Ακαδημία Σκακιστών Βόλου: Kαλή εμφάνιση στο Πανελλήνιο Ομαδικό

Στην πρώτη της συμμετοχή σε πανελλήνια ομαδικά πρωταθλήματα (Ανοικτό και Γυναικών), έστω και διαδικτυακά, η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστική, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση και στις δύο διοργανώσεις.

Οι αγώνες, διάρκειας 20’+5‘’, διενεργήθηκαν στις 20 και 21 Φεβρουαρίου 2021 από την ΕΣΟ στη διαδικτυακή πλατφόρμα tornelo.com, με τη συμμετοχή 90 ομάδων στο Ανοικτό Πρωτάθλημα και 25 ομάδων στο Πρωτάθλημα Γυναικών.

Στο Ανοικτό Πρωτάθλημα, η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου ισοβάθμησε στην 37η θέση με 9 βαθμούς (4 νίκες, 1 ισοπαλία, 4 ήττες) και με τα κριτήρια κατετάγη 42η, ενώ στις Γυναίκες ισοβάθμησε στη 10η θέση με 9 βαθμούς (3 νίκες, 2 ισοπαλίες, 3 ήττες, 1 bye) και με τα κριτήρια κατετάγη 16η.

Στο Ανοικτό, αλλά κυρίως στο Γυναικείο Πρωτάθλημα, οι ομάδες της ΑΣΒ εμφανίστηκαν με πολύ νεανικές συνθέσεις, οι οποίες άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Καλύτερη εμφάνιση για την ομάδα πραγματοποίησε ο Στέλιος Λαγάρας (ELO 1865), ο οποίος, εκτός των πόντων που έφερε στην 1η σκακιέρα, ανάγκασε σε ισοπαλία δύο Διεθνείς Μετρ, φτάνοντας μάλιστα πολύ κοντά στη νίκη.

Στις Γυναίκες, την καλύτερη εμφάνιση έκανε η 15χρονη Κωνσταντίνα Ραφτοπούλου (ELO 1174), που και αυτή στην 1η σκακιέρα, έχοντας ένα από τα χαμηλότερα ELO, πήρε σημαντικούς πόντους και μεταξύ άλλων νίκησε την Πρωταθλήτρια Ελλάδος Κ16 του 2019 και έφερε ισοπαλία με τη φετινή Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο διαδικτυακό blitz.

Εντύπωση επίσης προκάλεσε η νίκη του 14χρονου Βασίλη Φαράντου (ELO 1096) επί του Παναγιώτη Μερκούρη (ELO 2008), αλλά και γενικά οι εμφανίσεις όλων των σκακιστών και των σκακιστριών της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου ήταν εκπληκτικές ακόμη και στα αρνητικά τους αποτελέσματα.

Οι επιδόσεις των σκακιστών και των σκακιστριών της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου ήταν οι εξής:

Ανοικτό Πρωτάθλημα:

1η σκακιέρα: Λαγάρας Στυλιανός- 6 πόντοι (4 νίκες, 4 ισοπαλίες σε 9 αγ.)

2η σκακιέρα: Τζαμτζής Κωνσταντίνος- 4 πόντοι (4 νίκες σε 9 αγ.)

3η σκακιέρα: Ραφτόπουλος Εμμανουήλ- 3.5 πόντοι (3 νίκες, 1 ισοπαλία σε 7 αγ. )

3η και 4η σκακιέρα: Φαράντος Βασίλειος- 3 πόντοι (3 νίκες σε 6 αγ.)

4η σκακιέρα: Παπαγεωργίου Βασίλειος-Ρηγίνος- 2,5 πόντοι (2 νίκες 1 ισοπαλία σε 5 αγ.)

Πρωτάθλημα Γυναικών

1η σκακιέρα: Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα- 4 πόντοι (3 νίκες 2 ισοπαλίες σε 8 αγ.)

2η σκακιέρα: Κάππα Ελισάβετ- 2 πόντοι (2 νίκες σε 4 αγ.)

2η σκακιέρα: Ζγουλέτα Ευταξία- 2 πόντοι (2 νίκες σε 4 αγ.)

3η σκακιέρα: Καραμπίνα Ουρανία- 2 πόντοι (1 νίκη 2 ισοπαλίες σε 8 αγ.)

Στο Ανοικτό Πρωτάθλημα στην 1η θέση τερμάτισε η Σ.Α. Συκεών Νεάπολης, στη 2η θέση ο Σ.Ο. Καβάλας και στην 3η θέση ο ΕΟΑΟ «Ο Φυσιολάτρης» Νίκαιας, ενώ στις Γυναίκες την 1η θέση κατέλαβε ο ΕΟΑΟ «Ο Φυσιολάτρης» Νίκαιας, τη 2η θέση η Ευβοϊκή Ε.Σ. και την 3η θέση ο ΠΑΣ Συκεών «Ο Φοίβος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.