Αίτημα της ΚΟΕ για επιστροφή επιπλέον 370 αθλητών/τριών στις προπονήσεις

Την επέκταση της χορήγησης εξαίρεσης από την απαγόρευση προπονήσεων, για επιπλέον 370 κολυμβητές/τριες, αιτείται η ΚΟΕ με επιστολή της προς τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά. Η επιλογή των αθλητών έγινε με βάση της κατάταξή τους (1η-6η θέση) στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του 2020.

Η επιστολή προς τον κ. Μαυρωτά, όπως δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΚΟΕ, έχει ως εξής:

«Κύριε Γενικέ,

Σε συνέχεια της συνεργασίας μας, σας γνωστοποιούμε ότι η ΚΟΕ όπως και το γραφείο σας, δεχόμαστε ένα μεγάλο βάρος και πίεση από την κολυμβητική κοινότητα (σωματεία, παράγοντες, αθλητές, γονείς), σχετικά με τον αποκλεισμό του μεγαλύτερου δυναμικού κολυμβητών-τριών από τις προπονήσεις.

Σας έχουμε κατά καιρούς αναλυτικά εξηγήσει και καταγράψει τους λόγους για τους οποίους στην κολυμβητική διαδικασία (προπονήσεις, αγώνες) δεν υπάρχει επικινδυνότητα, κάτι που αποδεικνύεται και από το πλήθος των rapid test που εκτελούνται ανά εβδομάδα, 905 με μόνο 4 θετικά test στην Ομοσπονδία μας το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω και προκειμένου να αμβλυνθεί κάπως το πρόβλημα της κολύμβησης, η οποία έχει υποστεί τον μεγαλύτερο αποκλεισμό απ’ όλα τα ερασιτεχνικά αθλήματα στη χώρα μας και επιπλέον να μας δοθεί η δυνατότητα να προχωρήσουμε σε αγωνιστικό προγραμματισμό που είναι απαραίτητος για την εξέλιξη των επιδόσεων των κολυμβητών μας, παίρνουμε τη πρωτοβουλία να σας παρακαλέσουμε όπως επιμεληθείτε να ενταχθούν στις προπονήσεις 370 περίπου κολυμβητές-τριες επιπλέον, με κριτήριο την κατάταξή τους στις θέσεις 1 έως 6, στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ιούλιος-Αύγουστος 2020 όλων των Αναπτυξιακών Κατηγοριών καθώς και Ανδρών-Γυναικών Κολύμβησης και Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων. Ο αριθμός των συμμετεχόντων στα ανωτέρω πρωταθλήματα ήταν περισσότεροι από 3.000 κολυμβητές-τριες.

Παρακαλούμε για την έγκρισή σας προκειμένου στη συνέχεια να προβούμε στην κατανομή των αθλητών μας, ανά κολυμβητήριο σε ολόκληρη τη χώρα και τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων των κολυμβητών και προπονητών τους, προκειμένου η προπονητική διαδικασία να πραγματοποιείται σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κανόνες όπως και μέχρι σήμερα, πράξαμε.

Ευελπιστώντας ότι με τη δική σας παρέμβαση θα υπάρξει επιτυχής κατάληξη, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.