Αγοραστός: Ο Βόλος έχει γίνει μόνιμη έδρα διεξαγωγής διεθνών διοργανώσεων

Η Θεσσαλία και ειδικότερα ο Βόλος είναι πλέον συνδεδεμένοι με τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του υγρού στίβου και ιδιαίτερα της υδατοσφαίρισης, που γίνονται τα τελευταία εννέα χρόνια στη χώρα μας.

Στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας θα γίνει και φέτος (στις αρχές Σεπτέμβρη) το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νεανίδων, ενώ του χρόνου θα διοργανωθούν παράλληλα, σε Λάρισα και Βόλο, τα Παγκόσμια πρωταθλήματα Παίδων και Κορασίδων. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, με την τεράστια συμβολή στην πετυχημένη διοργάνωση των αγώνων, μίλησε  στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και αναφέρθηκε και στις δύο μεγάλες αυτές διοργανώσεις που θα γίνουν στη Θεσσαλία, τονίζοντας ότι ο Βόλος έχει γίνει πλέον μόνιμη έδρα διεξαγωγής διεθνών διοργανώσεων. Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Αγοραστού στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

“Έχουμε καλή χημεία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία. Η συνεργασία μας είναι άψογη και οπωσδήποτε κάνουμε πετυχημένες διοργανώσεις. Και σ΄αυτό συμβάλλουν πολλά πράγματα. Κατά πρώτον οι εθελοντές μας. Δεύτερον η τοποθεσία. Ο Βόλος είναι από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας. Συνδυάζει βουνό, θάλασσα και έχει εύκολη πρόσβαση. Το τρίτο είναι ότι διαθέτουμε καλές αθλητικές υποδομές, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούμε και νέες. ‘Οπως το νέο κολυμβητήριο στη Λάρισα, που κατασκευάστηκε με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Είναι ολυμπιακών διαστάσεων και μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις. Ο Βόλος, όμως, ειδικά, έχει γίνει πλέον μόνιμη έδρα διεξαγωγής διεθνών διοργανώσεων, ευρωπαϊκών και παγκόσμιων. Εκτός από την καλή χημεία με την ΚΟΕ, όμως, έχουμε και την άριστη συνεργασία με τον Δήμο Βόλου και με τη διαδικασία στήριξης αυτών των διοργανώσεων δημιουργήσαμε μία μόνιμη έδρα τέλεσης μεγάλων διοργανώσεων. Πολλές φορές φέρνει και γούρι ο Βόλος και παίρνουμε μετάλλια, που δημιουργούν μια προστιθέμενη αξία και μια ώθηση.

Το 2020 είναι μια μεγάλη χρονιά για την υδατοσφαίριση στη Θεσσαλία, γιατί θα γίνει μια πρωτόγνωρη διοργάνωση. Σε Λάρισα και Βόλο, παράλληλα, θα γίνουν τα Παγκόσμια πρωταθλήματα Παίδων και Κορασίδων. Κορυφαίες ομάδες απ’ όλον τον κόσμο και χιλιάδες φίλαθλοι θα βρεθούν εδώ και το παγκόσμιο ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο στην περιοχή μας. Είναι μεγάλη τιμή για τον τόπο μας. Ευχαριστούμε την ΚΟΕ και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Δημήτρη Διαθεσόπουλο και τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Κατσαρό, αλλά και όλους τους συνεργάτες για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. Δηλώνουμε έτοιμοι να φέρουμε σε πέρας μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση και η εικόνα που θα βγει να είναι ελκυστική, διαφορετική και άψογη. Άλλωστε, έχουμε συνηθίσει σε μεγάλους αγώνες και θα προηγηθεί φέτος τον Σεπτέμβρη το Ευρωπαϊκό Νεναίδων στον Βόλο. Το μότο μας είναι: “Ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια”.

Τα οφέλη από όλους αυτούς τους αγώνες που γίνονται εδώ, δεν είναι μόνο ότι ταξιδεύουν παντού την εικόνα της Θεσσαλίας, αλλά δημιουργούν και πρότυπα στα παιδιά, φέρνουν κόσμο στον αθλητισμό και αυτό είναι τεράστιο κέρδος. Γιατί ο αθλητισμός φτιάχνει καλούς ανθρώπους, που ξέρουν να συνεργάζονται και να υπακούν σε κανόνες, να σηκώνονται όταν πέφτουν, να κερδίζουν και να χάνουν και να τιμούν τον αντίπαλο, Πράγματα χρήσιμα για την κοινωνική συνοχή, αλλά και για την πρόοδο της κοινωνίας.

Όλα αυτά οφείλονται στην ερωτική σχέση που έχου με τον αθλητισμό, είναι για μας φιλοσοφία ζωής. Γι αυτό δίνουμε μεγάλη σημασία στη δημιουργία εγκαταστάσεων για όλα τα σπορ (γήπεδα ποδοσφαίρου, κλειστά γυμναστήρια, κολυμβητήρια, σκοπευτήριο, ενώ χρηματοδοτείται το ποδηλατοδρόμιο που θα γίνει στον Βόλο). Είναι συγκολλητική ουσία ο αθλητισμός. Είναι για μας προστιθέμενη αξία. Φτιάχνει χαρακτήρες που ξέρουν και αντιστέκονται στις δύσκολες στιγμές. Εξάλλου, όλες αυτές οι διοργανώσεις φέρνουν και κέρδη στην τοπική κοινωνία. Ομάδες έρχονται, γονείς, φίλοι τους, συγγενείς, φίλαθλοι και φέρνουν χρήματα στους επαγγελματίες.

Επίσης, σε όλους αυτούς τους νεαρούς αθλητές και τις αθλήτριες που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες, δηλαδή στους οι μελλοντικούς αστέρες, τους δημιουργείται μια αίσθηση ότι πρέπει να ξαναέλθουν, καθώς θα θυμούνται μια ζωή ότι στην πόλη της Θεσσαλίας πήραν το μετάλλιο. Και θα ξανάρθουν ή αν δεν ξανάλθουν οι ίδιοι θα γίνουν πρεσβευτές.

Παράλληλα δίνουμε κίνητρο, μια κινητήριο δύναμη ώστε να αναπτύσσεται και το άθλημα. Ωθούνται τα παιδιά στο αθλητισμό. Είμαι σαν μια μαγική δύναμη, η δύναμη του μιμητισμού, που φέρνει παιδιά κοντά. Δημιουργούμε άυλη και πραγματική υπεραξία της περιοχής και παράλληλα σπρώχνουμε τα παιδιά στον αθλητισμό και μακριά από τις δύσκολες ατραπούς της ζωής”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.