό φορτίο, και είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός. Αυτό που αναφέρεται και σε επίπεδο διοικούντων ΕΠΣ είναι ότι η όποια απόφαση ληφθεί από την ΕΠΟ, θα ισχύσει για όλες τις περιοχές και δεν θα είναι διαφορετική και εξατομικευμένη σε κάθε μία χωριστά. Οπότε, η επανέναρξη ή θα γίνει για όλους, ή για κανέναν…

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.