Αγοραστός: «Το καλό γήπεδο και το καλό περιβάλλον προσελκύουν κόσμο»

Mε αφορμή τη φιλοξενία της Eθνικής Μπάσκετ στη Λάρισα για τον αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία, ο Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μίλησε στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΟΚ, αναφερόμενος και γενικότερα στα αθλητικά έργα.

Για τον αγώνα της Εθνικής με τη Μεγάλη Βρετανία που θα φιλοξενηθεί στη Λάρισα, ο κ. Αγοραστός σημείωσε: «Ποτέ η Εθνική ομάδα δεν ήρθε στη Θεσσαλία να παίξει. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΚ, τον πρόεδρο Βαγγέλη Λιόλιο για την τιμή αυτή, αλλά και τη θετική ανταπόκριση να παίξει εδώ η Εθνική. Στην απόφαση αυτή του Βαγγέλη Λιόλιου και της ΕΟΚ, διεισδύουν οι επιθυμίες όλων των ανθρώπων της Θεσσαλίας και όχι μόνο. Νομίζουμε ότι θα ‘ναι κατάμεστο το γήπεδο, είναι η 1η του Ιτούδη που είναι πολύ σημαντικό, θα έρθουν πολλοί παίκτες να παίξουν, η ομάδα θα είναι πλήρης. Πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι αυτό γιατί μας δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις στην πορεία προς το Μουντομπάσκετ, αλλά και στο Ευρωπαϊκό. Η Λάρισα και η Θεσσαλία ζει γι’ αυτό το παιχνίδι, είναι μεγάλη η χαρά».

Για τις υποδομές και εγκαταστάσεις στη Θεσσαλία σημείωσε: «Δε μπορούμε να ρισκάρουμε μελλοντικές ζημιές που παθαίνει ένας αθλητής εκεί που ασκείται. Αυτό το πληρώνει όλος ο κόσμος, μέσω του εθνικού συστήματος υγείας και ταυτόχρονα έχει προβλήματα και ο άνθρωπος. Γι’ αυτό κι εμείς τα βελτιώνουμε. Επίσης το περιβάλλον τους προσελκύει, δεν τους απομακρύνει. Όταν έχεις ένα καλό γήπεδο, ένα καλό περιβάλλον, όλο αυτό προσελκύει τον κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό κι εμείς επενδύουμε σε αυτό. Δημιουργείς ένα περιβάλλον θετικό, ένα περιβάλλον ασφαλές για να μπορέσεις να φιλοξενήσεις και μεγάλες διοργανώσεις και τον κόσμο. Όλα είναι ένας κρίκος μιας αλυσίδας, την οποία συντηρούμε να μη σπάσει».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις αναβαθμίσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων, αναφέρθηκε και στο ποδηλατοδρόμιο για τον Βόλο. «Το μεγάλο έργο που κάνουμε και θα είναι μοναδικό στη χώρα είναι το ανοιχτό ποδηλατοδρόμιο, το οποίο εντάξαμε στο «Αντώνης Τρίτσης» και θα το δημοπρατήσομε στον Βόλο. Είναι σημαντικό έργο γιατί, πλην των Αθηνών, δεν υπάρχει άλλο ποδηλατοδρόμιο» ανέφερε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.