Αγοραστός: Έχουμε δεσμεύσει 200.000 ευρώ για την κερκίδα στο Π. Μαγουλάς

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (24/1) στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Β. Σποράδων με αφορμή την παρουσίαση του Φεστιβάλ Yachting & Gastronomy, που θα γίνει στον Βόλο τον Μάιο, ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν δεσμευμένα 200.000 ευρώ στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για την ανακατασκευή της Θύρας 3 του γηπέδου Παντελής Μαγουλάς, αλλά λόγω της αλλαγής του νόμου, που δεν επιτρέπει την υπογραφής σύμβασης με αθλητικά σωματεία, η όποια διαδικασία σταμάτησε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αγοραστός δήλωσε:

«Υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση με τον Μαγνησιακό και φτιάχνουμε το γήπεδό του. Έχουμε ένα ευρύ πρόγραμμα ανακατασκευής των γηπέδων. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 138.000 ευρώ, γιατί θέλουμε οι αθλητικοί χώροι να είναι ευπρεπείς, ελκυστικοί και να μη δημιουργούν προβλήματα στους αθλητές και ιδίως στα μικρά παιδιά, τα οποία συμμετέχουν στον λαϊκό αθλητισμό και μάλιστα στο ποδόσφαιρο.

Έχουμε μια διαδικασία που μας ανατρέπει αυτό το πρόγραμμά μας. Υπήρχε ο νόμος, για να μπορούμε να κάνουμε προγραμματικές συμβάσεις με τα Σωματεία, για να φτιάχνουμε τα γήπεδα του κόσμου, γιατί αυτά τα Σωματεία επιτελούν περισσότερο κοινωνικό έργο. Αυτά τα Σωματεία χρειάζονται στις γειτονιές, για να μπορούν να προσελκύουν τα παιδιά στον αθλητισμό, γιατί ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής και τους προφυλάσσει από τις δύσκολες ατραπούς της ζωής, τους μαθαίνει την ομαδικότητα, να υπακούν σε κανόνες, να σέβονται αρχές.

Έχει αλλάξει ο νόμος από την προηγούμενη κυβέρνηση και δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε συμβάσεις με σωματεία ιδιωτικού δικαίου. Γι’ αυτό και ενώ είχαμε προγραμματίσει και είχαμε δεσμεύσει στον προϋπολογισμό μας 200.000 ευρώ, τα είχαμε περάσει στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στο περιφερειακό συμβούλιο, για να  προχωρήσουμε την ανακατασκευή της κερκίδας στο γήπεδο της Νίκης Βόλου, σταμάτησε. Κι αυτό οφείλεται στην προηγούμενη κυβέρνηση και στον Υπουργό που άλλαξε το νόμο.

Ευελπιστούμε με τη βοήθεια της ισχυρής κυβερνητικής παρουσίας που έχουμε στον τόπο εδώ να μπορέσουμε να το αλλάξουμε και να επαναφέρουν τα πράγματα στην προηγούμενη κατάσταση, γιατί στις δημοκρατίες δε χωράνε οι απαγορεύσεις. Ο έλεγχος ναι, αλλά όχι οι απαγορεύσεις».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.